0
0

Malkas skaldītājs - horizontālais vai verikālais?

Kopīgot
10. novembris, 2022

Izvēloties savām vajadzībām piemērotu malkas skaldītāju, ietaupīsiet laiku un naudu. Nezini kāda veida malkas skaldītājs ir piemērots tieši tev? Mēs esam sagatavojuši vienkāršu ceļvedi, lai izskaidrotu atšķirības un palīdzētu tev izdarīt īsto izvēli. 

Horizontālais malkas skaldītājs. 

Ja plānojat skaldīt malku krāsnij vai kamīnam, tad horizontālais malkas skaldītājs ir viens no labākajiem risinājumiem lietošanai mājsaimniecībā. Malkas skaldītāju var novietot uz darba galda vai speciāli tam paredzēta statīva. 

Hidrauliskā malkas skaldītāja jauda tiek mērīta tonnās. Ar 4 tonnu horizontālo malkas skaldītāju varēs skaldīt bluķus ar diametru līdz pat 15 cm, vienīgais faktors, kurš varētu ietekmēt šo darbu ir koksnes veids. Cietākas koksnes, piemēram, ozola, valrieksta vai papeles saskaldīšanai hidrauliskais malkas skaldītājs būs nepieciešams ar lielāku jaudu.  

Hidrauliskais bānītis spiež baļķi pret nekustīgu ķīli, lai sadalītu koksni 2 gabalos, padarot to vieglāk apstrādājamu lietošanai krāsnī vai kamīnā. Ja ir vajadzīgi mazāki koksnes gabali, daudziem horizontālajiem hidrauliskajiem malkas skaldītājiem ir pieejama arī iespēja uzstādīt 4 virzienu šķelšanas ķīli, kas sadalīs baļķi 4 gabalos.  

Lielākā daļa horizontālo malkas skaldītāju ir elektriskie. Tas nozīmē, ka to var izmantot darbnīcā vai garāžā paglābjoties no aukstuma un lietus, tajā pašā laikā nebaidoties no iespējamības saindēties ar oglekļa monoksīdu. Elektriskais malkas skaldītājs būs arī daudz draudzīgāks instruments dabai, tas neatstās benzīna paliekas apkārtējā vidē. 

Mūsu klienti iecienījuši SCHEPPACH zīmola horizontālo malkas skaldītāju 7T 2200W HL 760L. Tas ir lieliski piemērots tiem, kas kurina krāsnis ar malku.

Vertikālais malkas skaldītājs. 


Ja jums ir skaldāmi lielāki baļķi vai jāveic daudz zemes un meža uzturēšanas darbu, tad vertikālais malkas skaldītājs būs noderīgāks un šajā gadījumā paštaisīts malkas skaldītājs nebūs labs risinājums. 

Galvenā atšķirība ir tā, ka baļķi nav jāceļ uz skaldītāju - tos var vienkārši novietot uz zemes. Skaldīšanas ķīlis ir iebūvēts hidrauliskajā cilindrā un pārvietojas vertikāli uz leju caur baļķi, lai to sašķeltu.  

Arī apakšējā plāksne būs regulējama, tāpēc, ja jums ir mazāki koka bluķi, kurus nepieciešams saskaldīt, attiecīgi ir iespējams pielāgot tās augstumu. 
Vertikālajiem baļķu skaldītājiem būs lielāka tonnāža, tāpēc ar tiem var skaldīt daudz lielāka diametra vai cietības koka bluķus, kā arī zaļu koksni.

Vertikālais malkas skaldītājs ar 7 tonnu spēku viegli tiks galā ar 30 cm diametra baļķiem.  
Kā jau iepriekš tika minēts, elektriskā motora izvēle nozīmē, ka arī horizontālo malkas skaldītāju var izmantot darbnīcā vai garāžā. 

Mūsu piedāvājumā ir KONNER & SOHNEN vertikālais malkas skaldītājs KS 8THE V 55/40, kas ir aprīkots ar jaudīgu, uzticamu un videi draudzīgu elektromotoru. 

malka skaldīta


Cieta vai zaļa koksne. 

Liela nozīme, izvēloties malkas skaldītāju, ir tam, kādu koksni vēlaties cirst. Cietas vai mezglotas koksnes skaldīšanai būs nepieciešams lielāks spēks, tāpēc var būt nepieciešama lielāka tonnāža. Zaļa koksne ir svaigi nocirsta vai nesen nokrituši baļķi, kuros vēl ir saglabājies pietiekami daudz mitruma. Tas apgrūtina tās skaldīšanu, un atkal būs jāņem vērā malkas skaldītāja tonnāža. Nogatavinātai koksnei liela daļa mitruma ir iztvaicējusies, padarot koksni trauslāku un daudz vieglāk saskaldāmu. 

Elektromotori.

Mūsdienu elektriskie motori, ko izmanto malkas skaldītājos, ir vairāk nekā spējīgi veikt uzdevumu, turklāt tie ir daudz klusāki, tāpēc ir piemēroti izmantošanai dzīvojamās ēkās vai vietās ar zemu trokšņa līmeni.  
Elektromotors nerada oglekļa monoksīdu, kas nozīmē, ka elektriskos malkas skaldītājus var izmantot šķūņos, garāžās un darbnīcās, nebaidoties saindēties ar oglekļa monoksīdu.  

Ieskaties mūsu malkas skaldītāju piedāvājumā, ja rodas kādi jautājumi, sazinies ar mūsu zinošajiem speciālistiem, viņi tev palīdzēs izvēlēties tev piemērotāko skaldītāju.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu