0
0

5 lietas, kas jāņem vērā, pērkot sildītāju

Kopīgot
28. septembris, 2020

Sildītāja izmantošana ir ērts veids kā ātri paaugstināt istabas temperatūru un uzturēt siltumu jebkurā telpā. Pieejami dažādos izmēros un stilos, istabas sildītāji var palīdzēt kompensēt komunālās izmaksas aukstajos ziemas mēnešos. Daudzi elektriskie telpu sildītāji arī lepojas ar īpašām funkcijām, piemēram, automātisko ieslēgšanās/izslēgšanās funkciju un digitālo vadību, lai nodrošinātu ērtāku darbību.

Kad jāsāk domāt par elektriskā telpu sildītāja iegādi, ir vairāki pamatjautājumi - piemēram, vai šis sildītājs pietiekami sasildīs manu telpu? Un cik tas maksās? Vai ņemt sildītāju ar bonusa funkcijām? Lai nonāktu līdz šo un citu jautājumu atbildēm, apskatīsim piecas galvenās lietas, kas jāapdomā iegādājoties jaunu sildītāju.

1. Sildītāja veids

Pirmais faktors, kas jānosaka pirms sildītāja izvēles, ir kāda veida sildītājs jums ir nepieciešams. Lai gan ir daudz sildītāju veidu, ir vairākas apkures tehnoloģijas, saskaņā ar kurām katrs sildītājs darbojas: infrasarkano staru, konvekcijas un ventilatora. Konvektori parasti nodrošina vienmērīgu apkuri visā telpā; infrasarkanie sildītāji nodrošina ātru vietas apsildīšanu nelielās telpās; ventilatora sildītāji izmanto iekšējo ventilatoru, kas pūš pāri sildelementam. Labākais veids, kā nodrošināt efektīvu veiktspēju, ir piemērota sildītāja veida izvēle.

2. Apkures jauda

Meklējot telpu sildītāju, viena no vissvarīgākajām lietām, kas jāapsver ir kādu telpu sildītājs spēs piesildīt. To nosaka sildītāja jaudas koeficients. Tipisks 1500W sildītājs aptvers vidēja izmēra telpas, ja to izmanto kā papildu siltuma avotu. Tomēr šī vadlīnija ne vienmēr attieksies uz katru modeli.

Atkarībā no apkures tehnoloģijas, jūsu iekštelpu vides un pielietojuma daži sildītāji var sasildīt arī lielāku platību.

3. Energoefektivitāte

Ja jūs uztrauc enerģijas taupīšana un vēlaties saglabāt zemas apkures izmaksas, pirms telpas sildītāja izvēles ieteicams salīdzināt tā efektivitāti.

Lai jūsu rēķini par elektrību netiktu strauji palielināti, ir jāizvēlas savai videi un telpas lielumam atbilstošs energoefektīvs telpas sildītājs. Turklāt īpašas funkcijas, piemēram, enerģijas taupīšanas režīmi, regulējami termostati, zemas jaudas un programmējami taimeri palīdz samazināt enerģijas patēriņu un veicina ekonomisku darbību.

4. Drošība

Ja pārvietojamie sildītāji netiek pienācīgi uzraudzīti, tie var viegli kļūt par ugunsgrēka draudiem. Tāpēc ir svarīgi apsvērt drošību. Lai ievērojami samazinātu ugunsgrēku risku, daudzi ražotāji drošai darbībai aprīko savus elektriskos sildītājus ar virsmām, kurām var viegli pieskarties un kurām ir citas uzlabotas drošības funkcijas.

Dažos telpu sildītājos ir iekšējs slēdzis, kas automātiski izslēdz strāvu, ja sildītājs nejauši tiek apgāzts vai notriekts. Aizsardzība pret pārkaršanu ir vēl viena nenovērtējama drošības funkcija. Šis slēdzis kalpo kā sensors, kas automātiski izslēdz sildītāju, ja iekšējie komponenti sasniedz nedrošu temperatūru.

5. Trokšņa līmenis

Tāpat kā lielākā daļa elektroierīču, arī daudzi pārnēsājamie sildītāji darbības laikā rada nelielu troksni. Daži modeļi tomēr rada vairāk skaņas nekā citi. Klusām telpām, kā piemēram, guļamistabā vai birojā, apsveriet tādas ierīces, kurās nav ventilatora, piemēram, ar eļļu piepildītu radiatoru. Infrasarkanie telpu sildītāji labi darbojas kā klusie telpu sildītāji guļamistabām un birojiem.

Kopsavilkums

Svarīgākās lietas, kas jāņem vērā, pērkot sildītāju, ir telpas lielums, kuru vēlaties sildīt un sildītāja tips, piemēram, ventilatora sildītājs, konvektors vai infrasarkanais sildītājs.

Ieskaties mūsu piedāvājumā!


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu