0
0

Pārgājieni pie dabas uzlabo veselību!

Kopīgot
19. maijs, 2021

Pārgājiens ir brīnišķīgs veids, kā saplūst ar dabas dziedniecisko enerģiju. Lai cik garīga tā būtu vai nebūtu, nenoliedzami, laika pavadīšana dabā atslābina. Daudzi cilvēki ir teikuši, ka pēc desmit minūšu pavadīšanas ārpus mājas viņi jūtas atjaunojušies. Ja jūs variet veltīt kādu nakti vai nedēļas nogali, lai dotos pārgājienā, tad jūsu ieguvums būs garīgās veselības uzlabošana.

Kā došanās pārgājienā uzlabo veselība? 

Svaigs gaiss izraisa vaigu sārtuma atgriešanos, un tas arī palīdz aktivizēt nervu sistēmu. Dodoties pārgājienā, jūs droši vien veiksiet nelielu pētniecisko darbu. Pat, ja pavadāt laiku savā kempinga vietā lasīdami grāmatu, svaigais gaiss turpinās attīrīt jūsu sistēmu. Tādējādi uzlabosies jūsu miegs. Daudzi cilvēki modernajā sabiedrībā cīnās par pietiekamu miega daudzumu. Tas ir saprotams. Mūs ieskauj viedierīces un tās novērš mūsu uzmanību, kā arī ietekmē miegu. Atrodoties dabā, mēs varam mierīgi gulēt un pamosties ar labu garastāvokli. Protams, lai pie dabas justos ērti, ir nepieciešams sarūpēt arī atbilstošu aprīkojumu - telts, guļammaiss, matracītis u.c. lietas, kas sniegs attiecīgo komfortu. Atcerieties paņemt līdzi kafiju vai tēju agrajam rīta cēlienam, kad saule jūs modinās agri no rīta. 

Piebremzējiet un izbaudiet pārgājiena sniegtos labumus.


Atpūta palīdz samazināt stresa līmeni

Iedomājieties parastu piektdienas vakaru mājās. Jūs skatāties ierasto seriālu, kamēr rakstiet īsziņas draugam un meklējiet dāvanas ģimenei. Imūnsistēmai tas ir ļoti grūti! Ir grūti izbēgt no aizkaitinājuma, kas rodas no pārslodzes. Bet atslēgšanās no sociālajiem medijiem ir viena no labākajām pārgājiena priekšrocībām. Paņemiet savu telti, uztaisiet kādu sviestmaizi, un atstājiet 24 stundu jaunāko ziņu izpēti aiz muguras. Tas palīdz samazināt stresa līmeni un regulēt nervu sistēmu. Prāts un ķermenis ir saistīti. Garīgās veselības priekšrocības sākas ar fiziskiem labumiem, kas ietver stresa samazināšanu un labāku miegu. 

Dzeriet pietiekoši daudz ūdens un dodieties pārgājienos, lai saglabātu labu garīgo veselību. Pie mums ir iespēja iegādāties dažāda izmēra un krāsas teltis, tā pat kā guļammaisus. Iegādājoties telti, noteikti vajadzētu pirkt tādu, kas ir piemērota tieši pārgājieniem. Pārgājienu jeb kempinga teltis ir ļoti kvalitatīvas un piemērotas dažādiem laikapstākļiem. Kvalitāte būs atkarīga no – auduma, karkasa un šūšanas tehnoloģijas. 

Runājot sīkāk par karkasu, to izgatavo no stiklplasta, kas ir viegls, bet tomēr ātrāk plīstošs. Kempinga teltīm ir ļoti laba kvalitāte, tā pat kā vieglāka konstrukcija un auduma izturība ir teicama. Pamatnei ir jābūt arī ļoti izturīgai, jo kempinga pārgājienos teltīm ir jāiztur ilgstoša atrašanās ūdenī un pat dubļos. Telts pamatnes šuves tiek aplīmētas ar speciālu lentu, kas iztur pat pie karstas temperatūras.

Lai aizsargātos no kukaiņu uzbrukumiem, pa dienu un naktī, jāpārliecinās vai telts aprīkojumam ir klāt kukaiņu tīkls. Noteikti iegādājoties kvalitatīvu tīklu, lai aizsargātu no kukaiņiem, kā arī lai nodrošinātu labu ventilāciju. 

Guļammaisi

Lai pārgājiena nakts gulēšana teltī kļūtu vēl komfortablāka, ieteiktu iegādāties klāt arī guļammaisus. Viena no galvenajām laba pārgājiena sastāvdaļām ir kvalitatīvs, ērts guļammaiss. Inserv.lv internetveikals par to ir parūpējies un mūsu sortimentā ir pieejami – kompakti, ērti, kvalitatīvi, silti un svarā ne pārāk smagi guļammaisi. 

Guļammaisu populārākie parametri: 

  • Speciālais āķis pie kapuces, lai neļautu pašam atvērties 
  • Iešūta īpaša lenta iekšpusē pie rāvējslēdzēja, lai neļautu ieraut audumu
  • Nav sablīvējuma, un kunkuļi, kas veidojas, ja nav kvalitatīvs guļammaisa materiāls 

Kādus guļammaisus piedāvā Inserv.lv internetveikals?


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu