0
0

Augstspiediena mazgātājs – kādu izvēlēties?

Kopīgot
26. jūnijs, 2020

Saturs:

  1. Mūsdienīgs mazgātājs
  2. Mazgātāju dažādība un to īpašības
  3. Darba tehnikas īpašības
  4. Kas ir iekļauts komplektā?
  5. Parunāsim par uzticamību
  6. Ieteicamie modeļi

Bosch augstspiediena tīrītājsMūsdienīgs augstspiediena mazgātājs

Šī tehnika spēj ievērojami atvieglot dārznieka, autovadītāja un savas mājas īpašnieka dzīvi – vienkārši tīrības cienītāju. Tas darbojas ļoti vienkārši: tas ar šļūtenes palīdzību tiek pievienots pie ūdens avota un pēc tam to pieslēdz elektrotīklam. Uz izsmidzināšanas šļūtenes uzstāda uzgali – ieslēdzot mazgātāju, iedarbojas sprausla un sākas ūdens izsmidzināšana. Spiediens tiek veidots korpusa iekšpusē. Ūdens plūsma var noskalot putekļus, mazgāšanas līdzekļus, noņemt pat vecus dubļus, utt. Augstspiediena aparāts ir piemērots gan sadzīves uzdevumiem, piemēram, dārza celiņu, velosipēda, automašīnas mazgāšanai, kā arī profesionālai lietošanai tīrīšana uzņēmumos, automazgātavās, dārzkopībās, saimniecībās. Novērtējiet šīs tehnikas priekšrocības!

  • Bezkontakta tīrīšana – jums nevajadzēs tīrīt virsmu ar sūkļiem un lupatām, kā rezultātā tiks nosmērētas rokas un apģērbs.
  • Labs ūdens spiediens – viegli nomazgāt netīrumus un notīrīt pat grūti pieejamas vietas.
  • Spēcīga ūdens strūkla – ūdens izplūst no liela attāluma, tāpēc ir viegli notīrīt netīrumus no apvidus auto jumta, kravas mašīnas virsbūves un mājas fasādes.
  • Ātrs darbs – uzkopšanas laiks samazinās 2-3 reizes, salīdzinot mazgāšanai ar rokām.
  • Vienkāršs pielietojums – ērta konstrukcija, ergonomisks izsmidzinātājs, nav nepieciešamība nēsāt smagos ūdens spaiņus. Ar aparāta ekspluatāciju tiks galā pat bērns.

Šī modernā tehnika ir īsts glābiņš cīņā ar dažādas sarežģītības netīrumiem. Tiem, kas būs strādājuši ar šiem mazgātājiem, vairs nevēlēsies atgriezties pie manuālās tīrīšanas. Ja arī jūs esat izlēmis iegādāties augstspiediena mazgātāju, pastāstīsim, ko izvēlēties un kam pievērst uzmanību.

Augstspiediena mazgātāju dažādība un to īpašības

Kā izvēlēties augstspiediena mazgātāju?
Pirms runāt par augstspiediena mazgātāju atšķirībām, uzreiz nosauksim to klases – ir sadzīves un profesionālie. Sadzīves mazgātāji ir paredzēti nelielām slodzēm, to veiktspēja ir neliela un tie atšķiras pēc cenas. Tie parasti ir ļoti kompakti. Profesionālie mazgātāji ir paredzēti komerciāliem nolūkiem, ja darbu apjoms ir liels un nepieciešams veikt lielu objektu tīrīšanu. Vieglāk ir izdarīt izvēli, ja apsver lietošanas mērķus. Noderēs mūsu tabula:

PielietojumsJauda, kWVeiktspēja, l/hSpiediens, bāri
Ne biežāk kā reizi nedēļā motocikla, velosipēda, vieglā automobiļa, dārza celiņu, darba inventāra, verandu mazgāšanailīdz 1,5340 – 360100 – 110
Lietošana līdz 2 reizēm nedēļā, piemēram, mājas fasādes, automobiļa virsbūves, kutera, laivas, celtnēm dārzā, nelielu statuju mazgāšanailīdz 2420 – 460120 – 140
Ikdienas darbs, piemēram, tīrīšanas vai profesionālās automazgāšanas jomā. Var mazgāt vieglo un kravas transportu, jahtas, ietves, māju fasādes un jebkurus lielus objektuslīdz 3550 – 800120 – 140

Atkarībā no gaidāmajiem uzdevumiem un lietošanas biežuma, izvēlieties piemērotu tehniku. Ņemiet vērā, ka daudzi augstspiediena mazgātāji ir paredzēti, lai pieslēgtos trīsfāžu tīklam, un tos nevarēs izmantot objektos, kur ir rozetes ar strāvu līdz 220W. Ir profesionālās mazgāšanas iekārtas ar iekšdedzes dzinējiem, kam nav nepieciešams pieslēgties elektrotīklam. Tie ir paredzēti darbam āra apstākļos, piemēram, aleju attīrīšanai, parkos, pieminekļiem, un māju fasādēm, utt. Nepieciešama tikai degvielas uzpildes stacija. Bet tas nav viss, kas jāņem vērā.

Darba tehnikas īpašības

Daudzi augstspiediena mazgātāji spēj darboties ūdens padeves režīmā no tvertns. Tas ir ļoti ērti no ūdensvada. Vajag tikai piepildīt spaini vai citu rezervuāru ar ūdeni, pievienot tehnikai šļūteni un ielaist to ūdenī. Ūdens plūdīs uz pašteces principa vai zem spiediena – atkarībā no aparāta veida. Piebildīsim, ka spiediens ir daudz stabilāks, pašteces modeļiem var novērot spiediena samazināšanos pie izejas. Svarīgi ir atcerēties, ka sūkņa šļūtenei jābūt filtram un atplūdes vārstam. Tas novērš tehnikas piesārņošanos un gaisa nobloķēšanos. Parasti viens spainis ūdens tiek patērēts pāris minūšu laikā, tāpēc ilgstošam darbam labāk ir izmantot ietilpīgāku rezervuāru – tvertni vai mucu.

Lai samazinātu tīrīšanas laiku un nevajadzētu mazgāšanas līdzekli uzklāt ar rokām, labāk ir izvēlēties augstspiediena mazgāšanas ierīci ar putu veidotāju. Lielākajai daļai modeļu ir papildu detaļa – tvertne mazgāšanas līdzeklim, to piestiprina pie pistoles. Tajā iekļūst ūdens zem spiediena, un putas izsmidzinās no sprauslas. Profesionāliem modeļiem mazgāšanas līdzeklis piemaisās klāt izplūdes laikā un visa enerģija tiek izlietota tikai ūdens palielināšanai izejā – tas palielina tīrīšanas efektivitāti par 30%. Šādi modeļi ir daudz dārgāki, un tos parasti lieto profesionālajā jomā, kad ir liels darba apjoms un produktivitāte.

Profesionāliem modeļiem ir arī papildus ūdens sildīšanas iespēja un apstrāde ar tvaiku, kas ir vispieprasītākie tīrīšanas uzņēmumu vidū. Ar karstu ūdeni ir vieglāk noskalot taukainus pleķus un citus sarežģītus netīrumus, turklāt ir daudz ērtāk strādāt aukstajā gada laikā uz ielas vai neapsildāmā telpā.

Kas ir iekļauts komplektā?

Spiediena mazgātāja komplektācija
Jāpiebilst, ka augstspiediena nelielie mazgātāji ir veidoti balstoties uz netīrumu veida: sākot no ceļa putekļiem un beidzot ar bitumena plankumiem uz automašīnas. Ir jāstrādā ar dažādiem uzgaļiem. Bezkontakta mazgāšana notiek tikai ar ūdens strūklas iedarbību vai putu pārnešanu uz attīrāmo objektu. Šim nolūkam izmanto izsmidzināšanas pistoli. Dažos gadījumos var būt nepieciešama kontaktmazgāšana, piemēram, veci traipi un netīrumi. Tad pistoles vietā tiek uzstādīts uzgalis slotas izskatā. No šļūtenes tiek piegādāts ūdens – nav jāsamitrina birste ar roku, atliek tikai to virzīt pa attīrāmo virsmu. Daži ražotāji, piemēram, Karcher, aprīko ierīces ar rotējošu sukas tehniku, ar kuru lietotājam nav jāpieliek nekādas pūles. Putu noskalošanai lieto uzgali, kas veido plati vērstu ūdens plūsmu. Ir labi, ja šie papildu izstrādājumi ir piegādāti komplektā ar mazgātāju – tie nav atsevišķi jāpiemeklē un jāpielāgo stiprināšanas sistēmai. Tāpat noderēs mazgāšanas līdzekļi un putu veidotāji, lai varētu uzreiz ķerties pie darba. Daudzus modeļus aprīko ar smalku attīrīšanas filtru, adapteriem savienošanai ar dārza šļūteni un šļūtenes satīšanas spoli. Šādi papildinājumi uzlabo darbu ar tehniku.

Parunāsim par uzticamību

Tiklīdz rodas nepieciešamība tērēt līdzekļus, dotajā gadījumā, lai uzturētu tīrību, katrs no mums par to aizdomājas, katrs domā kā izvēlēties augstspiediena mazgātāju, lai tas kalpotu ilgus gadus. Mēģināsim noskaidrot kāda ir aprīkojuma drošība.

Galvenā mazgātāja detaļa ir sūknis. Lētākos sadzīves modeļos visbiežāk ir sastopami centrbēdzes sūkņi ar koaksiālu piedziņu. Tie tiek izgatavoti no plastmasas. Pateicoties vienkāršajai uzbūvei un lētākiem izejmateriāliem, tie ir daudz pieejamāki cenas ziņā. Tomēr, atcerieties, ka tie nav paredzēti intensīvai ikdienas ekspluatācijai: tie strādā ar nelielu spiedienu un neilgu laiku, vidēji līdz 1 stundai. Darba resurss ir 50-100 stundas. Pārslodzes dēļ  ierīce ātri salūzt, bet remonta vērtība ir salīdzināma ar jaunas ierīces cenu. Ja tiek veikta pareiza ekspluatācija un ierīci izmanto reizi nedēļā, tā kalpos ilgus gadus. Ikdienas lietošanai profesionālās automazgātavās vai tīrīšanas uzņēmumos labāk ir izvēlēties augstspiediena mazgātājus ar labiem rādītājiem un ar virzuļsūkni. Tas sastāv no trim saspiešanas cilindriem, kas izgatavoti no uzticamiem sakausējumiem. Virzuļi tiek izgatavoti no metāla keramikas. Protams, šādi materiāli ir dārgāki par plastmasu, toties tie ir izturīgi. Sūknis ir izgatavots no metāla – silumīna un misiņa, tāpēc iztur augstu spiedienu un intensīvas slodzes. Jāpiebilst, ka tehnika ar misiņa sūkni ir dārgāka, toties daudz izturīgāka, un misiņam ir lieliskas pretkorozijas īpašības. Kalpošanas ilgums var būt no 5-7 gadiem nepārtrauktas ekspluatācijas laikā. Vēl viena metāla sūkņa priekšrocība ir tā remontderīgums.

Elektrodzinējs arī ir pakļauts slodzei. Īpaši riskants ir palielināts spiediens, kas rodas nospiežot mazgāšanas pistoles gaili – ūdens neizkļūst no mazgātāja, bet cirkulē pa riņķi. Paaugstināta spiediena un uzsildīšanas rezultātā var rasties nopietns bojājums. Lai to novērstu, tiek izmantota Total-Stop sistēma. Tā apstādina tehnikas darbību, ja pistole netiek izmantota ilgāku laiku, piemēram, 20 minūtes. Šāda funkcija ir profesionāliem modeļiem.

Neaizmirstiet noskaidros informāciju par tehnikas garantiju. Lielākā daļa ražotāju piedāvā 1 gada garantiju. Bet ir pieejami modeļi, kuriem garantijas laiks ir ilgāks, piemēram, Karcher – 2 gadi.

Ieteicamie modeļi

Esat ieguvuši priekšstatu par to, kā izdarīt pareizo izvēli. Vai jau esiet soļa attālumā no pirkuma? Pagaidiet! Nedaudz konkrētuma nāks tikai par labu. Jums palīdzes aparātu saraksts, kurus iesaka mūsu interneta veikala menedžeri.

Panākt tīrību ir ļoti viegli! Augstspiediena mazgātāju lietošana to pierāda. Steidzieties aplūkot noderīgu un modernu tehniku, kas palīdzēs ātri un bez īpašiem pūliņiem atbrīvoties no dubļiem. Izvēlēties un pasūtiet piemērotu modeli mūsu mājas lapā. Lai jūsu  pirkums ir veiksmīgs, un jums apkārt vienmēr ir tīrība!


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu