0
0

Viss, kas jāzina par darba galdiem

Kopīgot
14. janvāris, 2022

Neatkarīgi no plānotā projekta darba galds noteikti palīdzēs to īstenot, jo ar tā palīdzību darbus iespējams paveikt ātrāk un vienkāršāk. Tie ir nenovērtējami slīpēšanas, zāģēšanas, ēvelēšanas, urbšanas un citiem darbiem. Bet kā izvēlēties īsto savām vajadzībām un kādiem darbiem tas nepieciešams? 

Darba galds

Darba galdi

Viena no darba galda labajām īpašībām ir tāda, ka tā augstumu ir iespējams noregulēt tā, lai ideāli atbilstu iecerētajam uzdevumam vai projektam. Neatkarīgi no tā, vai darba galds ir paredzēts metināšanai vai zāģēšanai, īstā atrašana var sagādāt grūtības. Darba galdu nedrīkst izvēlēties, balstoties uz tā vizuālo izskatu, bet gan jānem vērā tā specifikācija, īpašības, plusi un mīnusi, lai izvēlētos sev piemērotāko modeli. Esam apkopojuši dažus no parametriem, kuriem noteikti ir jāpievērš uzmanība: 

  • Izmērs un svars – darba galdam ir jābūt pietiekami vieglam, lai jūs to varētu pārvietot saviem spēkiem un nav jāmeklē palīdzība. Parasti to smagums svārstās starp 7 un 14 kilogramiem. Darba virsmas izmēri ir dažādi, tādēļ pirms pirkuma veikšanas ir jāapzinās, kāds būs galvenais darba galda pielietojums un cik daudz vietas ir nepieciešams darba veikšanai.
  • Materiāls – jāņem vērā fakts, ka darba galdam ir jābūt pietiekami izturīgam, lai uz tā varētu pilnvērtīgi strādāt, bet pietiekami vieglam, lai to varētu ērti pārvietot. Lai iegūtu šo līdzsvaru, lielākā daļa darba galdi ir izgatavoti no tērauda un vieglas plastmasas vai koka. Parasta darba galdiem ir tērauda vai alumīnija kājas un darba virsma, kura ir izgatavota no izturīgas plastmasas vai viegla koka.
  • Stabilitāte – strādājot pie projekta kustīga virsma neder, tādēļ darba galdam ir jābūt stabilam, tādēļ tā kājas parasti ir plaši novietotas, lai radītu stabilu atbalstu. Svarīgi pievērt uzmanību tam, lai kājas būtu aprīkotas ar neslīdošu pārklājumu.
  • Satveršanas funkcija – liela daļa darba galdu ir aprīkoti ar iebūvētu satveršanas, saspiešanas sistēmu. Šī funkcija ir īpaši noderīga, ja jāstrādā ar liela izmēra detaļām, kuras pēc nostiprināšanas ir vieglāk zāģēt, slīpēt vai gravēt.
  • Papildus funkcijas – daudziem darba galdiem ir dažādas papildus funkcijas, lai padarītu darbus vienkāršākus. Piemēram, daži darba galdi ir aprīkoti ar rokturiem, lai tos būtu vieglāk transportēt, savukārt citu darbu galdu virsma var būt aprīkota ar mērījumu marķējuma vietām. Vēl citiem modeļiem ir nodalījumi instrumentu un piederumu glabāšanai. 

Bosch darba galds

Kādos darbos noder darba galds?

Darba galdi var noderēt daudz un dažādos uzdevumos, tādēļ šajā rakstā esam apkopojuši dažus no populārākajiem darba galdu pielietošanas veidiem: 

  • Kombinētais ripzāģis un citām lielām ierīcēm – veicot būvdarbus, remontdarbus un citus projektus kombinētais ripzāģis ir viens no nepieciešamajiem instrumentiem, ar tā palīdzību iespējams veikt perfekti vienmērīgu zāģmateriāla, plāna saplākšņa vai dēļu griezumus. Galvenais pirms ierīces uzstādīšanas jāpārliecinās, ka tās svars ir atbilstošs darba galda celtspējai.
  • Slīpēšanai vai ēvelēšanai – nepieciešams pielīdzināt nelīdzenu plauktu vai durvis? Darba galds stingi noturēs liela izmēra koka detaļas vietā, kamēr veiksiet nepieciešamo darbu. Darbs varētu darīt daudz putekļus, tādēļ ir ērti, ja darba galds ir viegli pārvietojams un darbu ir iespējams veikt ārpus telpām.
  • Krāsošana un lakošana – iedodiet mēbelēm jaunu izskatu ar krāsas vai lakas atjaunošanu! Šim darbam lieliski noder darba galds ar skrūvspīlēm.
  • Ierīču un tehnikas remonta darbi – darba galds ir īstā vieta, uz kuras veikt remonta darbus! Jums vairs nav jāuztraucas par darbam nepiemērotu virsmu sabojāšanu.
  • Cauruļu griešana – darba galds ir piemērots ne tikai lielu priekšmetu noturēšanai, bet arī būs lielisks palīgs, ja jums nepieciešams nogriezt dažādas trubas nepieciešamajā garumā, piemēram, kanalizācijas trubas vai aizkaru stangas. 

Ryobi-darba-galda 

INSERV.LV piedāvājumā atradīsiet plašu darba galdu un statīvu piedāvājumu dažādu projektu īstenošanai!


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu