0
0

Kādi ir ieguvumi no lapu pūtēja iegādes?

Kopīgot
9. septembris, 2021

Lapu pūtējs ir spēcīgs palīgs pagalma vai dārza atbrīvošanā no rudens lapām. Pretējā gadījumā, jāizmanto grābeklis, un lapu savākšanas darbs kļūst sarežģītāks un nogurdinošāks. Lai gan grābeklis pārspēj lapu pūtēju attiecībā uz patērēto kaloriju daudzumu vai draudzīgumu videi, bet lapu pūtējs sniedz vairākus ieguvumus, par kuriem ir vērts maksāt. 

Tipiskie ieguvumi no lapu pūtēja izmantošanas

Grābekļa aizvietošana ar lapu pūtēju palielina efektivitāti un sniedz fizisko komfortu. Aplūkosim dažas šī pārsteidzošā elektroinstrumenta lietošanas priekšrocības. 

  • Paveiciet darbu ātri. Pirmais un galvenais ieguvums no lapu pūtēja ir laika taupīšana. Stundām ilgas grābšanas vietā, darbu iespējams paveikt vien pāris minūtēs.
  • Komforts izmantošanas laikā. Salīdzinot ar grūtībām, ar kurām jāsaskaras grābšanas laikā, ar labu pūtēju darbu iespējams paveikt daudz ērtāk.
  • Brīvība no ergonomiskiem ierobežojumiem. Darba efektivitāte, tīrot lapas vai veicot citu līdzīgu darbu, ir atkarīga no tā, cik ergonomiski piemērots ir instruments.  Bet izmantojot lapu pūtēju par to nav jāuztraucas, jo visi lapu pūtēji ir viegli lietojami. 

Ieguvumi balstoties uz ierīces tipu

Labu pūtējiem lietderības ziņā ir vairākas priekšrocības. Ieguvumu daudzums, kuru saņemsiet iegādājoties šo spēcīgo elektroinstrumentu, balstās uz lapu pūtēja tipu, piemēram, tā barošanas avotu, dārza vai pagalma izmēru, kā arī troksni un emisiju. 

Ir pieejami trīs dažādi lapu pūtēju veidi – rokās turamie, uz muguras nesamie, uz ritenīšiem stumjamie. 

Rokās turamie lapu pūtēji ir kompakti, bet mazāk jaudīgi, ja salīdzina ar citiem lapu pūtēja veidiem, bet ir diezgan ērti un viegli pārnēsājami.  Izvēloties elektrisko lapu pūtēju modeli, kustības brīvību nedaudz ierobežos vads, bet modelim ar akumulatoru šādas problēmas nebūs. Uz muguras pārnēsājamie un stumjamie lapu pūtēji būs ievērojami jaudīgāki par rokās nesamajiem lapu pūtējiem. 

Pagalma vai dārza lieluma ietekme

Skatoties uz labāko pielietojumu, mazjaudas rokās nesamie lapu pūtēji ir piemēroti, lai notīrītu terases un piemājas taciņas. Bet lieljaudas rokās turamos lapu pūtējus var izmantot, lai sakoptu piebraucamos ceļus, zālājus, dārzus un pagalmus, kuri nav lielāki par ceturto daļu no hektāra. 

Ja pagalms ir lielāks par hektāra ceturto daļu, tad labāk izmantot uz muguras nesamo lapu pūtēju. Benzīna lapu pūtēji darbojas labi, efektīvi veic darbu, kā arī ir izturīgi un ērti izmēra un svara ziņā. Elektriskie lapu pūtēji ir vieglāki, bet vads ierobežo pārvietošanās attālumu. 

Elektriskie lapu pūtēji ne vienmēr ir mazāk izdevīgi, ja ir runa par iespēju pārvietoties, jo vadi parasti ir pietiekami gari, lai aptvertu palielu platību.

Vai lapu pūtēja iegāde ir tā vērta?

Tika aplūkotas šīs ierīces priekšrocības, bet ir arī daži trūkumi, kuri var likt apšaubīt izvēli. Pirmkārt, lapu pūtēji rada troksni. Bet lapu pūtējiem ir dažādi veidi un jauda, tādēļ dažādiem modeļiem atšķiras radītā trokšņa līmenis. 

Nākamais jautājums rodas par barošanas iespējām, jo elektriskos modeļus ietekmē vada garums, bet ar degvielu darbināmajiem ir jāveic regulāras apkopes. 

Tomēr, ja trūkumus salīdzina ar ieguvumiem, tad viennozīmīgi lēmums par lapu pūtēja iegādi ir veiksmīgs pirkums, jo lapu savākšana nav vienīgais darbs, kurā lapu pūtējs ir noderīgs. Ar to iespējams arī attīrīt taciņas no netīrumiem un gružiem, ziemā ar to iespējams notīrīt nelielu sniega daudzumu no taciņām vai automašīnas. 

Iekārtai ir vairākas izmantošanas iespējas, galvenais ir izprast savas vajadzības. Lapu pūtējs ir lielisks palīgs gan lapu savākšanā, gan vairākos citos uzdevumos.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu