0
0

Esi gatavs Līgo svētkiem!

Kopīgot
8. jūnijs, 2022

Gada īsākā nakts tuvojas straujiem soļiem. Līgo ir svētki, kurus visbiežāk svin pie dabas, piemēram, ūdens tuvumā vai kādā neskartā pļavā, bet ir svarīgi, lai šādas svinības būtu komfortablas. Bloga rakstā atradīsi padomus, ko ņemt līdzi, braucot uz Līgo svinībām brīvā dabā.  

Drošs ugunskurs 

Ugunskura vieta Grils Ugunskura vieta

 

Ugunsdrošība vasarā ir pirmajā vietā un Līgo svētki nav iedomājami bez ugunskura, tāpēc pie dabas ir jārīkojas uzmanīgi ar ugunskura kurināšanu, it īpaši sausajā laikā. Ir atpūtas vietas, kur par to jau ir padomāts un ir ierīkotas ugunskura vietas, bet ne vienmēr.  Brauc pie dabas ar savu pārvietojamo ugunskura vietu vai grilu! Šis ir lielisks veids, kā iegūt drošu ugunskura vietu jeb kurā svinību vietā.  

   

 

 

Uz uguns gatavota maltīte 

Ugunskura katls Grilēšana Ugunskura katls

 

Protams, gaļas un desiņu cepšana ir neatņemama Līgo sastāvdaļa, bet nākamajā dienā nekas nav labāks par gardu uz uguns vārītu zupu. Neuztraucies, ja plāno svētkus svinēt lielā kompānijā, jo ugunskura katli ir pieejami dažādos izmēros, lai izdotos pabarot kā lielas, tā mazas līgotāju kompānijas. 
Savukārt, lai līdz paņemtā gaļa, desiņas un produkti saglabātos svaigi, ļoti labi noderēs aukstuma kaste vai soma. Noteikti ņem vērā šo ieteikumu, jo vasarā ir ļoti silti. Aukstuma kaste ne tikai saglabās produktu svaigumu, bet arī atdzesēs tavu svētku dzērienu! 

  Akstuma kastes 

 

 

Aizsardzība pret odiem 

Pretodu līdzeklis Pretodu līdzeklis Pretodu līdzeklis

 

Odi un kukaiņi ir visur un mēs nevēlamies, lai tie izbojā Līgo svētkus. Mums ir risinājums, kā izvairīties no nepatīkamajiem kodieniem:

- Pretodu lampas –  tās var novietot svinību vietas tuvumā un iedarbība būs jūtama visas nakts garumā.

- Pretodu līdzekļi- šajā kategorijā ir ļoti plaša un liela izvēle, bet jāņem vērā, ka parasti šo līdzekļu iedarbība ilgst vien uz dažas stundas.  

- Lustīga līgošana aktīvas dejas un lekšana pāri ugunskuram palīdzēs izvairīties no odiem, jo tie vienkārši netiks jums līdzi. 

 https://www.inserv.lv/categories/1637/pretodu-lidzekli  

 

 

Relaksējošai atpūtai 

Supuļtīkls Dārza mēbeles 

 

Padari Līgo svinību vietu mājīgāku ar šūpuļtīkliem vai piepūšamajām mēbelēm.  Iesien šūpuļtīklus starp kokiem un radi patīkamu vietu sarunām un atpūtai, bet ja tuvumā nav piemērotu koku, tad piepūšamās mēbeles varēs novietot kur vien vēlies. 
Visiem ir zināms, ka Līgo svētkos ir gada garākā diena un īsāka nakts. Balstoties uz tradīcijām ir pieņemts visu nakti negulēt un sagaidīt saullēktu, bet, ja tomēr uz brīdi ir vēlme atpūsties, tad šūpuļtīkls būs lielisks variants. Savukārt, ilgākais gulēšanai piemērotāks būs pārgājiena šūpuļtīkls, kurš ir laba alternatīva teltij, jo tie ir plati un ļoti ērti!   
Situācijā, ja negaidīti piesakās viesi, kuri vēlas svinēt Līgo svētkus tavā piemājas dārzā, nevis brīvā dabā un tev nav, kur šos viesus uzņemt, nekrīti panikā! Mums ir plaša izvēle ar dārza mēbelēm. Atrodi sev vispiemērotākās mēbeles un uzstādi dārzā. Tas būs lielisks papildinājums ne tikai svētkos, bet arī ikdienā. Pusdienas vai vakariņas dārzā skan lieliski, vai ne? 

    

 

 

Komfortablākam miegam 

Piepūšamais matracis Telts Guļammaiss

 

Līgotājiem, kuri, tomēr nogurst no dziesmām un dejām ir vairāki risinājumi ērtas guļvietas iekārtošanai. Sāksim ar guļvietas izvēli, viens no variantiem ir šūpuļtīkls, kurš, kā minējām iepriekš, ir ērti uzstādāms, viegli pārvietojams un neaizņem daudz vietas.  Telts ir viens no populārākajiem variantiem, kuru izvēlas nakšņošanai pie dabas. To izmēri un veidi ir ļoti dažādi, tieši tāpēc katrs spēs atrast sev nepieciešamo. Bieži vien cilvēki izvēlas nakšņot savā automašīnā. Automašīnām iesakām piepūšamos paklājiņus, jo tie ir ērti un daudz plānāki par ierastajiem matračiem. Guļot teltī, ir svarīgs matracis. Ierastais variants – piepūšamais matracis– ir ērtākā izvēle, ja nakšņojat teltī, galvenais, atceries paņemt elektrisko vai rokas pumpi, tas atvieglos matrača piepūšanu. Iesakām apsvērt pašpiepūšamā paklājiņa iegādi, jo tā uzpūšana neprasa pūles, kā arī to ir iespējams ievietot gan automašīnā, gan teltī.  Protams, nav iespējams prognozēt kādi būs laika apstākļi Līgo vakarā, tāpēc iesakām līdzi paņemt arī guļammaisu, jo naktis  mēdz būt vēsas.  

    

 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu