0
0

Malkas skaldītājs - nomāt vai Iegādāties pašam?

Kopīgot
20. marts, 2024

Vai ir vērts pirkt malkas skaldītāju, vai arī arī labāk to iznomāt? Šie ir jautājumi, kurus cilvēki nereti uzdod darba instrumentu un tehnikas veikalu konsultantiem. Ir saprotams, ka atbildēt uz tiem nav vienkārši.

Apdomājot malkas skaldītāja iegādi, ir dažādi svarīgi aspekti, kam jāpievērš uzmanība, sākot no cenas, beidzot ar ierīces jaudu, trieciena spēku un citiem parametriem. Tāpat svarīgi saprast, vai nepieciešams horizontālais vai vertikālais modelis, un kāds būs tā darbības tips – ar elektrību vai benzīnu.

Ir viens aspekts, kuru nereti cilvēki piemirst, uzskatot, ka viņi vienmēr būs pietiekami labā fiziskā formā, lai sagatavotu malku pašu spēkiem, izmantojot cirvi, kas tiek uzskatīts par ekonomiskāko risinājumu. Taču pat tad, ja izvēlamies augstākās kvalitātes cirvi, agrāk vai vēlāk mums vairs nebūs tik daudz spēka, lai sacirstu visu ba;lķu kaudzi, izmantojot vienu instrumentu. Tādēļ atbilde uz jautājumu – vai vērts pirkt malkas skaldītāju, viennozīmīgi ir – jā!

Malkas skaldītājs

Kādēļ Tev vajadzīgs malkas skaldītājs?

Ir vairāki iemesli, kādēļ vērts iegādāties malkas skaldītāju, un tikai daži, kādēļ to nedarīt. Šeit, piemēram, var minēt cenu, taču ir savi apsvērumi, kādēļ vērts pirkt jebkuru preci, nevis to izīrēt.

Pūles un laiks, kas ietaupīts, izmantojot malkas skaldītāju, ir ļoti vērtīgs ieguvums, kas īpaši pamato nepieciešamību pēc šādas ierīces. Malkas sagatavošana ir regulārs pienākums, kuru veic gan privātmāju, gan arī sabiedrisko ēku un uzņēmumu vajadzībām. Lai arī apjomi katrā gadījumā var atšķirties, skaidrs ir viens, ka neviens cilvēks nav sajūsmā par to, ka stundām ilgi jālokās un jāriskē ar savu drošību, cērtot lielākus un mazākus koksnes gabalus. Pa to laiku, kamēr ar cirvi tiktu sadalīts viens vai divi bluķi, skaldītājs to pašu jau būtu izdarījis vairākas reizes. Un ietaupīto laiku vari izmantot citiem mērķiem.

Vēl viens iemesls, kādēļ pirkt malkas skaldītāju.

Mēdz gadīties, ka gadās bluķi vai zari, kurus nav iespējams sadalīt, izmantojot cirvi vai zāģi. Iespējams, tiem ir zari vai arī citu iemeslu dēļ tos gluži vienkārši nevar sacirst. Šādās situācijās neiztikt bez jaudīgākas iekārtas. Ja iekūkosies interneta veikalā Inserv.lv, kur malkas skaldītāji labās cenās pieejami plašā klāstā, redzēsi, ka tiem ir dažādi trieciena spēki, kas mērāmi tonnās. Jo tas lielāks, jo cietāku un malku būs iespējams sastrādāt. Piemēram, 25 tonnu trieciena spēks būs tieši tas, kas nepieciešams, ja vēlies bez problēmām sadalīt arī ļoti cietu malku. Atceries, ka garāku un cietāku baļķu sadalīšanai piemērotāks būs vertikālais malkas skaldītājs. Inserv.lv pieejami kvalitatīvā zīmola Scheppach instrumenti un arī malkas skaldītāji, kuri varēs izveidot pagales garumā no 56 līdz pat 105 cm, atkarībā no vajadzības.

Malkas skaldītājs

Malkas skaldītājs - cik maksā laba ierīce?

Tiem, kuri nolēmuši par labu šīs ierīces iegādei, viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmēs piemērotākā modeļa izvēli, noteikti būs tā cena. Pircējiem vienmēr ir svarīgi, cik viņiem jāmaksā par konkrēto preci. Inserv.lv piedāvājumā šobrīd ir malkas skaldītāji cenā no 245 līdz teju 2000 eiro. Atšķirība, protams, ir liela, un to nosaka ne tikai ierīces darbības princips, bet arī jauda, trieciena spēks, tips un ražotājs. Šajā gadījumā jāņem vērā, ka augstākas cenas skaldītājs arī labāk kalpos un spēs tikt galā ar grūtākiem uzdevumiem. Tāpēc, ja patiešām uzskati, ka Tev skaldītājs noderētu, ir vērts tajā ieguldīt, lai pēc tam pirkums atmaksātos.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu