0
0

Kā veikt apkopi un tīrīt dārza tehniku

Kopīgot
10. septembris, 2020

Dārza tehnika un instrumenti kalpos ilgi un turpinās darboties labi, ja tos regulāri tīrīsiet un kopsiet. Lielākā daļa instrumentu ir noturīgi pret rūsu, tomēr ir svarīgi tos visu sezonu uzturēt tīrus. Viena galvenā lieta, kas vienmēr jāatceras - nekad neatstājiet instrumentus slapjus. Lielāka uzmanība jāpievērš elektroinstrumentiem un jo īpaši darbarīkiem, kas darbināmi ar benzīnu. Ievērojiet ražotāja ieteikumus par ikdienas kopšanu un veiciet apkopi parastajā rutīnā - labāk negaidīt, kamēr kaut kas noiet greizi. Izsmidziniet metāla virsmas ar vieglu universālas eļļas pārklājumu, lai tās nerūsētu. Pēc izsmidzināšanas ieslēdziet instrumentu, lai eļļa varētu iedarboties.

Ja kāds no dārza elektroinstrumentiem neieslēdzas ar pirmo reizi, nedarbojas pareizi vai rada neparastas skaņas, nelietojiet to. To var vienkārši notīrīt un ieeļļot, vai arī varētu būt laiks papildināt degvielu vai nomainīt asmeni, siksnu vai filtru. Ja neesat pārliecināts, kā rīkoties, neaizmirstiet pārbaudīt produkta problēmu novēršanas rokasgrāmatu, lai uzzinātu padomus par kļūdu novēršanu. Ja jums nepieciešama rezerves daļa, sazinieties ar ražotāju vai tehnikas autorizēto servisu.

Kā tīrīt un uzturēt zāles pļāvēju

Kā veikt apkopi zāles pļāvējam

 

 

 

 

 

Pļaujmašīnas kopšana sniegs zālei tīrāku griezumu un pagarinās pļāvēja kalpošanas laiku. Šeit ir mūsu padomi, kā uzturēt pļaujmašīnu vislabākajā stāvoklī. Pirms sākat, vienmēr pārbaudiet lietošanas instrukciju un tās apkopes grafiku. Pirms tīrīšanas vai apkopes, ievērojiet visus pļāvēja drošības pasākumus. Ja jums ir šaubas par to, kā rīkoties, lai pļāvējs darbotos pēc iespējas labāk, reizi gadā veiciet servisa apkopi.

Pēc katras pļaušanas ar stingru suku noņemiet zāli un augsni no asmeņiem, veltņa un zāles kastes. Ja zāle ir pielipusi un sacietējusi laika gaitā, izmantojiet skrāpi, lai atbrīvotu gružus. Lai iegūtu labāku griezumu, ir nepieciešamas asi zāles pļāvēja asmeņi, kas savukārt veicina veselīgāku zālienu. Neass asmens plēš zāli, nevis nodrošina tīru griezumu. Ik pa brīdim pārbaudiet asmeņus un asiniet ar smalku metāla vīli. Bojātus vai stipri nolietotus asmeņus var nomainīt, un jums jāiepazīstas ar produkta instrukcijām, kā nomainīt un līdzsvarot asmeņus.

Ja pļāvēju ilgstoši neizmanto vai degvielai ilgstoši jāpaliek tvertnē, piemēram, ziemā, degviela var novecot, izraisot pļāvēja iedarbināšanas Lai izvairītos no šīs problēmas, pievienojiet degvielas pastiprinātāju, lai stabilizētu un paildzinātu degvielas lietderīgo kalpošanas.

Kā tīrīt un uzturēt motorzāģus

Kā pašam nospriegot motorzāģa ķēdi

 

 

 

 

 

 

Motorzāģim nepieciešama regulāra apkope, lai tas darbotos ne tikai pēc iespējas labāk, bet arī lai samazinātu negadījuma iespējamību. Pirms sākat tīrīšanu vai apkopi, vienmēr izslēdziet motoru, atvienojiet no strāvas avota vai izņemiet akumulatoru no motorzāģa, lai samazinātu nejaušas iedarbināšanas risku. Neaizmirstiet izlasīt produkta rokasgrāmatā apkopes instrukciju.

Drošība pirmajā vietā:

  • Strādājot ar zāģa ķēdi, vienmēr valkājiet motorzāģa aizsargcimdus.
  • Vienmēr ļaujiet motorzāģim pilnībā atdzist, pirms uzpildāt degvielu vai mēģināt veikt remontu vai apkopi.
  • Pirms ķēdes spriegojuma regulēšanas ķēdei jābūt atdzisušai.

Tīrīšana.

Pēc katras lietošanas reizes un eļļas vai degvielas tvertnes uzpildes, notīriet putekļus un gružus ar mīkstu suku un noslaukiet ar sausu drānu. Glabājiet rokturus sausus, tīrus un bez eļļas nospiedumiem. Uzturiet gaisa filtru labā stāvoklī, mazgājot filtru ik pēc 5 līdz 6 stundām, ja lietojiet to bez pārtraukuma.

Ķēdes spriegošana.

Pārliecinieties, ka zāģa ķēde ir pareizi nospriegota. Vaļīga ķēde var nolēkt no sliedes un ievainot jūs, tāpēc ir ļoti svarīgi pārliecināties, vai ķēde ir pareizi nospriegota. Pirms lietošanas, pēc dažiem pirmajiem griezumiem un regulāri lietošanas laikā (ik pēc 10 minūtēm) pārbaudiet ķēdes spriegojumu. Pareizās nospriegošanas instrukcijas skatiet lietošanas instrukcijā.

Ķēdes eļļošana.

Turot ķēdi labi ieeļļotu, tiek samazināts ķēdes un dzinēja priekšlaicīgs nodilums. Ja darbināsiet motorzāģi bez eļļas, tas salūzīs. Pirms lietošanas vienmēr pārbaudiet eļļas līmeni. Novietojiet motorzāģi uz līdzenas virsmas un notīriet eļļas vāciņu ar drāniņu, lai nepieļautu atkritumu iekļūšanu tajā. Izmantojiet tikai ieteicamo eļļu un piepildiet, līdz tvertne ir pilna.

Turiet ķēdi asu.

Neasas ķēdes izmantošana ne tikai padara uzdevumu ilgāku, bet arī noved pie pārmērīga instrumenta nodiluma un lielāka degvielas patēriņa. Šīs problēmas var atrisināt, regulāri asinot ķēdi vai to nomainot. Motorzāģu ķēdes var uzasināt ar manuālu vai darbināmu asināšanas instrumentu. Labāk ir asināt nedaudz, bet bieži, nevis gaidīt, kamēr ķēde kļūst pārāk neasa. Zāģa ķēdes leņķi var atšķirties atkarībā no jums piederošā motorzāģa veida, tāpēc vienmēr pārbaudiet lietošanas instrukciju, lai uzzinātu, kā asināt.

Kā tīrīt un uzturēt zāles trimmerus

Kā veikt apkopi zāles trimmerim

 

 

 

 

 

 

 

Zāles trimmeris vai krūmgriezis tiek pakļauts diezgan lielam daudzumam lidojošas zāles un netīrumu, vienlaikus veicot savu darbu dārzā, tāpēc ir svarīgi to uzturēt tīru.

Pirms sākat, pārliecinieties, vai zāles trimmeris ir izslēgts vai atvienots no strāvas, un uzvelciet aizsargcimdus. Pirms sākt apkopi, ļaujiet motoram atdzist.

Izmantojiet mīkstu suku, lai notīrītu zāli no trimmera aizsarga. Lai notīrītu atkritumus no ventilācijas spraugām un filtra, varat izmantot arī putekļusūcēju. Apgrieziet trimmeri otrādi un ar stingru suku noņemiet visas zāles uzkrāšanos no aizsarga un ap auklas padevi vai asmeņiem.

Laika gaitā asmeņi var kļūt neasi un trausli, tāpēc tie pēc vajadzības jāpārbauda un jāmaina. Ir vērts pārbaudīt arī savus piederumus, lai jums būtu rezerves griešanas auklas spole, ja tā pēkšņi beidzas. Neaizmirstiet apskatīt tehniskās apkopes rokasgrāmatu, lai uzzinātu, kā tīrīt vai nomainīt jūsu trimmerim nepieciešamos gaisa filtrus, sveces utt. Tas jādara vismaz reizi gadā, atkarībā no lietošanas veida. Pirms zāles trimmera uzglabāšanas ziemai, rūpīgi notīriet to un viegli izsmidziniet metāla virsmas ar nelielu daudzumu WD-40, atstājiet to iedarboties 10 minūtes, pirms noslaukiet sausu.

Kā tīrīt un uzturēt dzīvžogu šķēres

Kā pašam noasināt dzīvžogu šķēres

 

 

 

 

 

 

 

Dzīvžogu šķēres var savākt daudz lapu sulas un dažādu gružu uz tā asmens, kas var padarīt to daudz mazāk efektīvu, ja to regulāri netīra. Laika gaitā arī asmeņi var kļūt neasi, taču abus šos jautājumus ir viegli atrisināt, veicot regulāru apkopi.

Pirms sākat, pārliecinieties, vai dzīvžoga šķēres ir izslēgtas vai atvienotas no strāvas. Uzvelciet labas kvalitātes aizsargcimdus un nolieciet trimmeri uz līdzenas virsmas. Pirms sākt apkopi, ļaujiet motoram atdzist.

Pārbaudiet asmeni un noņemiet visus zarus, lapas vai citus gružus. Lai noņemtu sulu, izsmidziniet asmeni ar sveķu tīrīšanas šķīdinātāju un notīriet to ar sausu drānu. Ja lapu sula ir pielipusi, pirms žāvēšanas un izsmidzināšanas ar WD-40, dažas minūtes iemērciet asmeni spainī ar ziepjūdeni.

Ja asmeņi ir neasi, izmantojiet asināšanas vīli. Asiniet katru asmeni ar vīli, ne vairāk kā 10 reizes uz vienu zobu. Ir svarīgi, lai vīle asinātu tikai griešanas malas virzienā. Apgrieziet dzīvžogu trimmeri un noņemiet visus nogulsnes no asmens apakšas ar lupatiņu. Kad visi asmeņi ir noasināti, vēlreiz apsmidziniet asmeņus ar WD-40.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu