0
0

7 padomi piemājas dārza iekārtošanai

Kopīgot
19. aprīlis, 2022

Ir pierādīts, ka laika pavadīšana ārā spēj uzlabot garastāvokli un palīdz cīnīties ar trauksmi un depresiju. Ir vairāki veidi, kā iespējams dārzā iekļaut nomierinošus un relaksējošus elementus. Aplūkosim dažus veidus, kā panākt to, lai dārzs būtu īstā vieta, kurā patverties no ikdienas stresa. 

Pirms ķeries pie dārza labiekārtošanas ir jāapsver vairāki faktori, piemēram, dārza dabīgā vide, cik saulains vai ēnains ir dārzs, klimats un nedrīkst aizmirst arī par budžetu. Pirms ķeries pie dārza iekārtošanas ir svarīgi izveidot vīzija, kādu vēlies redzēt savu dārzu. Esam apkopojuši dažus veidus, lai palīdzētu radīt ideālo dārzu, kurā patverties no ikdienas stresa.

 

Iekārto klusu stūrīti

 

Atūtas vieta dārzā

Ir neticami patīkami un nomierinoši, ja ir savs stūrītis, kurā iespējams patverties no ikdienas steigas un burzmas. Tam nav jābūt visam dārzam, bet tu vari iekārtot klusu un nodalītu stūrīti tikai priekš sevis, kurā pabūt ar sevi. Lai iegūtu lielāku privātumu, varat iestādīt krūmus vai izveidot nelielu sētiņu, kura kluso stūrīti nodalīs no pārējā dārza. 

 

Izvēlies ērtas dārza mēbeles

 

Dārza mēbeles

Viens no labākajiem veidiem, kā izbaudīt sauli ir ērta vieta, kurā apsēsties vai atlaisties, tādēļ ir svarīgi izvēlēties komfortablas dārza mēbeles, kurās relaksēties. Protams, mīkstās dārza mēbeles sniegs lielāku komfortu, tomēr ir jāpatur prātā, ka tās atradīsies ārā, tādēļ vislabāk izvēlēties ūdensizturīgas mēbeles vai arī ar noņemamiem spilveniem. Izvēloties dārza mēbeles viena no lietās, kura ir jāsaprot, ir cilvēki skaits, kuri regulāri izmantos šo atpūtas zonu. Ja dārza mēbeles būs ērtas, tad vēlēsies vairāk laika pavadīt svaigā gaisā. 

 

 

Izvieto āra apgaismojumu

 

Dārza apgaismojums

Īstā apgaismojums izvēle spēj dārzam radīt noskaņu labam garastāvoklim. Īpaši populāras ir apgaismes ierīces ar saules baterijām, jo tās ir videi draudzīgas, tās nav jāpieslēdz elektrotīklam, kā arī tās automātiski ieslēdzas krēslā un turpina spīdēt visu nakti. 

Ir arī citas iespējas dārza izgaismošanai, vēl viens variants ir skaistu svečturu un sveču iegāde, kuras varat aizdegt tikai tad, kad nepieciešams. Labs variants ir arī lampiņu virtenes, kuras var ieslēgt un izslēgt pēc nepieciešamības. 

 

Izvēlies vietu šūpuļtīklam

 

Šūpuļtīkls

Kad cilvēki domā par atpūtu dārzā, bieži vien prātā iešaujas attēls ar cilvēki šūpuļtīklā. Paņem savu mīļāko grāmatu un vēsu dzērienu, un pavadi pēcpusdienu savā mazajā dārza oāzē. Savu šūpuļtīklu vari iestiprināt starp diviem kokiem vai iegādājies šūpuļtīklu ar statīvu, kuru varēsi pārvietot. Ja dod priekšroku sēdēšanai, izvēlies šūpuļkrēslu, jebkurā gadījumā, ir iespējams, ka tā kļūs par vienu no mīļākajām vietām dārzā. 

 

Ugunskura vieta patīkamiem vakariem

 

Ugunskura vieta

Relaksēties iespējams arī pēc saules norietēšanas. Iekārto glītu ugunskura vietu, pie kuras pavadīt siltos pavasara un vasaras vakarus vienatnē vai kopā ar draugiem aizraujošās sarunās, vari sarīkot arī romantisku vakaru sev un mīļotajam cilvēkam. Lai uguns kura vietu padarītu vēl interesantāku un praktiskāku, iesakām iegādāties arī ugunskura katlu, kurā pagatavot gardas maltītes. 

 

 

Iegādājies grilu

 

Dārza grils

Vai siltais laiks jau liek domāt par gaļas cepšanu? Grils noteikti ir viena no tām lietām, kura ir nepieciešama dārzā, it īpaši tad, ja bieži pavadi laiku ar draugiem. Grilu izvēle ir ļoti plaša, tādēļ viens no būtiskākajiem aspektiem izvēlē ir budžets. Jāsaprot savas vajadzības un grila izmantošanas biežums, lai izvēlētos atbilstošāko savam dārzam. 

 

 

 Novieto dārzā nojumi

 

Nojume

Esam aplūkojuši dažādus veidus, kā dārzu padarītu interesantāku, bet kā ar vietu, kurā pavadīt laiku arī lietus laikā? Vai esi apsvēris domu par nojumi vai lapeni? Ja nevēlies veikt būvniecības darbus, iegādājies pārvietojamo dārza nojumi. Padari to par vietu, kurā vēlēsieties pavadīt laiku, nodarboties ar jogu, lasīt, pavadīt laiku ar draugiem vai jebkuru citu nodarbi, kuru vēlaties. Padariet šo vietu mājīgāku, ievietojot tajā spilvenu, mēbeles laternas un citus priekšmetus mājīguma radīšanai. 

 

Daži padomi, kā dārza iekārtošanu padarītu vienkāršāku. Iesakām izvirzīt mērķus, kurus ir iespējams sasniegt, kā arī atceries, darba process ir tik pat svarīgs kā gala rezultāts. Nesteidzies, veic darbus pakāpeniski. Sadali lielos darbus mazākos, jo mazi un regulāri darbi varētu būt labāks risinājums nekā smaga darba diena. Izbaudi darba un radīšanas procesu. 

Dārzs


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu