0
0

Kā izvēlēties zemes frēzi?

Kopīgot
18. jūlijs, 2018

Ikviens, kuram ir pieredze dārzu ierīkošanā, stādīšanā, sēšanā, ravēšanā un ražas novākšanā, zina to, ka neskartas augsnes uzirdināšana, mēslošana un laistīšana it nemaz nav viegls uzdevums. Turklāt, ja dārza platība ir liela, zemes uzrakšana ar lāpstu var būt pārāk smags pārbaudījums mugurai.

Kā strādāt ar kultivatoru?
Par laimi, mums ir iespēja atvieglot dārza darbus, izmantojot zemes frēzi. To lielā jauda nodrošina kvalitatīvu uzdevumu paveikšanu ātrākā laikā, tādā veidā ietaupot tavu enerģiju. Šī dārza tehnika ir neatņemams lauksaimnieku un dārzu īpašnieku palīgs.

Ja arī tev ir nepieciešama praktiska un efektīva tehnika dārza apstrādei, zemes frēze vai kultivators ir laba izvēle. Arī Inserv.lv piedāvājumā atradīsi dažādus frēžu un kultivatoru modeļus no tādiem zīmoliem kā: Powerplus, Ryobi, Stiga, Viking, Hyundai, Mcculloch un citiem. Lai izvēlētos pareizo zemes frēzi, jāņem vērā vairākas svarīgas lietas.

Kultivators - kā izvēlēties? 

●      Augsnes veids. Dārza vai tam plānotās vietas augsnes veids un kvalitāte ievērojami ietekmē to, cik viegli vai, tieši pretēji, sarežģīti būs dārza darbi. Ja augsne ir diezgan mīksta un irdena, tās uzrakšana un izvagošana būs vieglāka. Ja zeme ir mālaina, tā būs cietāka un grūtāk apstrādājama, tādēļ būs nepieciešama jaudīgāka tehnika. Ja augsne ir akmeņaina, jāizvēlas frēze ar izturīgiem asmeņiem, kurus nevar viegli saliekt vai sabojāt.

●      Dārza izmērs. Ne visiem ir iespēja ierīkot lielu dārzu. Tā vietā izmantojam to, kas mums ir, kaut vai tie būtu tikai pāris kvadrātmetri. Ja dārziņš ir neliels, iegādāties jaudīgu un apjomīgu frēzi nav nepieciešams. Tādām platībām derēs nelielas frēzes savukārt tiem, kas jau ierīkojuši vai plāno ierīkot lielāku dārzu, jālūkojas pēc jaudīgākas un apjomīgākas tehnikas, kas atvieglos dārza darbus.

●      Dzinēja tips. Mazākas frēzītes un kultivatori parasti darbojas ar elektrību vai akumulatoru savukārt lielāki modeļi aprīkoti ar benzīna dzinējiem. Elektriskās frēzes parasti ir vieglākas, kā arī ērtāk lietojamas un to uzturēšana neprasa lielas rūpes. Ar akumulatoru darbināmie modeļi ļauj pārvietoties, kur vien nepieciešams, kamēr elektriskās frēzes un kultivatori ierobežo platību, kādā iespējams darboties. Tiesa, jāņem vērā, ka akumulators ik pēc laika jāuzlādē.


Lai arī elektriskie modeļi ir vieglāki un arī lētāki, to trūkums izpaužas mazākā jaudā, tādēļ, ja ir nepieciešama frēze, kas paveiks apjomīgus darbus ātri, labāka izvēle tomēr būs benzīna modelis. Lai arī tas būs nedaudz dārgāks, kā arī nāksies biežāk pielikt roku pie apkopes, tomēr to ietaupīsi enerģiju un laiku, tiekot galā ar darbiem ātrāk un ērtāk.

●      Cena. Tās diapazons augsnes frēžu piedāvājumā ir visai plašs. Protams, tas, cik tehnika maksā, ietekmē mūsu izvēli, taču jāņem arī vērā, ka cena nereti ir saistīta ar to, cik jaudīga būs frēze. Piemēram, Inserv.lv modeļus, kas darbojas ar elektrību, svari iegādāties pat summā, kas zemāka par 100 eiro! Savukārt ar benzīnu darbināmās frēzes maksā, sākot no 350 eiro un kultivatori, sākot no 260 eiro.

●      Izmērs. Nelielas frēzes un kultivatori ir praktiskas, jo tās var ērti lietot, viegli manevrēt, pacelt, pārvietot un arī nav jādomā, kur atrast vietu, lai uzglabātu, jo tehnika neaizņem daudz vietas. Savukārt lielāku frēžu uzglabāšana var būt pamatīgs izaicinājums.

●      Vienkārša lietošana. To ietekmē vairāki faktori. Pirmkārt, jāņem bērā, ka dzinēja tips ietekmē to, vai ar frēzi būs viegli rīkoties. Kā jau minējām iepriekš, elektriskie un akumulatora modeļi būs vieglāki, ērtāk pārvietojami un prasīs mazāk piepūles apkopē. Savukārt benzīna modeļi paveiks darbu ātrāk un efektīvāk. Vēl jāatceras, ka benzīna frēzēm un kultivatoriem var būt 2 vai 4 taktu dzinēji. 4 taktu dzinējs ir ērtāks, jo tev nav nepieciešams jaukt benzīnu ar eļļu, kā tas nepieciešams 2 taktu dzinējā.

Esi ieinteresēts iegādāties augsnes frēzi vai kultivatoru? Nekavējies un apskati, ko piedāvā Inserv.lv!


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu