0
0

Kādi ūdens sūkņi pieejami Inserv.lv un kādu izvēlēties?

Kopīgot
18. maijs, 2015

Gan privātmāju, gan dārza mājiņu, gan arī lauku sētu saimnieki ir ieinteresēti aprīkot savu īpašumu ar visām nepieciešamajām sistēmām, kas atvieglotu ikdienu, tai skaitā arī ūdens apgādi. Ne visās teritorijās ir pieejama centralizētā ūdens pievades sistēma, tāpat problēmas rada arī zemais ūdens spiediens tīklā. Par laimi, mūsdienās ir iespējams izveidot autonomu ūdens ieguves sistēmu, pateicoties viegli lietojamiem un efektīviem ūdens sūkņiem, kurus var iegādāties ikviens, kam tas nepieciešams.
Ja arī tu šobrīd meklē kvalitatīvu ūdens sūkni mājoklim, dārza darbiem, pagraba atūdeņošanai vai būvniecībai, ieskaties instrumentu veikalā Inserv.lv – tur atradīsi gan parastos, gan arī iegremdējamos ūdens sūkņus no augstvērtīgiem zīmoliem – “Karcher”, “Makita”, “Powerplus”, “Oleo Mac”. Laistīšanas vajadzībām vari izvēlēties arī dārza sūkni, kas būs īpaši noderīgs vasaras sezonā.

Kā atšķiras sūkņu veidi?
Sūkni var novietot dažādās vietās – gan mājās, gan arī īpašā nojumā pie akas vai arī iegremdēt akā. Iegremdējamo sūkni parasti izmanto tad, ja ūdens līmenis akā nesasniedz 8 metrus. Ja tas ir lielāks, iespējams izvēlēties klasisko centrbēdzes sūkni. Iegremdējamie ūdens sūkņi nodrošina augstu spiedienu, tādēļ arī tie ir jaudīgāki. Savukārt, ja ūdens līmenis ir virs 3 metriem, sūkni var novietot ārpus akas vai mājās. Virszemes ūdens sūknis lielākoties tiek uzstādīt kopā ar sūkņu staciju, kas nodrošina ūdens piegādi ne tikai mājoklim, bet arī pirtij un dārzam.

Kas jāzina, izvēloties ūdens sūkni?
Lai noteiktu, kādas jaudas ūdens sūknis, kā arī, kādas caurules diametrs nepieciešams, ir jānomēra vertikālais ūdens ceļa garums no akas, horizontālais attālums no mājas līdz akai, kā arī jānosaka aptuvenais ūdens patēriņš (kubikmetros, m3). Izmantojot šos rādītājus, varat konsultēties ar Inserv.lv speciālistiem, kas palīdzēs izvēlēties īsto preci.

Viens no parametriem, kas jāņem vērā, izvēloties ūdens sūkni, ir materiāls. Kvalitatīvākas būs ierīces, kas gatavots no augstvērtīgas plastmasas vai nerūsējošā tērauda. Tāpat jāpievērš uzmanība sūkņa piegādātā ūdens daudzumam jeb ražīgumam. Inserv.lv pieejamas ierīces ar dažāda apjoma ūdens piegādi, piemēram, 240 l/min., 140 l/min. utt. Novērtējiet arī to, vai sūknis piemērots tikai tīra, vai arī netīra ūdens sūknēšanai. Iegremdējamie sūkņi visbiežāk ir paredzēti tieši netīram ūdenim, kurā ir daļiņas, kas lielākas par 2 milimetriem.

Uzmanību vajadzētu pievērst arī ūdens uzsūknēšanas augstumam. Inserv.lv iespējams iegādāties sūkņus, kuri spēj piegādāt ūdeni 5, 8 un pat 36 metru augstumā. Ierīkojot sūkni mājoklī, jāraugās, lai tas ziemas laikā būtu pasargāts no sala, kā arī atrastos pēc iespējas tuvāk vietai, no kuras tiek iegūts ūdens. Mēdz gadīties, ka sūkņu darbības skaņa var būt traucējoša, tādēļ tos labāk novietot tālāk no dzīvojamām telpām.

Par spīti kompaktajam izmēram, Inserv.lv atrodamie ūdens sūkņi spēj nodrošināt pietiekami lielu sūknēšanas ražīgumu, kā arī augstumu, kas nodrošinās kvalitatīvu ūdens piegādi gan no dziļākām akām, gan arī citiem objektiem. Nelielais svars ļaus sūkni pārvietot, kur nepieciešams. Ar šīm ierīcēm varēsit arī izsūknēt cisternas, būvbedres, tvertnes, kā arī citus objektus, atliek tikai izvēlēties to sūkni, kura parametri atbilst jūsu prasībām. Ņemiet vērā gan darba specifiku, gan arī to, kādā attālumā ūdens būs jāsūknē, un jums noteikti izdosies atrast Inserv.lv īsto preci.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu