0
0

Kā rūpēties par darbarīkiem, lai tie kalpo ilgāk?

Kopīgot
17. augusts, 2017

Kvalitatīvu darbarīku iegāde var būt pamatīgs ieguldījums, taču, ja tu par tiem pienācīgi rūpēsies, iztērētā summa noteikti atmaksāsies. Darbarīku atbilstoša novietošana, kopšana, kā arī uzturēšana tehniskā kārtībā ne tikai ietaupīs laiku, bet arī samazinās izmaksas un ļaus veiksmīgi sasniegt cerēto darba rezultātu.

Lai arī šajā rakstā uzsvars tiek likts tieši uz rokas instrumentiem, elektroinstrumentiem un dārza darbarīkiem, šis pats princips attiecas arī uz tādiem vienkāršiem mājas piederumiem kā: virtuves nažiem, amatniecības rīkiem un daudziem citiem. Uzturi tos tīrus, uzglabā atbilstošā vietā, saremontē, kad nepieciešams, un tev par to funkcionalitāti nebūs jāsatraucas.

Darba rīku uzglabāšana.

Iemācies izmantot platību, kāda tev pieejama. Ja vietas ir maz, iespējams, vari karināt instrumentus pie sienas, uz speciāliem āķīšiem, tāpat vari tos salikt instrumentu kastēs, somās, ratiņos vai speciālos plauktos ar atvilktnēm. Izvēlies to veidu, kas tev šķiet atbilstošākais un ērtākais.

Novietot instrumentus un darbarīkus pie sienas ir ērti. Tas ļauj tev visu pārredzēt, kā arī ietaupīt vietu uz grīdas. Instrumentu kaste ir noderīga lieta, kuru izmanto daudzi saimnieki un arī profesionāli meistari. Viena no tās lielākajām priekšrocībām ir ērtā pārvietošana. Ja bieži nākas doties uz objektiem, kur nepieciešams remontēt vai būvēt, vari salikt visus svarīgākos instrumentus vienā kastē un paņemt līdzi, mājās atstājot skapi vai plauktu ar visiem pārējiem darbarīkiem. Instrumentu ratiņi būs ērti gadījumā, ja vajadzēs pārvietot darba piederumus netālu no garāžas vai šķūnīša, piemēram, ja pie mājas remontēsi auto. Tad nevajadzēs skriet pakaļ katram instrumentam, kad to ievajadzēsies. Instrumentu skapji būs piemēroti instrumentu un citu priekšmetu uzglabāšanai, bez nepieciešamības to pārvietot.

Instrumentu uzglabāšana

Kā izvairīties no rūsas?

  • Uzglabā instrumentus sausā vietā. Garāžas, pagrabi un citas noslēgtas vietas bieži vien mēdz būt mitras, it īpaši, ja tajās nav labas ventilācijas. Uzglabājot piederumus šādās telpās, ārpus skapjiem vai kastēm, jāizvērtē risinājumi, kā samazināt mitrumu. Otrs variants ir visu darbarīku un ierīču ievietošana noslēgtos skapjos un kastēs.
  • Novieto dārza darbarīkus augstāk par grīdu. Pat tad, ja tie būs iekštelpās – garāžā vai šķūnītī, stāvot uz grīdas, tiem ātri piekļūs mitrums.
  • Uzglabā elektroierīces to oriģinālajos iepakojumos. Šī būs labākā opcija, kas neļaus mitrumam un netīrumiem piekļūt instrumentiem. Turklāt šāds uzglabāšanas veids arī būs drošāks.

Darba rīku tīrība.

Ir saprotams, ka pēc garas darba dienas prāts nemaz nenesas uz darbarīku tīrīšanu, taču ir jāsaprot, ka piederumu kopšana ir svarīgs priekšnosacījums to kvalitatīvai funkcionēšanai. Turklāt tas taču aizņem tikai pāris sekundes, izņemot gadījumus, kad darbarīki ir ļoti netīri. Ir vērts upurēt nedaudz sava laika, lai vēlāk ietaupītu uz instrumentu remonta rēķina, bet ja tomēr ir nepieciešama profesionāļu palīdzība, tad laipni gaidīts INSERV.LV servisā

Ryobi instrumenti.

Instrumentu tehniskais stāvoklis.

Pieņemsim, ka tu savus darba instrumentus lieto saudzīgi, ievērojot visus drošības noteikumus. Taču pēc katras lietošanas reizes vajadzētu tos pārskatīt, jo var gadīties, ka tiem nepieciešams remonts. Neuzmanība vēlāk var maksāt ļoti dārgi, it īpaši, ja jāstrādā ar bīstamiem instrumentiem un ierīcēm.

Pievērs uzmanību:

  • Vaļīgiem, ieplīsušiem rokturiem;
  • Korozijai un rūsai;
  • Ieplaisājušam karkasam (it īpaši elektroierīcēm);
  •  Ierīcēm, kuras ieslēdzas ar grūtībām;
  • Atvētām vadu vietām un vājai izolācijai.

Ceram, ka šie padomi tev noderēs, lai paildzinātu savu darbarīku mūžu. Iegādājoties instrumentus interneta veikalā INSERV.LV un sekojot līdzi mūsu ieteikumiem to kopšanai un uzglabāšanai, varam garantēt, ka tie kalpos 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu