0
0

Kāda izmēra kompresoru izvēlēties?

Kopīgot
2. novembris, 2022

Kompresori ir dažāda veida un lieluma. No milzīgām iekārtām, kas nodrošina lielu ražotņu darbību, līdz mazām versijām, kuras izmanto pašdarbnieki, ikvienam ir iespējams atrast sev piemērotu kompresoru. Ja ir tik daudz modeļu, no kuriem izvēlēties, kā saprast, kurš kompresors ir piemērots tieši tev? Šis raksts palīdzēs pieņemt pareizo lēmumu un izvēlēties piemērotāko kompresoru savu mērķu sasniegšanai. 
 
Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir pareizi noteikt jaunā gaisa kompresora lielumu. Līdzīgi kā ar visām citām tehnoloģijām, arī tirgū pieejamie jaunie kompresori ir efektīvāki un tajos izmantotas labākas tehnoloģijas, tāpēc, lai pareizi noteiktu nepieciešamo kompresora lielumu, ir jāizprot tā pielietojums un izmantošana. Nepiemērota gaisa kompresora izvēle var radīt nevajadzīgas problēmas vai palielināt izmaksas, jo tiek lieki tērēta enerģija.   
 
Kāds spiediens man ir nepieciešams? 
 
Izvēloties gaisa kompresoru, ļoti svarīgi ir saprast, kādas ir plūsmas un spiediena prasības. Spiediens un plūsma ir divi ļoti bieži sastopami termini, kas tiek lietoti, runājot par saspiestā gaisa sistēmām. 
 
Spiedienu mēra bāros.  Vienkāršāk izsakoties, spiediens ir spēka daudzums, kas nepieciešams, lai veiktu noteiktu darbu jebkurā konkrētā brīdī. Gaisa kompresoram ir jānodrošina pietiekams spiediens, lai veiktu doto uzdevumu.  Ir svarīgi saprast, kāds spiediens ir nepieciešams, lai pareizi noteiktu kompresora lielumu, pretējā gadījumā saskarsieties ar problēmām. 
 
Kāda ir pareizā gaisa plūsma manam kompresoram? 
 
Plūsmu, ko dēvē arī par brīvo gaisa padevi (FAD), mēra litros minūtē (l/min). Vienkāršāk sakot, plūsma ir kompresora spēja turpināt uzdevuma izpildi konkrētā laika periodā. Nepieciešamo plūsmas daudzumu nosaka laika ilgums, kas nepieciešams konkrētā uzdevuma izpildei.  
 
Galu galā, ja vēlaties nodrošināt pietiekamu saspiestā gaisa daudzumu konkrētam kompresora pielietojumam, ir svarīgi ņemt vērā saspiestā gaisa plūsmas daudzumu (CFM), kas nepieciešams pie konkrēta spiediena (PSI), kas nepieciešams, lai process darbotos pareizi. 
 
Rezumējot, spiediens (PSI) ir atkarīgs no veicamā darba, savukārt plūsmai (CFM) ir nepieciešama izpratne par to, cik bieži darbs ir jāveic vai cik daudz darbu veicat vienlaicīgi. Ir svarīgi saprast, ka nepietiekams kompresora izmērs radīs spiediena kritumu un nespēju izpildīt uzdevumu, savukārt pārāk liels kompresora izmērs var izraisīt mehāniskas problēmas nākotnē un iespējamus kompresora bojājumus. 


 
Ko piedāvājam mēs? 
 
INSERV.LV TOP produkts, ko iesakām tieši izmantošanai mājas un garāžas apstākļos, tā kompaktā izmēra dēļ ir zīmola DNIPRO-M eļļas kompresors DNIPRO-M AC-20. Šis gaisa kompresors ir paredzēts riteņu piepūšanai, darba vietas un detaļu izpūšanai, kā arī nelielu laukumu krāsošanai. Tas efektīvi risina dažādus garāžas darbu. Gaisa kompresors DNIPRO-M AC-20 ir kompaktākais šī zīmola kompresoru klāsta modelis. Tā mazais izmērs un ērtais rokturis atvieglo instrumenta uzglabāšanu un transportēšanu. 
Tas ir aprīkots ar visām darba ērtības funkcijām - izplūdes spiediena regulatoru, mērīšanas skalas izmērījuma apzīmējumu maiņa (Bar, Psi, kPa, kg/cm²). 
 
Tā paša zīmola kompresors DNIPRO-M AC-100VG ir aprīkots ar 2200W elektromotoru, kas ir piemērots izmantošanai darbnīcās, darbam ar pneimatiskajām iekārtām un instrumentiem.  
Kompresora jauda 400 l / min ļauj ērti izmantot dažāda veida pneimatiskos instrumentus. Pateicoties hromētajam cilindru sienu pārklājumam, kompresora motora kalpošanas laiks sasniedz 1000 stundas. 
Uztvērēja tilpums ir 100 litri - tas ir lielākais skaitlis diapazonā, kas ļauj veikt ārkārtīgi sarežģītus ilgtermiņa uzdevumus. Pateicoties īpašam pārklājumam, uztvērēja sienas 8 gadus ir pasargātas no korozijas. 

Ja neesat pārliecināts par to, kā noteikt jaunā kompresora izmēru tam paredzētajam mērķim, vienmēr varat vērsties pie mūsu speciālistiem INSERV.LV veikalā Remtes ielā 21,  kuri palīdzēs saprast, kādu kompresoru izvēlēties, lai ar to tu varētu sasniegt vēlamo rezultātu.  

kompresori


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu