0
0

Labākās Makita urbjmašīnas darbam

Kopīgot
21. oktobris, 2020

Makita augstās kvalitātes urbjmašīnas ir iecienītas gan māju īpašnieku, gan nozares profesionāļu vidū, pateicoties uzticamam dizainam un īpašību daudzveidībai. Turklāt instrmenti nav ļoti dārgi, neskatoties uz to izcilo sniegumu. Mēs esam izveidojuši īsu pircēja ceļvedi, lai palīdzētu jums atrast pareizo Makita urbjmašīnu jūsu vajadzībām.

Kāda veida Makita urbjmašīna jums ir piemērota?

Lai gan šajā rakstā fokusējamies uz urbjmašīnām, Makita piedāvā plašu instrumentu klāstu arī citiem darbiem. Kā piemēram, leņķveida urbjmašīnas, kas noderēs vietām, kuras ar parasto urbjmašīnu nevar sasniegt, kā arī masīvus un jaudīgus SDS perforatorus un un atskaldāmos āmurus. Makita piedāvā arī daudzpusīgus instrumentu komplektus, kas papildus urbjmašīnai var ietvert triecienurbjmašīnas, ripzāģus vai frēzes. Ir vērts veltīt laiku, lai izpētītu, vai Makitai ir jūsu vajadzībām atbilstošs komplekts. Salīdzinot ar atsevišķi pirkta instrumenta cenām, kombinētais komplekts ar vairākiem instrumentiem var ietaupīt Jums ievērojamu naudas summu.

Makita urbjmašīnu klāstu parasti var iedalīt 3 galvenajās kategorijās: urbjmašīnas, perforatori un triecienurbjmašīnas. Tiem visiem ir atšķirīgi pielietojumi, taču tie zināmā mērā pārklājas. Izvēloties urbi, apsveriet, kādus materiālus jūs urbsiet un cik bieži to izmantosiet:

  1. Kāda veida kokmateriāli? Skujkoki, skaidu plāksnes, un tml.
  2. Kāda veida metāls? Alumīnijs, nerūsējošais tērauds.
  3. Urbšana mūra sienā? Ķieģeļi vai betons.

Darba materiāls, lietošanas biežums un lietošanas ilgums, tas viss ietekmē nepieciešamo urbju veidu.

Makita urbjmašīnaKas jāapsver, izvēloties Makita urbjmašīnu

Lielākā daļa Makita urbjmašīnu ir ar akumulatoru. Atliek pieņemt divus galvenos lēmumus: vai izvēlēties 12 vai 18 V instrumentus un izvēlēties bezoglīšu motoru vai motoru ar oglītēm.

Akumulatori

Makita 12V urbjmašīnām parasti ir tādas pašas funkcijas kā 18V modeļiem, taču tām nav tāda pati jauda. Tas nozīmē, ka tās ir mazas, vieglas un ideāli piemērotas daudziem Dari-Pats (DIY) uzdevumiem.

Jāņem vērā, ka 18 V akumulatori nav mazāk jaudīgi par 20 V - abi patiesībā ir pilnīgi vienādi. Abi akumulatori, startējot, rada 20 V sprādzienu, bet normāli darbojas ar 18 V. Daži zīmoli vienkārši izvēlas izmantot lielāku skaitli, lai gan Makita savus akumulatorus norādā ar 18V.

Akumulatora ampērstundas (vai Ah) norāda tā ietilpību. Mazākais akumulators, ko atradīsit Makita urbjmašīnai, ir 1,5 Ah. Mēs dodam priekšroku vismaz 2Ah, taču jo vairāk jo labāk, jo starp uzlādēm akumulators darbosies ilgāk. Māju īpašniekiem tas var pietikt. Profesionāļi, iespējams, vēlēsies izmantot akumulatorsu ar vismaz 4Ah vai 5Ah.

Motori

Oglīšu motori ir vecāka tehnoloģija, un, lai arī viņi paveic darbu, tie sākotnēji tika paredzēti vadu darbarīkiem. Tie nolietojas ātrāk nekā bezoglīšu motori un ir mazāk energoefektīvi. Tā rezultātā mēs iesakām bezoglīšu motorus. Kaut arī bezoglīšu motori ir nedaudz dārgāki, jūs iegūstat labāk darbināmu urbjmašīnu, kas kalpos ilgāk.

Citas īpašības

Visām Makita urbjmašīnām ir divu ātrumu režīmi. Tiem ir arī ātrumu regulācija, kas pielāgo jaudu. Lielākai daļai Makita urbjmašīnām ir iebūvēta LED darba gaisma. Daži modeļi piedāvā arī regulējamu dziļuma atduri urbšanai, un daži piedāvā sānu rokturi, kas dod jums papildu saķeri smagas urbšanas gadījumos.

Ieskaties Inserv.lv akcijas piedāvājumos:


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu