0
0

Viss, kas ir jāzina par guļammaisiem

Kopīgot
5. maijs, 2021

Vasara ir guļammaisu laiks. Patīkamas temperatūras, ugunskuri zem zvaigžņotajām debesīm ir viena no skaistākajām lietām vasaras laikā. Nav svarīgi, vai esat atvaļinājumā, kalnu namiņā vai uz ceļa: guļammaiss vienmēr ir labs ieguldījums. Tas nav nekāds pārsteigums – ar guļammaisu ir iespējams gulēt, kur vien vēlaties – dodoties uz jūru, esot mašīnā vai kalna virsotnē. Lai kas jums būtu padomā, ir svarīgi, lai būtu izvēlēts pareizais guļammaiss.

Guļammaisu ceļvedis : pareizais audums pareiziem laika apstākļiem 

Salstam vai svīstam? Tādā situācijā nevajadzētu atrasties. Lai atrastu ideālu guļammaisu visiem laika apstākļiem, ir jāpārbauda temperatūras dati uz guļammaisa (Eiropas standarts EN 13537), lai zinātu, kurš guļammaiss ir vispiemērotākais.

  • Komforts

    Normāla temperatūra, kura pasargā no sala
  • Limits

    Normāla temperatūra, kura pasargā no sala
  • Risks vai ekstrēmais

    Nevajadzētu pārkāpt šo robežu. Pastāv atdzišanas risks.
    Protams, viss ir atkarīgs no to, kāds apģērbs ir mugurā, kāda ir pašsajūta un kādi ir laika apstākļi. Pārbaudiet kādi laika apstākļi ir konkrētajā vietā un aprīkojiet savu apmešanās vietu ar pareizu guļammaisu.

Ideāls guļammaiss vieglām temperatūrām

Ja gaisa temperatūra ir +25°C, tad guļammaisam ir jābūt no elpojoša materiāla, lai nesvīstu. Ir pieejama plaša sintētisko guļammaisu izvēle. Tie nodrošina gaisa caurlaidību. Dūnu guļammaisi arī ir labi, jo tie spēj absorbēt mitrumu.

Ideālās temperatūras aukstām naktīm

Ja esat apmeties pie ezera vai vējš pūš pāri kalnu virsotnei, var kļūt diezgan vēss. Šādos gadījumos noteikti vajadzētu gulēt guļammaisā. Dūnas palīdzēs sasildīties. Turklāt: dūnas ir ļoti vieglas un tādus guļammaisus ir viegli iepakot.  

Aukstās pavasara dienās, rudenī un īpaši ziemas laikā noteikti iesakām izvēlēties dūnu guļammaisus.

Iesakam pievērst uzmanību guļammaisu kopšanai : 

  • regulāri vēdiniet
  • žāvējiet

Informācijai : dūnas uzsūc mitrumu un zaudē savas īpašības. Siltums un apjomīgums zudīs, tā pat kā dūņu guļammaisi ilgi žūst. 

Sintētiskie guļammaisi

Sintētiskie guļammaisi ir kompakti un viegli apstrādājami. Turklāt tie ir lētāki nekā dūnu guļammaisi. Sintētiskie guļammaisi nav tik silti un viegli.

Gulēšanas vieta: ja ir daudz mitruma, tad ar sintētisko guļammaisu vajadzētu pietikt. Arī dūnu guļammaisam nav ne vainas, bet tad to nepieciešams kombinēt ar kokona tipa guļammaisu.

Svarīgs kvalitātei

  • Pildījumam ir jābūt vienmērīgam, pirmkārt bez kunkuļiem, gabaliem
  • Ir jābūt speciāla poga, āķītis vai kniede pie kapuces, kas neļauj rāvējslēdzim atvērties
  • Noteikti nevajadzētu būt redzamām šķībām šuvēm 

 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu