0
0

Dārza sezona ir klāt!

Kopīgot
21. marts, 2023

Pēc garās un ieilgušās ziemas ir pienācis laiks notraukt putekļus no saviem darba cimdiem un dārza tehnikas, lai beidzot dotos ārā un ķertos pie pirmajiem dārza darbiem. Neatkarīgi no tā, vai tu esi pieredzējis dārznieks, dārzkopis vai tikai sāc savu ceļu dārza pasaulē, pie mums tev būs iespējams atrast visu, kas nepieciešams, lai sagatavotu un sakoptu savu dārzu jaunajai sezonai! Strādāšana dārzā ir ne tikai darbs, bet arī atpūta prātam un iespēja izkustēties svaigā gaisā. Kas var būt labāks par visu šo svarīgo lietu apvienošanu? Šajā rakstā esam apkopojuši visu, kas tev varētu būt nepieciešams, uzsākot 2023.gada dārza sezonu. 

SILTUMNĪCAS
siltumnīcas polikarbonāta siltumnīca


Siltumnīca būs lielisks ieguldījums ikvienam dārzniekam, kurš vēlas audzēt tomātus, gurķus vai puķes, pasargājot tos no skarbajiem laikapstākļiem, kā arī pagarinot ražas ievākšanas laiku. Pie mums iespējams iegādāties dažādu veidu un izmēru polikarbonāta siltumnīcas.  Polikarbonāts ir plastmasas veids, kas ir viegls, izturīgs un neplīstošs, padarot to par ideālu materiālu siltumnīcām. Šis polikarbonāta loksnes ļauj saules gaismai iziet cauri, tajā pašā laikā bloķējot kaitīgos UV starus, kas var kaitēt augiem. Šo lokšņu izolācija palīdz uzturēt nemainīgu temperatūru siltumnīcā, radot stabilu vidi augiem. Liela priekšrocība izvēloties šāda veida siltumnīca ir tās vieglā montēšana, kā arī tā neprasa lielu apkopi. Šo siltumnīcu nav nepieciešams demontēt ziemas sezonā, jo tā labi pārcieš dažādus laikapstākļus. Pēc laika, kad kāda no polikarbonāta loksnēm ir nokalpojusi, bojāto daļu iespējams ērti nomainīt pret jaunu loksni, nemainot visu siltumnīcu.  

 
AERATORI (1)
aerators  aeratori 

Ja vēlies uzturēt savu zālienu veselīgu un koptu, tad aerators būs neatņemama sastāvdaļa tavā dārza tehnikas klāstā. Tas tiek izmantot, lai augsnē izveidotu mazus caurumus, lai gaiss, ūdens un barības vielas varētu iekļūt dziļāk augu saknēs. Apstrādājot zālienu ar aeratoru ir iespējams samazināt augsnes sablīvēšanos, kā arī palīdzēt veicināt sakņu augšanu, veidojot spēcīgāku un veselīgāku mauriņu. Regulāra aeratora lietošana pasargā zālienu no sūnas veidošanās, kas ir svarīgi tiem dārzu īpašniekiem, kuru dārzs atrodas mitrākās, ēnainākās un zemākās vietās. Labākais laiks, kad aerēt savu mauriņu ir agrs pavasaris, jo zāliens ir pietiekami mitrs, kas atvieglos veicamo darbu.  

 
LAPU PŪTĒJI
Lapu pūtēji  Lapu pūtējs 


Kurš teicis, ka lapu pūtēju var izmantot tikai rudenī? Tas būs lielisks palīgs, lai tiktu galā ar pērnajām kritušajām lapām, maziem zariņiem un citiem gružiem, palīdzot atbrīvot teritoriju no netīrumiem uzsākot jauno dārza sezonu. Ar lapu pūtēju ir iespējams ātri un bez piepulēs veikt šos darbu, kas citā gadījumā aizņemtu samērā daudz laikam. Šo universālo instrumentu ir iespējams izmantot ne tikai lapu un netīrumu likvidēšanai bet arī notekcauruļu, nelielu iekšpagalmu un citu grūti pieejamu vietu tīrīšanai.  

 
ZARU SMALCINĀTĀJI
Zaru smalcinātājs  Ryobi zaru smalcinātājs 


Pavasara sākums ir īstais laiks, lai sakoptu savu piemājas teritoriju, atbrīvojot to no nolūzušiem, nokaltušiem un bojātiem zariem. Bet ko tālāk iesākt ar tiem? Lielisks risinājums ir zaru smalcinātājs, ar kura palīdzību ir iespējams zarus un citus pārpalikumus pārstrādāt kompostā vai mulčā, kuru savukārt iespējams izmantot dārza labiekārtošanas darbos.  Zaru smalcinātājs spēj tik galā ne tikai ar zariem, bet arī ar zāli, nokaltušiem vīnogulājiem un dažādu augu stiebriem. Tie atšķīrās pēc smalcināšanas pakāpes, jaudas un maksimāla zaru smalcināšanas diametra.  

 
DZĪVŽOGU ŠĶĒRES
Dzīvžogu šķēres  Ryobi dzīvžogu sķēres 


Viena no dārza rotām ir skaists un kopts dzīvžogs. Dzīvžogu šķēres ir dārzkopības instruments, kurš ir paredzēts dzīvžogu un krūmu apgriešanai un formēšanai. To asmeņi parasti ir izgatavoti no tērauda, kas ir izturīgs materiāls gan pret rūsu, gan koroziju.  

Dzīvžogu šķēres ir pieejamas dažādās formās un izmēros, kā arī tām var būt dažādas papildus funkcijas, piemēram, teleskopiski rokturi, lai padarītu to lietošanu ērtāku un efektīvāku. Lietojot šo instrumentu ir svarīgi, lai asmeņi būtu notīrīti un uzasināti, pretējā gadījumā, ir iespējams sabojāt auga stumbru.  Pareizi izmantojot dzīvžog šķēres, tās var kļūt par ļoti vērtīgu un noderīgu instrumentu jūsu dārza izskatam un veselībai.  

 
ŪDENS SŪKŅI
Ūdens sūknis  ūdens sūkņi 


Ūdens sūknis ir mehāniska ierīce, kas paredzēta, lai pārvietotu ūdeni no vienas vietas un citu sev vēlamu vietu. Ūdens sūkni parasti izmanto gan privātmājās, gan lauku saimniecības vai vasarnīcās, kurās nav iespējams pieslēgties centralizētajai pilsētas ūdens apgādes sistēmai. Tāpat sūkni var izmantot dārza laistīšanai vasarā, būvniecības darbiem, ūdens atsūknēšanai no pagraba un citiem mērķiem. Tev atliek vien izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko ūdens sūkni, jo tiem ir dažādi veidi un pielietojumi, mūsu sortimentā atradīsi sākot ar parastajiem sūkņiem, beidzot ar dārza un dziļurbumu sūkņiem.  

Ugunskura katli  Ugunskura katls 


Pavasara darbi un talkas nav iedomājami bez sātīgas, karstas zupas, kura vārīta uz uguns svaigā gaisā! Šim nolūkam noteikti ir vērts apsvērt domu par laba un kvalitatīva ugunskura katla iegādi, kurš, pareizi lietojot,  kalpos daudzus gadus. Ugunskura katli tiek izgatavoti gan no čuguna, gan alumīnija. Lai izvēlētos sev piemērotāko, jāzina, kādam nolūkam to plānots izmantot. Ja šo katlu vēlaties izmantot mājas apstākļos un ņemt līdzi garākos vasaras izbraucienos, tad labs variants būs čuguna katls. Bet ja plānots to ņemt līdzi, piemēram, pārgājienā, tad iesakām izvēlēties alumīnija katlu, jo tas pēc svara būs vieglāks un ērtāk pārvietojams.  

Šīs un citas pavasara dārza darbiem nepieciešamas lietas tev ir iespējams iegādāties INSERV.LV Mūsu piedāvājumā tu atradīsi izdevīgus piedāvājumus no populārākajiem zīmoliem, kā arī noderīgu informāciju par dažādām aktuālām tēmām mūsu "Jaunumi" sadaļā! 

dārza tehnika 

 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu