0
0

Kas ir kultivators un kāds ir tā galvenais uzdevums?

Kopīgot
14. septembris, 2020

Kas ir kultivators
Pirmkārt, tas ir lauksaimniecības rīks, kas paredzēts tādu darbu vienkāršošanai kā kultivēšana un augsnes sagatavošana sējai. Tikai viens rīks, kas vienlaikus aizvieto vairākus pazīstamus priekšmetus, piemēram, lāpstu, grābekli un kapli.

Kultivatoru pielietojuma joma ir ārkārtīgi plaša, sākot no maziem darbiem personīgajā zemes gabalā, rūpēm par puķu dobēm, augļu un dekoratīvajiem kokiem, ziediem, augiem siltumnīcās un beidzot ar lielu platību sagatavošanu sējai, vagu veidošanai un zemes aršanai. Tāpēc kultivators ir piemērots jebkuram vasarnīcas īpašniekam, kurš augstu vērtē savu laiku.

Sadalījums klasēs palīdz ātri izvēlēties, kāds kultivators ir nepieciešams tieši Jums, pamatojoties uz iespējamo tās piemērošanas jomu un lietošanas biežumu neatkarīgi no tā, vai tas ir darbs "laiku pa laikam" vai pastāvīga augsnes izlīdzināšana, nezāļu kontrole vai lielu platību aršana, utt.

Lai izdarītu izvēli, ir svarīgi, lai būtu priekšstats par tehniskajiem parametriem un parametriem, kas ietekmē iespēju to izmantot noteiktu problēmu risināšanai.

Nelieli izmēri ļauj strādāt šaurās ejās un grūti pieejamās vietās. Lielais svars atvieglo arkla padziļināšanu zemē, tāpēc, ja jūsu apgabala augsne ir cieta vai ir nepieciešama primārā zemes apstrāde - aršana, tad, lai ietaupītu laiku un pūles, izvēlieties iespējami smagāko kultivatoru.

Vairāk par kultivatora izvēli pēc tehniskajiem parametriem

Kultivatorus var iedalīt vairākās klasēs pēc to tehniskajiem parametriem.


Pirmā klase ir īpaši viegli kultivatori . Šādi kultivatori ir piemēroti darbam pat šaurās puķu un dārzeņu dobēs, siltumnīcu un dekoratīvo celiņu kopšanai. Neapstrīdamas priekšrocības ir arī vienkāršība un ērta lietošana, mazs svars (līdz 10 kg). Arī šī mazā aprīkojuma uzturēšana nav grūta.

Otrā kultivatoru klase ir viegli kultivatori. Piemērots sarežģītākiem uzdevumiem, salīdzinot ar pirmo klasi, piemēram, personīgā zemes gabala teritorijas izlīdzināšanai un tiešai augsnes sagatavošanai sējai. Spēja pielāgot frēzes ātrumu palīdzēs ātri atrast darba tempu un pielāgot tehniku jūsu augsnes tipam.

Vidējā klase jau ir smagāki kultivatori līdz pat 60 kg. Lielais svars ir ievērojama priekšrocība, kas atvieglo kultivatora nažu ierakšanos augsnē un palielina stabilitāti. Izmantojot šādu agregātu, nebūs grūti ne tikai izlīdzināt zemi un sagatavot vagas, bet arī irdināt zemi, it īpaši vasaras sezonas sākumā, kad zeme vēl nav pilnībā atkususi.

Un pēdējais ir smagā klase. Šis ir smagākais un lielākais aprīkojums, tas nav piemērots tādiem uzdevumiem kā neliela ravēšana un rindu atstarpes apstrāde, bet liela apjoma darbiem, lielu platību aršana (vairāk nekā 10 akriem) - tas ir visefektīvākais variants, kas samazina pūļu un laika izmaksas. Sakarā ar kustības ātruma esamību gan uz priekšu, gan atpakaļ, to ir viegli transportēt un nav nepieciešams liels fiziskā spēka pielietojums, turklāt šai klasei ir iespēja izmantot lielāko daļu papildu stiprinājumu.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu