0
0

Dinamometriskā atslēga – kas tā ir un kādiem mērķiem to izmanto?

Kopīgot
11. oktobris, 2021

Dinamometriskai uzgriežņu atslēga ir jutīgs un precīzs pievilkšanas instruments. Parasti tā ir galatslēga ar skalu vai indikatoru pievilkšanas momenta nolasīšanai. Sasniedzot ieregulēto griezes momentu, dzirdams īpašs klikšķis.

Bahco ir uzņēmums ar vairāk kā 100 gadu senu vēsturi. Zīmols darbību aizsāka ar zāģu ražošanu, bet gadu laikā piedāvāto preču skaits ir ievērojami paplašinājies. Daudzi profesionāļi zīmolu ir iecienījuši kvalitātes dēļ. Mūsdienās daudzās garāžās un autoservisos ieraudzīsiet Bahco ražotos instrumentus, tajā skaitā arī dinamometriskās atslēgas.

Bahco dinamometriskā atslēga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kādiem mērķiem izmanto dinamometrisko atslēgu? 

Kādēļ ir nepieciešams precīzi zināt, cik liels spēks vai griezes moments tiek pielietots? Pārāk vaļīgs stiprinājums var neturēties vietā, radot acīmredzamas problēmas. Pārāk spēcīgs stiprinājumus var radīt bojājumus vai deformēt piestiprināto detaļu. Piemēram, pārlieku cieši pieskrūvētas riteņa skrūves var izraisīt bremžu rotora deformāciju, samazināt bremzēšanas efektivitāti, radīt priekšlaicīgu bremžu nodilumu vai  neērtības, kuras radīs iestrēgušas skrūves. Šo iemeslu dēļ lielākajā daļā automašīnu lietotāju rokasgrāmatu ir norādīta griezes momenta specifikācija. 

Šie instrumenti tiek izmantoti dažādu uzdevumu veikšanai dažādās nozarēs, tajā skaitā mājokļa remontā un apkopē, auto rūpniecībā un būvniecībā. Dinamometrisko atslēgu izmanto darbos, kur skrūvēm vienmēr jābūt droši un cieši pievilktām. Šis instruments lietotājam ļauj izmērīt spiedienu, lai pārliecinātos, ka tas atbilst ieteicamajām specifikācijām. Piemēram, automašīnu rūpniecībā ir ļoti  svarīgi, lai visiem transportlīdzekļa stiprinājumiem tiktu izmantots pareizs griezes moments. 

Bahco dinamometriskā atslēga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bahco dinamometriskā atslēga

INSERV.LV piedāvā plašu klāstu ar dinamometriskajām atslēgām, kuras sniedz izturību, uzticamību un precizitāti, kura nepieciešama, lai pievilktu stiprinājumu atbilstoši specifikācijām. Interneta veikalā ir pieejams plašs klāsts ar Bahco dinamometriskajām atslēgām, tādēļ tālāk aplūkosim INSERV.LV piedāvājumā esošos Bahco atslēgu veidus.

Mehāniskā regulējamā dinamometriskā atslēga ar loga skalu un fiksētu sprūdrata galvu

  • Izturīgs un precīzs klikšķināšanas mehānisms, kurš darbojas vienā virzienā ar vairāk nekā 100000 cikliem ± 3% precizitātes robežās. 
  • Uz uzgriežņa atslēgas un etiķetes ar svītrkodu pieejams lāzergravēts sērijas numurs vieglākai nolasīšanai. Sērijas numurs ir norādīts arī atbilstības deklarācijā, kura ir pievienota instrumentam.  
  • Mīksts rokturis, kurš izgatavots no materiāla, kas ir izturīgs pret biežāk sastopamajām ķīmikālijām.
  • Rokturu centrs ir apzīmēts ar diviem oranžiem kvadrātiem. Kvadrāti nosaka roku stāvokli un spēka slodzes punktu atslēgas izmantošanas un kalibrēšanas laikā. 
  • Ergo tekstūra nodrošina optimālu satvērienu. 

Bahco dinamometriskā atslēga

 

 

 

 

 

Mehāniski regulējama dinamometriskā atslēga ar marķētu skalu un fiksētu sprūdrata galvu

  • Divvirzienu darba mehānisms ar precizitāti ± 4%.
  • Hermētiski noslēgts mehānisms, kas nodrošina ilgu darba mūžu vissmagākajos darba apstākļos.
  • Viegla un vienmērīga griezes momenta iestatīšana bloķēšanas un atbloķēšanas gredzenam.

Bahco dinamometriskā atslēga

 

 

 

 

 

Mehāniskā iestatītā griezes momenta uzgriežņu atslēga ar fiksētu sprūdrata galvu

  • Izturīgs un precīzs klikšķināšanas mehānisms, kas darbojas vienā virzienā ar vairāk nekā 100 000 ciklu precizitāti ± 3%.
  • Uz uzgriežņa atslēgas un etiķetes ar svītrkodu pieejams lāzergravēts sērijas numurs vieglākai nolasīšanai. Sērijas numurs ir norādīts arī atbilstības deklarācijā, kura ir pievienota instrumentam. 
  • Mīksts rokturis ar slodzes punkta attālumu, kurš ir atzīmēts uz roktura.

Bahco dinamometriskā atslēga

 

 

 

 

 

INSERV.LV piedāvājumā ir pieejami dažādi Bahco instrumenti un to piederumi, tajā skaitā arī dinamometriskās atslēgas. Iepazīsties ar to aprakstiem un atrodi sev piemērotāko.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu