0
0

Dārza sezona ir klāt!

Kopīgot
5. marts, 2024

Sākoties martam ir īstais laiks ne tikai sākt plānot dārza darbus, bet arī ķerties pie pirmo darbu īstenošanas! Kā jau katru gadu, visiem māju un vasarnīcu īpašniekiem pavasaris ir darbīgs laiks, jāsāk dārza sakopšanas darbi pēc garās ziemas, jādomā par zemes sagatavošanu stādīšanas laikam, jāveic pirmie mauriņa aprūpes darbi un daudzi citi. Pie mums atradīsiet visu nepieciešamo saviem dārza darbiem! 

Lai būtu vieglāk orientēties plašājā dārza tehnikas un piederumu klāstā, esam Jums atlasījuši populārākās un svarīgākās no tām, savukārt pilno dārza tehnikas klāstu iespējams apskatīt ŠEIT.

Zaru zāģi un motorzāģi

Makita motorzāģis Stihl zaru zāģis Dnipro-M motorzāģis

 

Agrs pavasaris ir īstais laiks koku un krūmu apkopšanai, lai tie būtu kupli un veselīgi visas vasaras garumā. Nozāģējiet sausos un bojātos zarus, kā arī noteikti atbrīvojiet teritoriju no nolūzušajiem zariem un kokiem. Rūpes par kokiem un krūmiem ne tikai palīdz tiem augt skaistāk, bet arī nodrošina vēlamo augu formu. Nelieliem piemājas dārziem, kuros aug nelieli koki, pietiks ar zaru zāģi, kurš ir ideāli piemērots krūmu un koku zaru zāģēšanai, savukārt plašākām teritorijām, kurās aug lieli koki, ieteicams iegādāties motorzāģi.  

Pilno zaru zāģu piedāvājumu meklē ŠEIT!

Pilno motorzāģu piedāvājumu meklē ŠEIT!

Zāles pļāvēji

Makita zāles pļāvējs Ryobi zāles pļāvējs Stiga zāles pļāvējs

Skaists un sakopts zāliens ir viena no pirmajām lietām, kura liecina par kārtīgu vidi. Katram zāliena īpašniekam ir iespējams iegādāties sev ērtāko zāles pļāvēju ar piemērotāko barošanas avotu jeb veidu. INSERV.LV ir iespējams izvēlēties starp akumulatora, benzīna, elektrisko vai mehānisko zāles pļāvēju. Mehāniskā ierīce darbojas ar lietotāja stumšanas spēku, savukārt elektrisko zāles pļāvēju ierobežo vada garums, tādēļ šie zāles pļāvēja veidi ir piemērotāki neliela mauriņa kopšanai. Akumulatora ierīces ir salīdzinoši klusas, tādēļ tās bieži vien izvēlas apdzīvotās vietās. Benzīna zāles pļāvējs tiek izskatīts par jaudīgāku nekā pļāvēji ar citu barības veidu. Gada siltajā laikā mauriņa kopšana ir jāveic regulāri, tādēļ zāles pļāvēja izvēle ir jāveic rūpīgi, lai iegādātos sev piemērotāko un ērtāko modeli piemājas zāliena kopšanai!

Pilno zāles pļāvēju piedāvājumu meklē ŠEIT!

Trimmeri un krūmgrieži

Stiga trimmeris Makita trimmeris Foresta trimmeris

Visām pagalma vietām nav iespējams piekļūt ar parasto zāles pļāvēju vai pļaušanas robotu, kā arī ir vietas, kur zāle ir saaugusi pārāk bieza, tad noteikti palīgā jāņem trimmeris! Lielu teritoriju sakopšanai ieteicams izvēlēties jaudīgu benzīna trimmeri, tas būs piemērots vietām, kur aug bieza zāle, nezāles un krūmāji. Savukārt piemājas teritorijas sakārtošanai laba izvēle ir akumulatora vai elektriskais trimeris. Krūmgrieži ir aprīkoti ar lielāku motoru, biezāku auklu vai pat spēcīgiem metāla asmeņiem, kuri nodrošina efektīvu nelielu krūmu un sakņu griešanu. 

Pilno trimmeru un krūmgriežu piedāvājumu meklē ŠEIT!

Dārza traktori

Stiga dārza traktors Ryobi dārza traktors Stihl dārza traktors

Lielas teritorijas pļaušana ar zāles pļāvēju var būt izaicinājums, tādēļ labāk meklēt citus risinājumus. No visiem zāles pļaušanas risinājumiem, dārza traktors ir pats komfortablākais, jo darbs tiek paveikts sēžot ērtā sēdeklī, kā arī pļaušanas platums ir ievērojami lielāks nekā parastam zāles pļāvējam. Bieži vien tie ir aprīkoti ar praktiskām un parocīgām papildus funkcijām, piemēram, ar gaismām, lai darbu varētu veikt pat pēc krēslas iestāšanās. Bet dārza traktors ir lielisks palīgs ne tikai lielas teritorijas pļaušanai, bet arī citos dārza darbos, ja to aprīko ar dažādiem piederumiem, piemēram, tam aizmugurē ir iespējams pielikt piekabi, lai ātri un vienkārši pārvadātu neērti pārvietojamus priekšmetus, piemēram, zemes maisus vai vairākus augļu koku stādus. Savukārt ziemā dārza traktoru var aprīkot ar sniega lāpstu un izmantot piebraucamā ceļa tīrīšanai. 

Pilno dārza traktoru piedāvājumu meklē ŠEIT!

Kultivatori

Powerplus kultivators Ryobi kultivators Stihl kultivators

Nekas nav labāks par pašu izaudzētiem dārzeņiem, tomēr dārza iekārtošana prasa daudz pūles. Met lāpstu un dakšu pie malas un izvēlies kultivatoru vai zemes frēzi! Ar to dārza sagatavošana stādīšanai paies daudz ātrāk un ērtāk, kā arī prasīs ievērojami mazāk pūles. Ja plānojat ierīkot nelielu piemājas dārziņam, tad pilnīgi pietiks, ja iegādāsities elektrisko vai akumulatora instrumentu, savukārt lielākiem dārziem un teritorijām ideālāks variants būs ar benzīnu vai dīzeli darbināms kultivators vai zeme frēze. 

Pilno kultivatoru un zemes frēžu piedāvājumu meklē ŠEIT!

Augstspiediena mazgātāji

Dnirp-M augstspiediena mazgātājs Makita augstspiediena mazgātājs Karcher augstspiediena mazgātājs

Ir vairāki iemesli, kādēļ cilvēki izvēlas iegādāties augstspiediena mazgātājus. Kā pirmais iemesls ir jāmin tā parocīgā lietošana. Viss, kas jāizdara, tas jāpieslēdz ūdens avotam un elektrībai, lai varētu ķerties pie mazgāšanas darbiem. Ar augstspiediena mazgātāju ir ļoti ērti nomazgāt automašīnu, ēkas fasādi, dārza mēbeles, bruģi un citus priekšmetus. Nedrīkst aizmirst arī par to, ka ar augstspiediena mazgātāju uzkopšanas laikā tiek pieliktas ļoti maz pūles, bet tiek iegūts maksimāls rezultāts.

Pilno augstspiediena mazgātāju piedāvājumu meklē ŠEIT!


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu