0
0

Instrumenti, kuri nepieciešami riepu maiņai

Kopīgot
17. oktobris, 2022

Nomainīt riepas automašīnai nav nemaz tik sarežģīti, ja vien tev ir visi nepieciešamie instrumenti. Ir pienācis rudens un, kā zināms 1. decembrī obligāti ir nepieciešams uzstādīt ziemas riepas. Varbūt šogad vēlies veikt riepu maiņu pats? Tad šīs raksts tev palīdzēs saprast, kādi instrumenti ir nepieciešami, lai šo procesu veiktu veiksmīgāk. 

Sezonas riepu maiņas nav vienīgās reizes, kas šie instrumenti var būt noderīgi. Uz ceļa situācijas var būt dažādas un var nākties mainīt riepu atrodoties ceļā. Protams, visi nepieciešamos instrumentus neviens neved līdzi automašīnas bagāžniekā, tomēr ir parocīgi, ja ir paņemti paši svarīgākie instrumenti. Rakstā atradīsies svarīgākos instrumentus, kuri nepieciešami, lai veiksmīgi veiktu automašīnas riepu maiņu. 

1. Hidrauliskais grīdas domkrats 

Atcerieties, ka ir nepieciešams izvēlēties domkratu, kura celtspēja ir lielāka nekā puse no automašīnas svara. Domkratam jābūt ar gludi ritošiem riteņiem, izturīgam pamata izcilas stabilitātes nodrošināšanai, tam jābūt aprīkotam ar garu rokturi, lai nodrošinātu pietiekamu spēku domkrata celšanas laikā. Vēl viens svarīgs faktors ir domkrata augstums, tam ir jābūt pietiekami zemam, lai novietotu zem automašīnas. 

 

Domkrats

 

 

 

2. Auto statīvs 

Riepu maiņas laikā auto statīva izmantošana, ievērojami uzlabo darba drošību un stabilitāti. Nekad nestrādājiet zem automašīnas, kura pacelta uz šaubīgas konstrukcijas, arī tad, ja tā izskatās stabila, nekad nevar zināt, cik lielu slodzi šāda konstrukcija spēs izturēt. Ar pareizi uzstādītiem statīviem nav jāraizējas par darba drošību. 

 

Auto statīvs

 

 

 

3. Uzgriežņu atslēga 

Protams, darbam var izmatot arī rokas uzgriežņu atslēgu, bet ar elektrisko, akumulatora vai pneimatisko instrumentu skrūvju atskrūvēšana prasīs ievērojami mazāku laiku. Šī instrumenta pirkums ir labs ieguldījums, jo uzgriežņu atslēga noderēs ne tikai riepu maiņai, bet arī citos mājsaimniecības darbos. 

 

Uzgriežņu atslēga

 

 

 

4. Dinamometriskā atslēga

Nenovērtējiet dinamometrisko atslēgu pārāk zemu. Stiprumam, ar kādu ir pievilktas riteņu skrūves, ir liela nozīme. Pārāk spēcīgi pievelkot skrūves pastāv risks apraut vītnes, nolauzt to vai kā citādi kaitēt. Dimamometriskās atslēgas izmantošana palīdzēs izvairīties no šādām situācijām. Iestatiet nepieciešamo griezes spēku un neuztraucieties par pārāk cieši vai vāji pieviltām skrūvēm. 

 

Dinamometriskā atslēga

 

 

 

5. Akumulatora gaisa kompresors 

Ja tavā īpašumā nav kompresors un nejūti vajadzību iegādāties lielo kompresoru, tad sezonālai riepu maiņai pietiks ar nelielu akumulatora kompresoru. Kompresors noderēs ne tikai riepu maiņai, bet arī citos gadījumos, piemēram, ar tā palīdzību daudz ātrāk varēsiet uzpumpēt velosipēda riepas vai vasarā piepūšamās atrakcijas.

 

Kompresors Ryobi

 

Šeit ir svarīgākie instrumenti, kuri nepieciešami,. Lai veiktu riepu maiņu vai transportlīdzekļa apkopi. Iespējams daži jau ir tavā instrumentu kastē vai garāžā, bet pārējos atradīsi INSERV.LV. 

Riepu maiņa


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu