0
0

Rudens sezonas pēdējā mauriņa pļaušana un kopšana!

Kopīgot
19. novembris, 2020

Zāliena sagatavošana ziemai. Temperatūra kļūst vēsāka, un jūs būsiet pamanījuši, ka zāles augšana katru nedēļu palēninās. Zāles pļaušanas sezona tuvojas beigām, tāpēc jebkurā brīdī nopļaujiet to pēdējo reizi un pēc tam sagatavojiet savu zāles pļāvēju ziemas “miegam”. Piešķirot zālājam mazliet rudens kopšanu, tas to atdzīvinās un sagatavos gaidāmajai ziemai. Šeit ir daži no mūsu padomiem, kā rīkoties.

Sūnu noņemšana

Novēršot sūnu un atmirušās zāles uzkrāšanos, tas palīdzēs uzlabot drenāžu un novērst jebkādu zāles slimību veidošanos, veicinot tās veselīgu augšanu. Ir speciāli līdzekļi, kurus var izkaisīt uz zāliena un pēc pāris nedēļām ar grābekli tās sagrābt.

Zālāja aerācija

Ideāls zālājs prasa ne tikai pļaušanu, bet zālāji, pa kuriem tiek daudz staigāts bieži tiek “saspiesti”. Tas var radīt problēmas ar apūdeņošanu, nezālēm un sūnām. Uzlabojiet zālienu, ievietojot dārza dakšu zemē, cik vien dziļi iespējams, pēc tam pavirziet to uz priekšu un atpakaļ, lai izveidotu gaisa kanālus zemē. Mūsu internetveikalā atradīsiet arī plašu piedāvājumu elektriskajiem zāles aeratoriem jeb skarifikatoriem ar kuriem darbs būs vairākas reizes ātrāks un efektīvāks. Šāda tehnika noteikti nepieciešama, ja jāuztur liela platība.

Nopļauj savu mauriņu

Aukstākā laikā zālienu nevajadzētu pļaut pārāk mazā līmenī, atstājiet to nedaudz garāku. Tādā veidā jūs nepadarīsiet zālienu “vāju”. Ja zāliens tiks novājināts, tas var paātrināt sūnu un nezāles augšanu, kā arī veidot sausus plankumus. Visērtāk izmantot zāles pļāvējus, kuriem ir ērta pļaušanas augstuma pacelšanas funkcija. Ja zāliens ir piebiris ar rudens lapām un gružiem, tos arī vajadzētu sagrābt vai aizpūst/sasūkt ar lapu pūtēju.

Pabarojiet savu mauriņu ar vitamīniem

Rudens ir lielisks laiks zāliena mēslošanai. Šis ir gada laiks, kad zāle sāk augt lēnāk un sāk uzglabāt barības vielas gaidāmajai aukstajai ziemai. Zāliena mēslošana rudenī palīdzēs jūsu zālei saglabāt veselīgu stāvokli pavasarī. Tas arī palīdzēs zāles izturībai pret kaitīgajām slimībām.

Veiciet augstāk minētās darbības, tuvojoties aukstajam laikam un ziemai, lai pareizi sagatavotu zālienu pirms aukstā laika iestāšanās, un tas palīdzēs to pasargāt no jebkādiem bojājumiem vai slimībām nākamajos mēnešos.

Ja vēlaties saņemt padomu vai informāciju par minēto dārza tehniku, lūdzu, informējiet mūs, un mēs ar prieku jums palīdzēsim.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu