0
0

Pļaušanas sezona ir sākusies!

Kopīgot
3. maijs, 2022

Pavasaris beidzot ir ieradies un  ir pienācis laiks pirmajai zāles pļaušanai. Tas nozīmē, ka ir pēdējais brīdis noslaucīt putekļus un sagatavot savu esošo mauriņa kopšanas tehniku vai izvēlēties jaunu, modernāku tehniku. 

Ideāls mauriņš visu vasaru

Aeresana 

Kurš gan nesapņo par koptu, zaļu mauriņu visas vasaras garumā? Kupls zāliens netiek iegūts nejauši. Bet vai zināji, ka tādu iespējams iegūt, ja par zālienu parūpējas pirms pļaušanas sezonas sākuma? Zāliena aerācija ir viens no spēcīgākajiem instrumentiem, lai uzlabotu zāliena dzīvotspēju. Aerācijas laikā no zālienā tiek radītas iedobes jeb caurumi, kuri nodrošina gaisa piekļuvi augu saknēm, tādejādi veicinot veselīgu asnu un sakņu augšanu, kā arī caurumi augsnē rada vietu, kurā augu saknēm ir iespējams izplesties. Tomēr šie nav vienīgie ieguvumi no aerātora iegādes. Rezultātā tiek uzlabota drenāža un sakņu sistēmai labāk piekļūst mēslojums un barības vielas. 

  

 

 

TOP palīgs vasarā – zāles pļāvējs

Zāles pļāvējs

Patīk vai nepatīk, bet zāles pļaušana ir viens no svarīgākajiem dārza darbiem vasarā. Kvalitatīva pļaušanas tehnika var radīt profesionāli kopta zāliena izskatu un liks kaimiņiem domāt, kāds ir jūsu noslēpums. Pļaušana ir veselīga zāliena atslēga – katra pļaušanas reize veicina zāliena augšanu, radot kuplāka zāliena izskatu. Tomēr, ir jāpatur prātā, ka zālienu nevajag pļaut pārāk īsu, vēlamais daudzums ir viena trešā daļa no zāliena garuma. Visas sezonas garumā ir svarīgi uzraudzīt, lai zāles pļāvēja asmeņi būtu asi. Jo asāki asmeņi, jo tīrāks būs griezums. Tīrs griezums rada mazāku triecienu un stresu zālienam.

  

 

 

Pļaušanas robots – zāliena labākais draugs

Zāles pļaušanas robots

Aizmirstiet par stundām gariem pļaušanas darbiem, lai saglabātu zāliena ideālo izskatu! Zāles pļaušanas robots ievēros uzstādīto pļaušanas grafiku, tādēļ zāle vienmēr izskatīsies svaigi nopļauta. Kādēļ tā? Regulāri pļaujot, zāles pļaušanas robots pļauj tikai jaunos zāles stiebrus, brīdī, kad tie vēl ir ļoti elastīgi, tieši tādēļ zālienā ne tikai neuzkrājas nopļauti zāles stiebri, bet tas vienmēr izskatās zaļš. Tomēr, ir ļoti svarīgi izvēlēties pļaušanai piemērotu dienas laiku, it īpaši vasarā. Piemērotākais laiks pļaušanai ar robotu ir no rīta, pirms saule ir kļuvusi pārāk karsta, jo pļaujot dienas karstākajā laikā pastāv risks, ka zāle varētu sažūt vai izdegt. Ir zināms, ka ar parasto zāles pļāvēju nav ieteicams pļaut slapju zāli, bet zāles pļāvējam robotam tā nav problēma. 

  

 

 

Palīgs dažādos dārza darbos

Dārza traktors

Labs dārza traktors nepaveiks darbu tavā vietā, bet tas noteikti var padarīt pļaušanu vēl patīkamāku. Viens no galvenajiem noteikumiem izvēloties dārza traktoru – izvēlies sava dārza izmēram atbilstošu modeli. Ja tev ir plašs un atklāts dārzs, izvēlies traktoru ar lielu pļaušanas platumu, bet, ja dārzā ir šauras vietas un vairāki šķēršļi, kurus ir nepieciešams apbraukt, ieteicams izvēlēties pļāvēju ar mazāku pļaušanas platumu. Dārza traktors noder ne tikai pļaušanas darbiem, tam ir iespējams iegādāties dažādus aksesuārus un tad tas kļūst noderīgs arī citos darbos, piemēram, ja iegādāsieties piekabi, bez problēmām varēsiet pārvieto augļu koku stādus uz dārza tālāko galu ar traktora palīdzību. 

  

 

 

Ideāli nopļauta zāle pat grūti aizsniedzamās vietās

Trimmeris

Krūmgrieži un zāles trimmeri ir vieni no noderīgākajiem un biežāk izmantotajiem dārza darbarīkiem, ir īpaši gada siltajā laikā. Pavasarī un vasarā zāle mēdz strauji augt un tās uzturēšana var sagādāt grūtības. Trimmeri ir viegli, pārvietojami un vienkārši lietojami, tādēļ tie ir ideāli palīgi glīta zāliena uzturēšanā, lai tas izskatītos sakopts visos gadalaikos. Lielu teritoriju īpašnieki novērtēs krūmgrieža iegādi, jo tas ir īstais risinājums blīvākas zāles un nelielu krūmāju griešanai. Galvenais nedrīkst aizmirst par piemērotu darba drošības aprīkojumu, kad tiek strādāts ar trimmeri vai krūmgriezi. 

  

 

 

Rūpes par tehniku

Dārza tehnikas apkope

Viennozīmīgi, pļaušanas sezonā kvalitatīvai dārza tehnikai ir svarīga loma, tomēr nedrīkst aizmirst arī par tās apkopi. INSERV.LV ir ne tikai plaša dārza tehnikas izvēle, bet arī viss nepieciešamais rūpēm par to. Piedāvājumā atradīsiet dažādas eļļas, trimmeru auklas, piederumus dārza traktoriem un daudzas citas apkopei noderīgas preces. 

   

 

Sakopts dārzs


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu