0
0

Kā izvēlēties savu īsto motorzāģi?

Kopīgot
4. janvāris, 2023

Vai esi nolēmis iegādāties jaunu motorzāģi, bet neesi pārliecināts, kurš ir tavām vajadzībām piemērotākais? Ja nezini, kādu motorzāģi izvēlēties, tad šis raksts ir tieši tev! Šeit atradīsi informāciju par motorzāģiem, to veidiem un pielietojumiem.

Benzīna motorzāģis

  • Īpaši jaudīgs 
  • Piemērots darbam jebkādos laikapstākļos
  • Ērti lietojams jebkurā vietā 

Ja meklē patiesi jaudīgu motorzāģi ar kura palīdzību iespējams veikt īpaši lielas slodzes un apjoma darbus, tad piemērotākais ir tieši benzīna motorzāģis. Ar to iespējams veikt koka pārstrādes darbus dārzā, saimniecība vai mežā. Benzīna motorzāģis ir piemērots lietošanai jebkādos laikapstākļos, vienalga vai tā būtu karsta vasaras vai sniegota un auksta ziemas diena! Benzīna ķēdes zāģa jaudu nevar salīdzināt ar citiem zāģiem, tāpēc, ja plānojat veikt apjomīgus darbus, piemēram, mežā, tad šis noteikti ir piemērotākais zāģis, kuru izvēlēties.  

 Benzīna motorzāģis  
Elektriskais motorzāģis 

Elektriskais motorzāģis 

  • Īpaši viegls un parocīgs
  • Piemērots sīkiem piemājas darbiem
  • Zemāka cena 

Elektriskais motorzāģis būs lielisks palīgs darbos mājās, piemēram, zaru apzāģēšanai, veco krūmu izzāģēšanai un citiem nelieliem darbiem piemājas dārzā. Ņemot vērā, ka elektriskais modeļa motors nerada piesārņojumu, tas būs piemērots lietošanai arī telpās, tādēļ lieliski noder arī remonta veikšanas laikā. Tomēr jārēķinās, ka tas darbojas ar elektrības padevi, tāpēc var tikt ierobežota kāda darba veikšana. Elektriskā motorzāģa pluss ir zemā cena, jo tas starp citiem tirgū pieejamiem modeļiem būs salīdzinoši lētāks.  

Akumulatora motorzāģis. 

  • Kompakts 
  • Mazāka vibrācija
  • Tikpat mobils kā benzīna motorzāģis 

Jaunajos akumulatora motorzāģu modeļos īsais akumulatora darbības laiks ir pagātne. Tie ir pietiekami jaudīgu, lai veiktu apjomīgus koka pārstrādes darbus ar nelielu slodzi, jo tie, salīdzinot ar benzīna modeļiem, ir viegli, ērti un kompakti. Litija-jonu akumulatoru priekšrocība ir to zemais svars, kas nozīmē, ka akumulatora motorzāģis būs ērts lietošanai arī sievietēm un cilvēkiem gados. Akumulatora motorzāģis ir dabai draudzīgs, jo nerada piesārņojumu, kā arī patērē mazāk enerģijas.  Izvēloties ar akumulatoru darbināmu motorzāģi iesakām iegādāties papildus akumulatoru, lai darbs ritētu raiti un bez liekām pauzēm akumulatora uzlādes laikā! 

 akumulatora motorzāģis
motorzāģis 

Lietas, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties sev piemērotāko modeli. 

  • Jauda - izvēloties lielas jaudas motorzāģi, spēsi apstrādāt lielākus un cietākus kokus, bet jārēķinās ar to, ka lielākas jaudas motorzāģis būs smagāks.
  • Svars - svarīgi izvēlēties atbilstoša svara motorzāģi savām vajadzībām un darāmajiem darbiem, lai rokas ātri nenogurtu un nebūtu bieži jāpārtrauc iesāktais, lai tās atpūtinātu.
  • Sliedes garums - īsāka sliede būs piemērotāka zariem, krūmiem un grūti aizsniedzamām vietām, savukārt, garāka sliede būs atbilstošāka lieliem zariem un kokiem. 

 

Izvērtējot visas šeit minētās modeļu īpašības, ceram, ka tev izdosies izvēlēties sev piemērotāko motorzāģi, bet ja vēlies papildus konsultāciju, tad droši dodies uz INSERV.LV veikalu Remtes ielā 21, kur mūsu pārdevēji sniegs nepieciešamo informāciju, lai atvieglotu tavu izvēli, kā arī tur Tev būs iespēja aplūkot instrumentu klātienē un pirms pirkuma veikšanas to varēsi paturēt rokās, lai saprastu, vai ar to tev būs ērti strādāt.  


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu