0
0

Līgo svētku ceļvedis kopā ar INSERV.LV

Kopīgot
31. maijs, 2023

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, laicīgi parūpējies par visu nepieciešamo, kas tev būs vajadzīgs veiksmīgai līgošanai! Pie mums tu atradīsi visu, lai sakoptu un iekārtotu svinību vietu, parūpētos par galdu un izklaidēm, kā arī guļamvietām un drošību. Esam sagatavojuši Līgo svētku ceļvedi ar lietām, kuras tev noderēs šajos svētkos! 

SAKOP SAVU SVINĪBU VIETU (2)    

Līgo svētki sākas ar mājas un tās apkārtnes sakopšanu, piemēram, zāles nopļaušanu, dārza un pagalma sakārtošanu, malkas sagādāšanu, kā arī citiem darbiem. Šiem sagatavošanās darbiem ir būtiska nozīme, jo tā ir Līgo svētku svinēšanas neatņemama sastāvdaļa un tam ir sava jēga, kā ari simboliska nozīme, lai attīrītu no sliktās enerģijas. Kas var būt labāks par tikko svaigi nopļautu zāli? Zāles pļaujmašīna un trimmeris atvieglos šo uzdevumu un padarīs tavu pagalmu vai svinību vietu skaistu un kārtīgu. 

IEKĀRTO SAVU SVINĪBU VIETU 

Kad visi sakopšanas darbi veiksmīgi paveikti, laiks iekārtot savu svinību vietu. Kā jau katros kārtīgos svētkos, neiztikt bez bagātīgi klāta galda. Ja vēl neesi parūpējies par galdu un krēsliem, kur sēdināt savus viesus, tad lielisks risinājums būs dārza mēbeļu komplekts. Tas tev noderēs ne tikai Līgo svinēšanai, bet arī citos svētkos, piemēram, ikdienišķām maltītēm un nesteidzīgai atpūtai vasarā. Papildini savu svinību vietu arī ar kādu šūpuļtīklu, kurā laiski atpūsties un baudīt silto laiku.  

Saulgriežos notiek cīņa starp gaismu un tumsu, tāpēc šajos svētkos nevar iztikt bez Jāņu ugunskura, lai tas vairotu gaismu. Drošs veids, kā izpildīt šo svarīgo tradīciju, ir ierīkot ugunskura vietu. Pie mums atradīsi dažādas ugunskura vietas, kuras ir ērti novietojamas jebkurā izvēlētajā vietā, kā arī tās ir droši lietojamas, jo tajās uguns ir ierobežota un tai nav iespējams nekontrolēti izplesties. 

Ja plāno Jāņu rītu sagaidīt pie dabas, kur nav tādas ērtības kā elektrība, tad tev noteikti noderēs kāds no viegli pārvietojamajiem ģeneratoriem, piemēram, inventora tipa. Ar tā palīdzību būs iespējams uzlādēt telefonu, nodrošināt savus svētkus ar mūziku, kā arī izmantot citas elektriskās ierīces. Šis būs arī ļoti noderīgs palīgs tiem, kas plāno doties izbraucienā ar kemperi vai teltīm.  

PARŪPĒJIES PAR SVĒTKU GALDU 

Līgo svētki nav iedomājami bez garda ēdiena un aukstiem, atspirdzinošiem dzērieniem. Aukstuma kaste vai MAKITA ceļojumu ledusskapis ir neatņemama sastāvdaļa karstajām vasaras dienām, jo kurš gan vēlas svētkos baudīt siltu alu?  

Kas ir Līgo bez garšīga, sulīga un uz oglēm cepta šašlika? Šajos svētkos pagatavo maltīti viesiem uz jauna grila! Mūsu piedāvājumā atradīsi arī grila piederumus, ogles un iekuru. Savukārt nākamajā dienā pēc svētkiem pasniedz zupu vai plovu, kurš gatavos ugunskura katlā.  Kā mēs zinām, nekas negaršo labāk par uz ugunskura gatavotu ēdienu!  

PARŪPĒJIES PAR IZKLAIDĒM 

Bez ēšanas, dzeršana un dziedāšanas vajadzīga arī kāda aktīvāka izklaide! Nereti Līgo dienā ir liela svelme un tuvumā nav nevienas ūdens tilpnes kurās atvēsināties. Glābiņš būs baseins, kurā patiks gan bērniem, gan arī pieaugušajiem. Piedāvājumā atradīsi dažādu izmēru un tilpumu baseinus, kā arī visus nepieciešamos piederumus.  

Ja plāno pavadīt svētkus pie kādas ūdens tilpnes, tad lieliska izklaide būs izbrauciens ar laivu. Pie mums atradīsi dažādu veidu piepūšamās laivas un to piederumus. Neaizmirsti arī par drošību un parūpējies par glābšanas vestēm gan sev, gan bērniem!

SAGATAVO GUĻAMVIETU 

Braucot pavadīt svētkus pie dabas krūts, telts, guļammaiss un kāds paklājiņš vai matracis būs lielisks variants, lai ērti pārlaistu nakti un atgūtu spēkus pēc līgošanas. Piedāvājumā atradīsi plašu klāstu ar dažādām tūrisma precēm, kuras noderēs ne tikai svētkos, bet arī citos vasaras pasākumos.  

Pie mums tu atradīsi sākot ar vienas guļvietas teltīm, beidzot ar tādām, kur iespējams nakšņot pat 10 cilvēkiem. Noteikti vērts parūpēties arī par temperatūrai un apstākļiem atbilstošu guļammaisu, lai gulēšana būtu ērta un patīkama. Lai miegs būtu kvalitatīvs, neaizmirsti parūpēties par matraci vai paklājiņu, lai nevajadzēti gulēt uz zemes.  

NEĻAUJ IZBOJĀT SVĒTKUS 

Lai būtu drošs, ka esi pilnībā sagatavojies svinēšanai, noteikti neaizmirsti par tādu lietu, kā drošība, sevišķi, ja plāno svinības pie dabas krūts. No traumām nav pasargāts neviens, bet tu vari būt gatavs paņemot līdzi pirmās palīdzības aptieciņu!  
Noteikti neaizmirsti arī paķert līdzi kādu pretodu līdzekli, lai visu vakaru nav jāmēģina cīnīties ar odiem un citiem knišļiem. Piedāvājumā atradīsi gan pūšamos, gan arī uz baterijām darbināmos, bet bērniem vari uzlikt kādu no MOZZIWATCH klāstā esošajām aprocēm.  

Sagatavojies svētkiem jau laicīgi, kopā ar INSERV.LV!  
 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu