0
0

8 inovatīvi veidi lapu pūtēja izmantošanā

Kopīgot
3. septembris, 2021

Vai tiešām lapu pūtējs ir radīts tikai ar vienu mērķi? Neapšaubāmi tie lieliski palīdz atbrīvoties no rudens lapu kaudzēm. Lapu pūtējs jānoliek vēlamajā virzienā, jānospiež poga, un dārza uzkopšana kļūst daudz vienkāršāka. Ar lapu pūtēja palīdzību dārza uzkopšana kļūst daudz ātrāka, kā arī varat atvadīties no garlaicīgās slaucīšanas un grābšanas. 

Vai zinājāt, ka lapu pūtējs var palīdzēt arī citos mājas un dārza darbos? Rakstā uzzināsiet par darbiem, kuros jums vēl var noderēt lapu pūtējs. 

  1. Ziemā var izmantot kā sniega pūtēju. Beidzoties rudenim, daudzi savus lapu pūtējus novieto glabāšanai. Varbūt ir vērts novietot lapu pūtēju viegli pieejamā vietā arī aukstajā laikā? Tas var kļūt noderīgs aukstās un sniegotās ziemas dienās. Kādēļ gan nemēģināt lapu pūtēju izmantot kā sniega pūtēju? Tas nebūs tik spēcīgs kā jaudīgs sniega pūtējs, bet tas var noderēt, ja ir uzsnidzis neliels sniega daudzums un to nepieciešams notīrīt. Vēl viens noderīgs triks ir sniega nopūšana no automašīnas. Lapu pūtēja izmantošana padarīs automašīnas tīrīšanu daudz ātrāku un vienkāršāku. Pievērs uzmanību arī automašīnas riepām un numura zīmēm. Šajā ziemā atstāj lapu pūtēju pa rokai, lai tas ātri un vienkārši palīdz notīrīt sniegu mājas tuvumā. 
  2. Noteku tīrīšana. Netīras notekas var radīt virkni citu problēmu, jo lietus ūdenim nav iespējams notecēt. Turklāt ziemas mēnešos ūdens, kurš ir sakrājies, var veidot apledojumu, un sabojājāt notekas caurules. Lapu pūtējs piedāvā vienkāršu risinājumu noteku tīrīšanai, turklāt jums nebūs jāsmērē rokas. Varēsiet iztīrīt notekas apbrīnojami ātri. 
  3. Izmanto kā automašīnas žāvētāju. Ja automašīnu mazgājat mājās, tad lapu pūtējs var būt noderīgs. Daudzas auto mazgātavas izmanto lielus fēnus, lai pie izbraukšanas nožāvētu automašīnas. Kādēļ neradīt līdzīgus apstākļus arī mājas apstākļos, un nežāvēt automašīnu ar lapu pūtēju? Vienīgais mīnuss, žāvēšanas procesā ir iespējams saslapināties pašam. 
  4. Vadu vilkšana. Ja nepieciešams kādu vadu ievilkt šaurā vietā vai cauri cauruļvadiem, kādēļ nemēģināt pievienot tiem atsvaru, un tad vadu izpūst caur cauruļvadu, izmantojot lapu pūtēju? Tā ietaupīsiet laiku un pūles, cenšoties vadu izvērt cauri garām trubām.
  5. Iztīri zāles pļāvēju. Pēc zāles pļaušanas jūsu zāles pļāvējs noteikti būs pilns ar zāli. Kādēļ neizpūst nopļauto zāli no zāles pļāvēja apakšas? Kad tas ir paveikts, papildus tam varat ar šļūteni rūpīgi nomazgāt zāles pļāvēju, un pēc tam to nožāvēt ar lapu pūtēja palīdzību, lai tas izskatītos kā jauns. Pirms veiciet šīs darbības, noteikti pārliecinieties, ka zāles pļāvējs ir izslēgts.
  6. Trimmera tīrīšana. Trimmera tīrīšanas process ir līdzīgs kā zāles pļāvēja. Galvenais ir to izslēgt, pirms sākat tīrīšanu, aizpūšot zāli. Pēc tam to varat noskalot ar šļūteni un izžāvēt ar lapu pūtēju. 
  7. Tīri celiņi. Ja dārzā ir izveidotas puķu dobes, tad ļoti iespējams, ka dubļi nokļūst uz celiņiem. Ietaupi laiku un pūles, nopūšot šos dubļus no celiņiem. Kā arī, ja nesen esat nopļāvis zālāju, slaucīšanas vietā, nopūties nopļauto zāli no celiņiem ar lapu pūtēju. 
  8. Iztīri automašīnu. Ar lapu pūtēju ir iespējams automašīnu ātri un efektīvi atbrīvot no netīrumiem un gružiem, pat no vietām, kurām parasti ir gūti piekļūt. Iesākumā atveriet visas automašīnas durvis, virziet gaisa plūsmu zem sēdekļiem un citās vietās, kur mēdz krāties netīrumi un gruži. Tāpat iespējams atbrīvot bērnu sēdeklīti no netīrumiem, kā arī varat bagāžnieku atbrīvot no gružiem tos aizpūšot ar lapu pūtēju. 

Tagad varat kļūt radošs lapu pūtēja izmantošanā. Lapu pūtējiem ir tik daudz citi pielietošanas veidi, ka to izmantošana savā labā atmaksājas.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu