0
0

Aprīlis - kārtības mēnesis

Kopīgot
2. aprīlis, 2024
 

KĀRTĪBAS MĒNESIS

 

 

Pavasaris ir laiks, kad rodas vēlēšanās sakārtot un sakop savu mājokli un vidi ap to. Kā jau katru gadu aprīļa beigās norisināsies Lielā talka, šogad talka būs 27. aprīlī un tās sauklis ir “tīri – zaļi – ilgi”. Mūsu ieteikums, pirms Latvijas sakopšanas, sāc ar savi un telpu sev apkārt, lai aprīļa beigās ar prieku varētu pievienoties visas Latvijas talkotājiem. 

SAKĀRTO MĀJU

Ryobi putekļu sūcējs     Power Plus putekļu sūcējs

 

Sāc ar lielo pavasara tīrīšanu savā mājā! Kad pirmā pavasara saule iespīd logos, uzreiz acīs krīt putekļi, kuri uz tiem sakrājušies rudens un ziemas periodā. Pienācis laiks no tiem atbrīvoties. Protams, strādā arī ierastās metodes, logu mazgāšana ar logu tīrīšanas līdzekļiem un lupatiņu, bet kādēļ neņemt talkā logu tīrītāju? Ar šo ierīci logu mazgāšanu paveiksi daudz ātrāk un vienkāršāk, kā arī stiklotās virsmas iegūs spožumu un netiks atstātas švīkas. 

Putekļu sūcējs ir neaizstājams pavasara tīrīšanas darbos. Pēc tam, kad ir veikta putekļu tīrīšana no visām virmām, ir pienācis laiks pie putekļu savākšanas aiz un zem mēbelēm, lai ilgāk telpa saglabātos bez putekļiem. Veicot lielo mājokļa pavasara tīrīšanu, nedrīkst aizmirst par mīkstajām mēbelēm. Pirmkārt, mīkstās mēbeles ir jāatbrīvo no putekļiem, šim darbam noteikti vajadzēs jaudīgu putekļu sūcēju. Pēc tam var ķertiem pie dažādām traipu tīrīšanas metodēm. Viens no labākajiem palīgiem traipu tīrīšanai, kā arī dažādu citu virsmu dziļajai tīrīšanai, lielisks palīgs ir tvaika tīrītājs. Ar karstā tvaika palīdzību netīrumus un baktērijas ir iespējams iztīrīt bez problēmām. 

SAKĀRTO GARĀŽU

Yato instrumentu skapis   Power Plus putekļu sūcējs   Karcher augstspiediena mazgatajs

 

Pavasaris ir īstais brīdis ne tikai mājas kārtošanai vai tīrīšanai, bet arī garāžas uzkopšanai. Pirmkārt ir nepieciešams atbrīvoties no liekajām mantām, kuras ir sakrājušās, piemēram, sakaltušas krāsas bundžām vai priekšmetiem, kuri nav izmantoti vairāk kā gadu. Pēc tam ir pienācis laiks kārtošanai. Lai izvairītos no nekārtības atgriešanās, iesakām instrumentus un piederumus glabāt instrumentu skapī. Tajā visu ir iespējams ērti pārskatīt, kā arī nepieciešamais vienmēr būs pa rokai. 

Garāžas uzkopšanas darbos noteikti noderēs industriālais putekļu sūcējs. Telpu ir nepieciešams atbrīvot no gružiem un putekļiem. Savukārt mazgāšanas darbi nav iedomājami bez augstspiediena mazgātāja. Augstspiediena mazgātājs noderēs arī ēku fasāžu, piebraucamā ceļa, taciņu un citu virsmu mazgāšanai. 

SAKĀRTO DĀRZU

Alko-aerators

  Stiga dārza traktors   Stihl zāles pļāvējs

Zāliena sakopšana ir viens no svarīgākajiem pavasara un vasaras darbiem. Viens no pirmajiem darbiem noteikti ir zāliena aerēšana. Zāliena aerēšanai ir vairāki plusi – zālienā tiek radītas vietas, caur kurām augsnē ieplūst gaiss, tiek apgrieztas augu saknes, tas veicina jaunu sakņu dzīšanu un liek zālienam augt kuplākam, ievērojami samazina sūnu daudzumu zālienā, kā arī tiek izrautas vecie augi. 

Ja zāliena aerāciju vēlams veikt pavasarī un rudenī, tad regulāri pļaušanas darbi turpinās no pavasara līdz pat rudenim, tādēļ ir svarīgi izvēlēties sev ērtāko pļaušanas ierīci. Ja šo darbu nevēlies veikt saviem spēkiem, ņem talkā pļaušanas robotu, kurš uzturēs glīti nopļautu zālienu visu vasaru. Zāles pļāvējiem ir ļoti dažādi modeļi, tādēļ noteikti varat atrast savām vajadzībām atbilstošāku. tie viens no otra atšķiras gan ar vizuālām iezīmēm, gan ar barības avota veidu. Lielu platību īpašniekiem labākais risinājums noteikti ir dārza traktors, kurš noderēs ne vien zāles pļaušanai, bet arī citiem saimnieciskiem darbiem, piemēram, stādu vai augsnes maisu pārvietošanai, kura pavasarī ir ļoti aktuāla. Vietās, kurām nav iespējams piekļūt ar iepriekš minēto dārza tehniku, palīgā jāņem trimmeris. Ar to iespējams nopļaut zāli gar koku stumbriem, slīpās nogāzēs un citās sarežģītās vietās. 

SAKĀRTO PRĀTU

Weber grils   Šūpuļtīkls   Biol ugunskura katls

 

Kārtojot apkārtējo vidi, nedrīkst aizmirst arī par sevi. Paņem atelpas mirkli un relasējies, paguli šūpuļtīklā  vai dārza šūpuļkrēslā. Ja vēlies jautrāku un aktīvāku atpūtu, uzaicini ciemos draugus un pārsteidz viņus ar gardu maltīti, pagatavotu brīvā dabā. Virs ugunskura vārīta zupa čuguna katlā garšo daudz labāk, nekā pagatavota uz elektriskās vai gāzes plīts, bet gaļas cepšana uz grila ir viena no patīkamākajām nodarbēm siltā pavasara dienā. 

Dārza dīvāns


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu