0
0

No kādiem materiāliem izgatavo dārza mēbeles?

Kopīgot
27. aprīlis, 2021

Vai jūsu vasarnīcā nav atpūtas zonas? Vai gatavojaties rīkot pikniku dabā? Plānojat doties makšķerēt?

Dārza mēbeļu komplekti – tas ir tas, kas jums nepieciešams. Novietojiet tos savā zemes gabaliņā vai arī paņemiet līdzi mašīnā – dažādi komplekti ir piemēroti dažādām vajadzībām. Piemeklējiet sev visatbilstošāko un baudiet civilizācijas komfortu dabā.

Kādi ir dārza mēbeļu komplekti?

  • Vasarnīcām – tajos ir iekļauti krēsli, soliņi, taburetes un galdiņš. Tos var novietot uz ielas, verandā vai uz terases. Ar šāda veida mēbelēm jebkura teritorija izskatīsies estētiski. Mēbelēm ir aizsardzība pret mitrumu.
  • Tūristiem – kompakti saliekamie krēsli, taburetes un galds. Piemēram, galdu var pārveidot par čemodānu, kurš ir 70 cm plats un aizņem maz vietas mašīnā. Dažreiz komplektā ir iekļauts saulessargs.
  • Bērniem – ir iekļauts galdiņš, var būt arī saulessargs, kā arī daži saliekamie krēsli. Mēbeles ir pielāgotas bērnu auguma izmēriem, tāpēc mēbeles ir ērtas, tās ir viegli pielāgot apkārtējai videi. Šāda veida mēbeles ir iecienīts bērnu spēļu atribūts.

No kādiem materiāliem izgatavo mēbeles?

  • Polipropilēns. Stabils materiāls, kas nemaina savas īpašības augstās temperatūrās un tas ir izturīgs pret mitruma iedarbību. Polipropilēna mēbeles ir lētas, tām ir neliels svars un tās nezaudē savu izskatu gadu gaitā. Tas ir neaizvietojams dārza interjerā, vienkārši ekspluatējams un kopjams – pat sieviete un bērns mēbeles var iznest ārā un notīrīt. Mēbeļu sliktā īpašība – tās nav pārāk izturīgas, lielas slodzes iedarbības gadījumā var salūzt.
  • Rotang materiāls. Mākslīgs plastmasas materiāls. Ekoloģiski tīrs, ilgmūžīgs, izturīgs. Izturīgs pret temperatūras svārstībām un mitrumu, neliels svars, stilīgs ārējais izskats un zema cena – lūk, par ko novērtē rotang mēbeles mājām un vasarnīcām. Tāda veida mēbeles ir stacionāras un pārnēsājamas. Bet tām ir arī trūkumi – grūti notīrīt putekļus šaurajās spraugās. Bet var taču izmantot šļūteni – ūdens spiediena ietekmē netīrumi ātri tiek nomazgāti.
  • Koks. Tas vienmēr estētiski izskatās – koka soliņi, taburetes un galdiņi. Tos izgatavo no priedes, lapegles, dižskābarža un akācijas. Par visizturīgākajiem materiāliem tiek uzskatīti skuju dzimtas koki. Šādu mēbeļu trūkums ir īpaša apkope. Katru sezonu virsmu ir nepieciešams apstrādāt ar ūdensnecaurlaidīgu līdzekli, bet mēbeles jāuzglabā sausā telpā ziemas laikā.
  • Metāls. Ir izturīgs pret augstām temperatūrām, tas ir izturīgs un ciets. Mēbeles no čuguna, tērauda vai alumīnija piešķirs vasarnīcai elegantu izskatu. Tās novērtē ne tikai greznā izskata dēļ, bet arī par ilgo kalpošanas laiku. Bet tāda veida mēbeles ir smagas – tās ir grūti pārvietot, un to kājas var dziļi iespiesties zemē. Lai nesabojātu augsni, ir jāizveido īpaša uzstādīšanas vieta.
  • Kombinētie materiāli. No tērauda un plastmasas izgatavo saliekamos mēbeļu komplektus. Galda un krēslu kājas izgatavo no metāla, galda virsmas no MDF vai plastmasas, bet sēdekļus – no poliestera. Šādu tūrisma komplektu priekšrocība ir nelielais svars un kompaktums.  

Izvēlieties komplektus mūsu mājaslapā un baudiet komfortablu atpūtu dabā!


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu