0
0

Kā pareizi lietot mobilo kondicionieri?

Kopīgot
6. jūlijs, 2021

Saturs:

  • Pirmās darbības
  • Regulāra apkope
  • Ierīces uzglabāšana
  • Pirmās darbības

Ir vairāki pamatprincipi, kā kopt šo tehniku. Sāksim no pamatiem. Kā jūs droši vien jau zināt, lielākā daļa elektrotehnikas “baidās” no mitra gaisa. Kondicionieris nav izņēmums. Nav vērts to uzstādīt vannas istabā vai netālu no tās.

Tāpat nav vērts uzstādīt iekārtas tieši blakus “darba zonai” virtuvē, jo gaisā ir liels daudzums eļļas tvaiku, kas pasliktina ierīces darbību.

Gaisa kondicionieris gan cīnās ar karstumu telpā, bet pats paniski baidās no tā, tāpēc ir jāizvairās no tiešu saules staru iedarbības. Aizveriet aizkarus, ja ierīce atrodas blakus logam, kā arī nenovietojiet gaisa kondicionieri blakus siltuma avotiem.

Izvietojiet aprīkojumu tā, lai no tā līdz jebkuriem priekšmetiem telpā attālums būtu ne mazāks par 30-50 cm, tad tiem noteikti nedraudēs briesmas. Novietot ierīci zem plaukta – arī nav laba doma.

Ierīces monobloka konstrukcijas īpatnību dēļ, mainīt tās atrašanos telpā arī nav ieteicams. Mobilais gaisa Kondicionieris jāuzstāda un jāpārvieto tikai vertikālā pozīcijā. Tas ir aprīkots ar speciālām kājām ar riteņiem, ar kuru palīdzību var viegli pārvadāt to no vienas vietas uz citu.

Regulāra apkope

Aplūkosim darbības, kas jāveic regulāri.

  • Pirmkārt, ir jāveic periodiska filtra attīrīšana no putekļiem un maziem atkritumiem, kas nosēžas gaisa cirkulācijas laikā. Iegaumējiet, ka šo procedūru nepieciešams veikt jebkuram modelim, kas nav atkarīgs no zīmola. Veikt tīrīšanu aptuveni reizi mēnesī, veicot pastāvīgu ierīces darbību. Tas neaizņems daudz laika un neprasīs lielas pūles. Viss, kas no jums ir nepieciešams - noņemt filtru no gaisa kondicionētāja, iztīrīt to, nomazgāt un izžāvēt, un pēc tam ielikt atpakaļ.
  • Otrkārt, laiku pa laikam nepieciešams izvadīt lieko kondensātu. Dažu ražotāju modeļi ir aprīkoti ar automātiskās novadīšanas sistēmu un tādējādi nav vajadzīga lietotāja iejaukšanās. Šīs ierīces izvada mitrumu caur tvaiku.

Citiem modeļiem šķidrums tiek uzkrāts speciālā rezervuārā, kad tas ir pilns, iekārta atvienojas un pārraida brīdinājuma signālu. Pēc tam nepieciešams kondensātu izliet, un pēc tam var turpināt darbu.

Šīs divas nesarežģītās, regulārās darbības ir viss, kas no Jums būs nepieciešams, lai mobilais gaisa kondicionieris darbotos. Ja tomēr rodas kādas grūtības, iesakām vērsties speciālajā apkopes servisā. Lai cik vienkāršs ir monobloks, elektronikas un sarežģītu iekšējo mehānismu pārbaudes darbības var veikt tikai speciālists.

Ierīces uzglabāšana

Kad iestājas aukstums un telpas atdzesēšana vairs nav nepieciešama, kondicionieri bieži tiek noņemtu līdz nākamajai vasarai, ja lietotājs nevēlas to izmantot ziemā. Bet vai tas ir pareizi?

Pēc ekspluatācijas pārtraukšanas jāiztecina viss kondensāts un jāiztīra filtrs. Būtu vēlams arī atstāt aparātu uz vairākām stundām ventilācijas režīmā. Tikai pēc tam var kondicionieri iepakot un novietot uzglabāšanai. Vislabāk šim nolūkam derēs rūpnīcas iepakojums, jo tas ir paredzēts tieši šai ierīcei. Tāpēc iesakām neizmest to pēc pirkuma, tas var noderēt.

Atbilstoša apkope nepieciešama jebkurai tehnikai, tā ietekmē tās kalpošanas laiku un darba kvalitāti. Arī mobilajam gaisa kondicionierim tas ir ļoti svarīgi. Veicot dažas vienkāršas procedūras un ievērojot dažus noteikumus, nodrošiniet drošu un ilgu ekspluatācijas laiku savai iekārtai.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu