0
0

Kā izvēlēties piemērotāko gaisa kondicionieri dzīvoklim?

Kopīgot
14. jūnijs, 2023

Pēdējo gadu laikā novērojamas izteikti karstas vasaras, kuru laikā, izteikti pilsētas vidē, dzīvokļi un ofisi ļoti uzkarst, sevišķi pēdējos stāvos! Lai karstajos vasaras mēnešos uzturētu savu dzīvojamo telpu vēsu un patīkamu, svarīgi izvēlēties savam dzīvoklim piemērotāko gaisa kondicionieri. Ņemot vērā, ka pieejams ļoti plašs iespēju klāsts, svarīgi izvērtēt dažādus kritērijus, lai nodrošinātu, ka izvēlētais gaisa kondicionieris būs atbilstošs tavām vajadzībām. Šajā rakstā tu atradīsi galvenos kritērijus, kas jāņem vērā izvēloties gaisa kondicionieri dzīvoklim.  

Gaisa kondicioniera dzesēšanas jauda 

Gaisa kondicionētāja dzesēšanas jaudas noteikšana ir pirmais solis, lai izvēlētos pareizo iekārtu savam dzīvoklim. Dzesēšanas jaudu parasti mēra Lielbritānijas siltuma vienībās (BTU), kas ir  siltumenerģijas mērvienība. Šīs rādījums parāda, cik daudz enerģijas tiek patērēta stundā, lai atdzesētu tavu dzīvojamo telpu. Iespējams, dažiem šī rādījuma izprašana var šķist pārāk tehniska, tomēr BTU ir ļoti svarīgs rādītājs, kas var palīdzēt noteikt, kāds gaisa kondicionieris ir nepieciešams tieši tava izmēra dzīvoklim. Parasti nelielam dzīvoklim pietiek ar 6000 – 8000 BTU, savukārt dzīvokļiem ar plašu kvadratūru nepieciešama lielāka dzesēšanas jauda.  

Pārvietojamie gaisa kondicionieri dzīvoklim 

Ierobežota platība 

Dzīvokļos bieži ir ierobežota platība, tādēļ pirms jaunu priekšmetu iegādes, ir rūpīgi jāpārdomā tā izvietošanas iespējas telpā. Ļoti svarīgi ir izvērtēt, kādas kondicionieris labāk būs piemērots tava dzīvokļa plānojumam. Visizplatītākie dzīvokļu gaisa kondicionētāju veidi ir logu bloki, pārvietojamie un dalītās sistēmas kondicionieri. Loga kondicionieris tiek uzstādīti tieši loga rāmī, pārvietojamie ir brīvi stāvoši un tiem ir iespējams mainīt atrašanās vietu. 

Gaisa kondicioniera energoefektivitāte 

Energoefektivitātei ir nozīmīga loma ne tikai, lai samazinātu ietekmi uz apkārtējo vidi, bet arī enerģijas izmaksu mazināšanai. Noteikti vērts iegādāties gaisa kondicionieri ar augstu energoefektivitātes koeficientu. Augstāki vērtējumi norāda uz efektīvākām ierīcēm, kas patērē mazāk enerģijas, nodrošinot tādu pašu dzesēšanas jaudu. Energoefektīvi gaisa kondicionieri var palīdzēt samazināt elektrības rēķinu, vienlaikus samazinot oglekļa pēdas nospiedumu! 

Pārvietojamie gaisa kondicionieri dzīvoklim 

Skaņas jaudas līmenis 

Dzīvojot dzīvoklī, ir jāņem vērā gaisa kondicioniera trokšņa līmenis, jo pārmērīgs troksnis var traucēt gan tavam, gan arī kaimiņa mieram. Pirms iegādājies kondicionieri, noteikti pārbaudi trokšņa līmeni decibelos (dB).  Ja plānots ierīci uzstādīt guļamistabā vai dzīvojamajā zonā, kur troksnis var būt pamanāmāks, noteikti jāpievērš uzmanība, lai kondicioniera skaļuma līmenis būtu 50 decibelu robežās. Klientu atsauksmju lasīšana un trokšņu līmeņa izpēte var palīdzēt izvēlēties ierīci, kas darbosies klusi un būs piemērota pat novietošanai guļamistabā.  

Uzstādīšana un apkope kondicionierim

Noteikti apsver plānotā kondicioniera uzstādīšanas prasības un apkopes vajadzības. Pārnēsājamo gaisa kondicionieru uzstādīšanai nepieciešama ventilācija caur logu vai izplūdes šļūteni. Savukārt dalītajām sistēmām parasti nepieciešama profesionāla uzstādīšana. Turklāt noteikti jāizvērtē apkopes prasības, piemēram, filtra tīrīšana vai nomaiņa, lai nodrošinātu, ka varēsi viegli un ērti apkopt iekārtu optimālai veiktspējai.  

Lai izvēlēto pareizo gaisa kondicionieri savam dzīvoklim, ir jāņem vērā vairāki kritēriji, lai nodrošinātu optimālu dzesēšanas veiktspēju un energoefektivitāti. Pirms iegādes svarīgi novērtēt dzīvokļa lielumu, pieejamo platību, energoefektivitātes rādītājus, trokšņa līmeni, uzstādīšanas prasības un vēlamās funkcijas. Rūpīgi izvērtējot šos kritērijus tu iegādāsies savām vajadzībām piemērotāko gaisa kondicionieri, kurš tev nodrošinās vēsu un patīkamu dzīves telpu visas vasaras sezonas garumā.  

 mobilais gaisa kondicionieris dzīvoklim

 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu