0
0

GRILĒTAS RIBIŅAS - ĀTRI UN GARŠĪGI

Kopīgot
23. aprīlis, 2021

Vai nav laika gaidīt, kamēr ribiņas izcepas? Šis raksts iemācīs visu, kas nepieciešams, lai ātri pagatavotu izcilas ribiņas. Ribiņu cepšanai uz grila nav nepieciešama visa diena. 

Grilētas cūkgaļas ribiņas

Tātad, jums trūkst laiks, bet jūs vēlaties pagatavot īpaši gardas ribiņas? Nekādu problēmu, mums ir risinājums!

Ļaujiet iepazīstināt ar asajām un ātrajām ribiņām. No ledusskapja līdz maltītei vien 4 stundu laikā. Noslēpums ir augstā pagatavošanas temperatūra un neliels kociņš, kas ievietots gaļas mīkstumā un ietīts kopā ar to folijā, un tiek cepts sviesta un garšvielu mērcē. 

Dažiem cilvēkiem garšo mīkstas un sulīgas ribiņas, citiem patīk vienkārši un ātri pagatavotas, bet citiem (pūristiem) patīk tajās iekosties, bet lai tās nekrīt nost no kaula. Neskatoties uz veidu kāds patīk jums, mums ir sagatavota recepte.

RIBIŅU CEPŠANA UZ GRILA

Šīs ribiņas uz grila nav tradicionālās, bet tās ir ļoti garšīgas. Cepot augstā temperatūrā nebūs iespējams iegūt biezu, rozā, dūmakainu gaļu, bet sagatavotā mērce (sviests ar garšvielām), nodrošinās, ka ribiņas ir ar lielisku garšu.

Ribiņas pašas nokritīs nost no kaula, bet to virspuse būs kraukšķīga pateicoties karamelizētajam cukuram no pagatavotās mērces. 

Ja jums garšo mīksta, mitra, viegli atdalāma gaļiņa, veltiet vairāk laika un izmēģiniet manu 3-2-1 ribiņu recepti. Šī recepte palīdzēs paveikt darbu un gatavošanas laiks būs īsāks. Ja jūs gatavosies jaunlopu, apsveicu! Šādai gaļai pagatavošanas laiks būs īsāks. 

Šo ribiņu recepte ir pamatrecepte:

RIBIŅU PAGATAVOŠANAI NEPIECIEŠAMĀS GARŠVIELAS 

1 cūkgaļas ribiņu gabals. Var arī izmantot jaunlopu, bet atcerieties, ka tāda veida gaļa būs ātrāk gatava.

2 tējkarotes speciālās saldās garšvielas gaļas ierīvēšanai. Šo garšvielu var pagatavot, izmantojot manu recepti, vai arī variet to iegādāties mūsu veikalā.

1 krūzīte ābolu sidra. Der jebkāda veida.

1/4 krūzītes tumši brūnais cukurs. Nepieciešams tumši brūnais cukurs, nevis gaišais!

2 ēdamkarotes sviesta. 

1 glāze tomātu mērces.

 
 

 

 

 Tiklīdz ir visas nepieciešamās detaļas, ir laiks nogādāt ribiņas uz grila!

KĀ CEPT RIBIŅAS UZ GRILA

Šīs ribiņas var pagatavot ne tikai 4 stundās, bet to ir izdarīt ļoti viegli. Nav nepieciešams nekas sarežģīts, lai to paveiktu. Vienkāršas sastāvdaļas, uzticams grils, un gaļas termometrs ir viss, kas nepieciešams, lai šī recepte izdotos. 

Sagatavojiet ribiņas. Apgrieziet ribas un noņemiet membrānu, kas atrodas uz ribu apakšējās daļas. Ātrs padoms: paņemiet papīra dvieli un izmantojiet to, lai satvertu membrānas galu un novelciet to. Izmantojiet garšvielas no mana klāsta Best Sweet Rub¸ un jūs variet sākt. 
Grils.  Uzsildiet grilu līdz 300°F, novietojiet iemarinētās ribiņas uz grila un cepiet  2 1/2 stundas.
Sautēšana. Sagatavojiet ribiņas un sautējiet tās folijā. Cieši nosedziet grilējamās ribiņas un novietojiet tās uz grila.
Grilēšanas pabeigšana. Turpiniet grilēt ribiņas vēl stundu, izņemiet tās no folija un ierīvējiet ar BBQ mērci. Novietojiet ribiņas atpakaļ, un cepiet vēl 15 minūtes.
Nedaudz atdzesējiet un pasniedziet. Noņemiet ribiņas no grila un ļaujiet tām atdzist 10-15 minūtes. Sagrieziet šķēlēs un pasniedziet!
 

Svarīgākais ir labs aprīkojums, kas būs gan viegli uzstādāms, gan ērti izmantojams. Dārza grili dod iespēju gatavot dabā un sajust patiesu gatavošanas prieku arī tiem, kam ikdienā ēdiena gatavošana nesagādā baudu. Ārā gatavota maltīte iegūst pavisam citu garšu.

Pagatavojiet gardu maltīti ar mūsu griliem. Mūsu sortimentā ir pieejami dažādi grila veidi : 

  • Gāzes grili
  • Kokogļu grili 
  • Malkas grili

Grilēšanas sezonas ir jau klāt, un cilvēki savā brīvajā laikā aizvien vairāk cenšas izrauties laukā no darba, lai piemājas dārziņā saaicinātu draugus un uzceptu  baudāmu ēdienu. Mūsu internetveikalā grila izvēle ir plaša, tādēļ ienāc ciemos.  


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu