0
0

Kāpēc izvēlēties Dnipro-M metināšanas aparātus?

Kopīgot
28. jūlijs, 2022


Šajā rakstā atradīsi informāciju par galvenajām Dnipro-M metināšanas aparātu priekšrocībām un kādus uzdevumus tie var veikt.

Saturs:

  1. Dnipro-M invertoru veiktspēja.
  2. Metināšanas aparātu universalitāte.
  3. Metināšanas automatizācijas funkcijas: ARC FORCE (loka forsāža), ANTI-STICK (nepielipšana), HOT START (karstais starts), VRD
  4. Iekārtu ergonomika.
  5. Metināšanas aparātu uzticamība.

Metināšanas aparātu izstrādes laikā Dnipro-M bija jāveic vairāki uzdevumi:

  • Izveidot aparātus ar augstu veiktspēju;
  • Aprīkot tos ar automatizētām metināšanas funkcijām;
  • Pārdomāt aparātu ergonomiku, lai tie būtu ērti uzdevumu veikšanai;
  • Padarīt ierīces drošas;
  • Saglabāt pieejamu cenu.

Dnipro-M komanda izstrādāja jaunus standartus metināšanas aparātu sērijām. Tika izmantota pasaules zīmolu pieredze, kā arī ieviesta virkne ar savām idejām. Tika izvēlētas montāžas rūpnīcas, kas ir pieteikušas sevi pasaules tirgū, izveidota efektīva metināšanas aparāta shēma un izmantotas noderīgas palīgfunkcijas. Tas palīdzēja Dnipro-M iekarot patērētāju uzticību un dot pasaulei jaunu kvalitatīvu produktu.

Trīskārtēja uzvara “Tautas prēmijā”

Metināšanas aparāti Dnipro-M trīs reizes ir ieguvuši apbalvojumu “Tautas prēmija” — 2017.gadā, 2018.gadā un 2019.gadā Ukrainā.

Uzlabota veiktspēja

Darba cikla rādītājus var aprēķināt ņemot vērā metinātās šuves garumu (izmantoto elektrodu skaitu). No metinātā metāla biezuma atkarīgs elektrodu biezums, strāvas spēks un aparāta darba ilgums.

Dnipro-M aparātu rādītāji, ja apkārtējās vides temperatūra ir 25°С:

  • SAB 250/255/258 sērija: 101 elektrods, Ø 3 mm, 40 elektrodi, Ø 4 mm;
  • SAB 260 sērija: 101 elektrods, Ø 4 mm, 40 elektrodi, Ø 5 mm;
  • ММА 250 sērija: bez apstāšanās Ø 4 mm, 121 elektrods, Ø 5 mm.

Augstos darba cikla rādītājus ir izdevies iegūt pateicoties vairākiem lēmumiem:

  • Visi aparāti ir ražoti saskaņā ar shēmu “pilnais cikls”.
  • Tajos izmanto piespiedu dzesēšanas sistēmu. Radiatoru, transformatora, tranzistoru, diožu un tīkla filtra kondensatoru izvietojums elektriskajā shēmā palielina siltuma novadīšanas efektivitāti.
  • Jaudīgais ventilators nodrošina efektīvu siltuma novadīšanu no spēka elementiem, paceļot darba cikla vērtību līdz augstam līmenim.
  • Radiatoru skaits un to lielais siltuma izkliedes virsmas laukums ļauj sasniegt augstus darba cikla rādītājus.

Universalitāte darbā

Mūsu zīmola metināšanas aparāti var darboties ar tērauda, nerūsējošā tērauda un čuguna elektrodiem. Jūs iegūsiet kvalitatīvu darbu, strādājot ar jebkuru no šiem metāliem.

Dnipro-M metināšanas aparāti

Dnipro-M metināšanas aparātiem izmanto trīs pasaules līmeņa tranzistoru ražotājus:

  • Silan;
  • FairChild;
  • Toshiba.

Šie tranzistori ir efektīvi ne tikai neliela biezuma detaļu, bet arī biezu detaļu metināšanai. Maksimālais metāla biezums, ar kuru tiek galā metināšanas aparāti ir 14 mm. Tas norāda uz Dnipro-M zīmola ilgizturību un praktiskumu.

Darbs nestabilā tīklā

Neatkarīgi no tā, kur tiks izmantots metināšanas aparāts, tam jāsaglabā spēja darboties nestabila sprieguma elektrotīklā.

Dnipro-M zīmola aparāti nodrošina stabilu loku un vienmērīgu šuvi pat pazemināta sprieguma tīklā. SAB sērijas aparāti var strādāt ar pilnu jaudu līdz 160 V, bet MMA metināšanas aparāti - līdz 140 V.

Tīkla filtra kondensatoru summārais tilpums, kas kompensē “ieejas sprieguma nosēšanos”, ir aprēķināts tā, lai metināšanas aparāti darbotos stabilāk:

  • SAB sērijas aparātu summārais tilpums — 1410 milifaradi;
  • MMA sērijas aparātu summārais tilpums — 1880 milifaradi.

Šādi rādītāji ir iegūti, uzstādot kvalitatīvus kondensatorus. SAB sērijas aparātiem  ir 3 kondensatori, bet MMA - 4.

Metināšanas procesa automatizācija

Dnipro-M metināšanas aparātos ir izmantotas visas funkcijas, kas nepieciešamas metināšanas procesa automatizācijai. Jūs varēsiet viegli aizdedzināt un pārvaldīt loku, kā arī iegūsiet augstas kvalitātes metinājuma šuves.

Metināšanas pusautomāti

Ne vienmēr metināšanu veic profesionāļi. Cilvēkiem, kuriem nav lielas metināšanas pieredzes, arī ir nepieciešams izmantot metināšanas aparātu. Darbu ar Dnipro-M metināmajiem aparātiem atvieglo četras funkcijas: ARC FORCE, ANTI-STICK, HOT START un VRD.

  • ARC FORCE (loka forsāža) nozīmē loka pastiprināšana. Funkcija ir paredzēta elektriskā loka pastiprināšanai un elektroda atdalīšanai līdz 15 mm attālumam.
  • ANTI-STICK (nepielipšana). Ja elektrods ir pielipis, aparāts automātiski samazina metināšanas strāvu. Tas ļauj atraut elektrodu no detaļām un turpināt tās metināt, bet nevis sabojāt strāvas dīzi. Funkcija ir ļoti noderīga metināšanas iesācējiem.
  • HOT START (karstais starts). Uzsākot metināšanu, Dnipro-M aparāts palielina metināšanas strāvu par 20%. Tas nodrošina kvalitatīvu šuvi jau no paša sākuma.
  • VRD. VRD funkcija ir atbildīga par drošību (SAB sērijas modeļiem). Ja aparāts netiek izmantots vai arī ir jānomaina strāvas dīze, jūs esat aizsargāts pret elektriskās strāvas triecienu. Metināšana samazina tukšgaitas spriegumu līdz drošiem rādītājiem.

Ergonomika

Izstrādājot metināšanas aparātus, tiek pievērsta liela uzmanība vieglumam un kompaktumam. Jums būs ērti strādāt ar šiem metināšanas aparātiem jebkuros apstākļos vai ņemt tos līdzi uz izbraukuma darbiem.

Strādājot ar metināšanas invertoru, jums būs pieejama 5 m rādiusa darba zona. Pietiks, lai veiktu praktiski jebkādus uzdevumus, neizmantojot pagarinātāju. Tīkla kabeļa garums – 2 m, masas kabelis – 2,5 m, elektrodzinēja kabelis – 3 m.

Katra aparāta vadības panelis ir viegli saprotams un ļauj ātri uzstādīt vajadzīgo darba režīmu.

Uzticamība

Tiek darīts viss iespējamais, lai Dnipro-M metināšanas aparāti būtu uzticami. Katram aparātam ir funkcija TermoControl, kas uzrauga tranzistoru uzsilšanas temperatūru. Pārkaršanas gadījumā iedarbojas elektroniskā aizsardzība pret sadegšanu.


Droša metāla kausēšana

  • SAB 250/255/258 sērija — nodrošina metāla metināšanu/griešanu līdz 10/8 mm. Var izmantot elektrodus, kuru diametrs ir 1,6-4 mm.
  • SAB 260 sērija — nodrošina metāla metināšanu/griešanu līdz 12/10 mm. Var izmantot elektrodus, kuru diametrs ir 1,6-5 mm.
  • ММА 250 sērija — nodrošina metāla metināšanu/griešanu līdz 14/12 mm. Var izmantot elektrodus, kuru diametrs ir 1,6-5 mm.

Plātnes

Daudzi metinātāji saskaras ar plātņu bojājumiem pārslodzes gadījumā. Mēs esam izdarījuši galvanisko griezumu, kas sadala tās divās daļās - spēka un vadības. Ja tīkla strāvas iestatījumi pārsniegs pieļaujamo normu, un spēka daļa būs zem liela sprieguma, tad vadošā daļa netiks bojāta.

Katra plātne ir pārklāta ar lakas slāni, kas aizsargā to no putekļiem un mitruma. Vēl lielāku uzticamību nodrošina kontrolleri, kas izgatavoti no vara. Viņu biezums ir 70 mikroni.

Kā izvēlēties metināšanas aparātu?

Metināšanas aparāti Dnipro-M – kvalitātes garantija

Visas iepriekš minētās tehnoloģijas un funkcijas ir ļāvis Dnipro-M radīt kvalitatīvu produktu, kas ir pieejams ikvienam lietotājam.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu