0
0

Pavasaris sauc dārzā!

Kopīgot
23. februāris, 2023

Rudens un ziemas mēneši ir atstājuši savas pēdas dārzā: nolauzti zari un koki, pērnās lapas u.c. Uzsākot dārzā lielos pavasara darbus, pirms tam jāpaveic ne mazāk svarīgie sagatavošanās darbi, lai tavs dārzs būtu gatavs sagaidīt jauno sezonu godam! 

Dārza sakopšana pirms sezonas sākuma ne tikai uzlabos tava dārza izskatu, bet arī palīdzēs nodrošināt, ka augi un ziedi varēs zelt pilnā krāšņumā gaidāmajā dārza sezonā.  

Pie mums ir iespējams atrast visu, kas nepieciešams dārza sakopšanas darbiem. Esam izveidojuši nelielu ceļvedi ar kura palīdzību tev būs iespējams sagatavoties pirmajiem šī gada dārza darbiem!

dārza grieznes uz zāģi
dārza šķēres un zāģis  dārza grieznes 

Svarīgs darbs ar kuru būtu jāsāk ir veco, nokaltušo zaru un koku apzāģēšana, kā arī teritorijas attīrīšana no tiem. Tas ne tikai veicinās koku un krūmu augšanu, bet arī ļaus tev izveidot sev vēlamo augu formu! Ja tava dārza teritorija ir neliela un uz tās neatrodas ļoti lieli koki, tad šos darbus vari mierīgi paveikt izmantojot dārza grieznes vai zāģi

Veco vai nevajadzīgo zaru nogriešanai lieliski piemērotas būs lielās dārza grieznes, bet ja nepieciešams apgriezt krūmus vai mazākus zariņus, tad noderīgs instruments būs mazās dārza grieznes jeb šķēres. Savukārt, lai tiktu galā ar resnākiem zariem, palīgā var ņemt kādu no zāģiem vai cirvi.

Mūsdienās daudzi dārzu īpašnieki vairs nespēj iedomāties zaru apgriešanu vai apzāģēšanu bez akumulatora zaru zāģa. Ar tā palīdzību iespējams ātri un efektīvi paveikt darbu, nepielietojot spēku, tādēļ šis instruments būs piemērots gan sievietēm, gan arī vecāka gada gājuma cilvēkiem.

Kad nevajadzīgie zari nozāģēti, jādomā, ko ar tiem iesākt tālāk. Lielisks risinājums, kā tos pārstrādāt ir izmantojot zaru smalcinātāju, kurš tos sasmalcina, lai tālāk tos varētu izmantot, piemēram, dobju mulčēšanai. 

motorzāģi
motorzāģi  motorzāģi 

Tiem, kam darīšana ar lielākām platībām un tiem, kam uz piederošās teritorijas aug daudz koku,  noteikti vērts apsvērt motorzāģa iegādi. Ar tā palīdzību būs iespējams ātri un ērti atbrīvoties no nokaltušajiem un nolauztajiem zariem vai kokiem, kā arī pārstrādāt tos apkurei derīgā materiālā.  Motorzāģis būs noderīgs instruments ne tikai pavasarī, bet arī citos gadalaikos un darbos. 

darba cimdi
cimdi  cimdi  

Šie darbi nav iedomājami bez drošības līdzekļiem! Labs darba cimdu pāris pasargās tavas rokas no dažādām traumām un ievainojumiem, kā arī tajos strādāšana ārā būs daudz ērtāka un patīkamāka.  Kvalitatīvs cimdu pāris noderēs ikvienam dārza īpašniekam, neatkarīgi no tā, kādu darbu plānots veikt. 

aizsargbrilles
aizsargbrilles  aizsargbrilles 

Lieta, par kuru nedrīkstētu aizmirst, ja esi plānojis strādāt dārzā izmantojot motorzāģi vai kādu citu dārza tehniku ir aizsargbrilles. Tās pasargās tavas acis no putekļiem, lidojošām skaidām vai citiem sīkiem objektiem, kas var radīt diskomfortu un traumēt tavas acis. Brilles ne tikai pasargās no satraumēšanās, bet arī aizsargās acis no kaitīgā UV starojuma. 

Paveicot šos sagatavošanās darbus, tavs dārzs būs gatavs sagaidīt jauno sezonu godam! Negaidi! Sāc sakopt savu dārzu jau šodien un gatavojies baudīt dabas skaistumu savā pagalmā! 

Pavasaris sauc dārzā 

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu