0
0

Noķer vasaru!

Kopīgot
22. augusts, 2022

Vasara straujiem soļiem tuvojas izskaņai, tādēļ vēl ir jāpaspēj pilnībā izbaudīt tās pēdējās siltās un saulainās dienas. Dodies pārgājienā, makšķerēt, pārnakšņot kādā no Latvijas skaistākajām vietām vai citādi pavadi laiku svaigā gaisā. Rakstā esam apkopojuši lietas, kuras noderēs kvalitatīvai atpūtai. 

Izbrauciens pie dabas

Telts

Došanās pie dabas ir viens no iecienītākajiem atpūtas veidiem, kā arī tā ir lieliska iespēja izbaudīt siltās dienas. Ja izbraucienu dabā plāno ar nakšņošanu, tad noteikti ir nepieciešama telts. Izvēloties piemērotu telti, ir jāņem vērā fakts, ka augustā naktis kļūst vēsākas, kā arī ir iespējams lietus un vējš, tādēļ ir jāizvēlas tāda telts, kura spēj izturēt dažādus laika apstākļus. 

Telti ir nepieciešams atbilstoši iekārtot komfortablam miegam. Primāri ir jāizvēlas  matracis. Kā variants ir pašpiepūšamais matracis, kuru ir viegli pārvietot un ātri piepūst. Var izvēlēties arī piepūšamo matraci, bet tad jāatceras paņemt līdzi arī pumpi. Tomēr pats svarīgākais ir guļammaiss, kurš nodrošinās siltumu pat vēsā naktī. Svarīgs fakts ir tas, ka augusts ir krītošo zvaigžņu mēness, lai nakšņošanas pie dabas kļūtu romantiskāka, neaizmirsti paņemt līdzi binokli. Tas palīdzēs saskatīt katru krītošo zvaigzni.

Dodies pārgājienā

Ēdienu termoss

Dodoties pārgājienā vai piknikā, noteikti jāpadomā, kādi tūrisma trauki tev būs nepieciešami, lai pagatavotu vai paņemtu līdzi gardu maltīti. Iesakām iegādāties vairakkārt lietojamos traukus un galda piederumus, jo tas ir dabai draudzīgāk un nav regulāri jāiegādājas vienreizlietojamie trauki. 

Ja nevēlēsies gatavot piknikā uz vietas vai apzinies, ka pārgājiena laikā vēlēsies siltu maltīti, paņem to līdzi ēdiena termosā. Ar tā palīdzību ēdiens vairākas stundas būs silts, be,t ja tomēr vēlies gatavot maltīti esot pie dabas, tad noderēs gāzes deglis, tūristu katliņi un pannas. 

Vasaras beigās un rudenī laikapstākļi mēdz būt mānīgi, tāpēc brīdī, kad negaidīti ir pārsteidzis lietus, ir patīkami, ja līdzi ir silts dzēriens, tāpēc sagatavojies laicīgi un paņem līdzi savu mīļāko dzērienu termosā vai termokrūzē.          

Pārgājiena laikā nedrīkst aizmirst par ūdeni. Ir ļoti svarīgi fizisko aktivitāšu laikā dzert ūdeni, sevišķi karstās vasaras dienās, lai cilvēka organisms spētu pieveikt pārgājiena kilometrus. Visērtāk ir izvēlēties tādu ūdens pudeli, kuru iespējams lietot atkārtoti. Ūdens pudeles ir pieejamas no dažādiem materiāliem, tilpumiem un ar plašām dizaina iespējām, sākot no pavisam vienkāršām līdz pat košām un krāsainām. 

 

Izcila maltīte

Ugunskura katls

Kā būtu ar vasaras noslēguma pikniku dārzā? Uz uguns gatavota maltīte noteikti pārspēj virtuvē pagatavotu. Protams, ka šo iespēju var izmantot arī ziemā, taču siltā laikā ir iespējams pavadīt garus un ilgus vakarus kopā ar draugiem un ģimeni baudot vakariņas, kuras pagatavotas turpat blakus uz dārza grila vai ugunskura katlā. Tāpēc uzaicini ciemos draugus vai ģimeni un kopīgi gatavojiet savu mīļāko ēdienu. Ja vakaru vēlaties pavadīt nesteidzīgās sarunās, iesakām iegādāties ugunskura vietu, vēl mājīgākas atmosfēras radīšanai. 

 

Laiska atpūta dārzā

Šūpuļtīkls

Ir tik patīkami siltās dienas nesteidzīgi pavadīt dārzā. Iekar šūpuļtīklu savā mīļākajā dārza nostūrī un izbaudi laiku vienatnē lasot grāmatu vai žurnālu, vai veic jebkuru citu sev patīkamu nodarbi. Vēl nav par vēlu to šovasar pagūt izdarīt. Ja vēlies šūpuļtīklu, kurš noder ne tikai kā ērta atpūtas vieta, iespējams, ir nepieciešams iegādāties pārgājiena šūpuļtīklu. Tas noderēs dodoties tuvākos vai tālākos izbraucienos ar nakšņošanu. 

Savukārt, ja vēlies pavadīt laiku dārzā lielākā kompānijā, iesakām iegādāties dārza mēbeļu komplektu. Arī rudenī ir pietiekami daudz silto dienu, lai dārza mēbeļu iegāde kļūtu par noderīgu pirkumu. 

 

Nepalaid garām pēdējo iespēju izbaudīt vasaru un veic pasūtījumu jau šodien! 

Pikniks


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu