0
0

Kā uzstādīt mobilo gaisa kondicionieri?

Kopīgot
7. jūlijs, 2021

Mūsdienās ir daudz kondicionieru veidu: monobloku, splitsistēmas, multisplitsistēmas utt. Daži no tiem ir paredzēti lielām telpām, bet citi lieliski piemēroti vienai istabai. Katras iekārtas montāžas veidam ir savas īpatnības. Aplūkosim visērtāko un vienkāršāko šajā plānā, proti – pārvietojamo gaisa kondicionieri.

Tā ir ierīce, kurai nav nepieciešama ilgstoša montāža. To parasti uzstāda pie loga vai durvīm, ērtākai karstā gaisa izvadīšanai no istabas. Šāda tipa aparāts ir paredzēts telpai ne vairāk kā 40 kvadrātmetru platībā. Galvenais ir tas, ka nav nepieciešama īpaša sagatavošana pirms ekspluatācijas. Piekritīsies, ka tas ir ļoti ērti?

Pietiek novietot kondicionieri vertikāli pusmetru attālumā no sienas un citiem priekšmetiem uz līdzenas virsmas, novietot ierīces šļūteni pie loga vai durvīm un ieslēgt ierīce rozetē. Turklāt to var novietot jebkurā telpā, izņemot, vannas istabu augstā mitruma dēļ.

Pārvietojamā kondicioniera uzstādīšanas veidi:

  • pagaidu uzstādīšana. Šis variants ir paredzēts tam, ka iekārtas tiks pārvietotas no vienas vietas uz citu.
  • stacionāra. Tehnika tiks fiksēta noteiktā telpas vietā uz ilgāku laiku. Galvenā atšķirība ir tāda, ka otrajā gadījumā karstā gaisa novadīšanas šļūtene būs droši nofiksēta, bet pirmajā - nē, iekārtu varēs pārvietot.

Mobilā gaisa kondicioniera montāžai, lai cik vienkāršs tas nebūtu, ir arī savas grūtības. Daudzi saskaras ar gofrētās šļūtenes fiksācijas problēmām montāžas laikā. Lielākā daļa modeļu ir aprīkoti ar speciālu uzgali (šlangas uzgalis ar šauru galu), kuram nepieciešama tikai neliela atstarpe logā vai durvīs, lai izvadītu no telpas karsto gaisu. Bet pat mazliet pavērts logs ļoti karstā laikā var sabojāt visu telpas dzesēšanas iekārtu darbību. Tas notiek tikai tāpēc, ka pat mazajā spraugā tik un tā ir gaisa pieplūdums no ielas.

Tāpēc izplūdes šļūtenei jāizmanto hermētiskie savienojumi, kas aizkavē liekā siltuma iekļūšanu no ārpuses. Piemēram, kā dažās stikla pakešu konstrukcijās: speciāli izstrādātā caurumā šļūtene ir droša un cieši ievietota – ne spraugas, ne caurvējš, ne papildus trokšņi nekaitē. Bet tas nav ļoti ērti, jo ne visi maina stikla paketes, lai uzstādītu gaisa kondicionieri.

Atliek patstāvīga atveres izgatavošana, uz ko arī ne katrs piekrīt.

Aizsardzību pret aukstā gaisa noplūdēm var izgatavot arī no neliela dēlīša vai saplākšņa, uzstādot to zem loga un izveidojot nepieciešamā izmēra caurumus. Tādējādi iekārta nedarbosies tukšā, tērējot elektrību.

Viens no vieglākajiem variantiem ir izvēlēties kondicionieru montāžas komplektu un piestiprināt izejas šļūteni pie atvērta loga.

Tātad, ja jūs nenomāc doma “kur izvadīt karsto gaisu” un kur pieslēgt kompaktu, ērtu un stilīgu vēsuma avotu, ko var mierīgi pārvadāt no vienas vietas uz citu pa dzīvokli un ņemt līdzi uz vasarnīcu, ja nevēlaties tērēt līdzekļus montāžas organizāciju pakalpojumiem, tad iespējams pievērsiet uzmanību mobilajam gaisa kondicionierim.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu