0
0

Universālais instrumentu fleksis. Kādu izvēlēties?

Kopīgot
18. oktobris, 2018

Veikalu plauktos sastopamas dažādas slīpmašīnas, taču funkciju un universālā pielietojuma ziņā reti kura var sacensties ar to, ko spēj leņķa slīpmašīna jeb fleksis. Šis universālais instruments piemērots kā amatieriem, tā profesionāļiem, un ikviens var atrast sev piemērotu modeli ar atbilstošiem parametriem. Interneta veikals Inserv.lv apkopojis svarīgākos faktorus, kas jāņem vērā, izvēloties leņķa slīpmašīnu.

Slīpmašīnas diska diametrs

Pirmais kritērijs, kam vajadzētu pievērst uzmanību, ir slīpmašīnas diska lielums. Jo lielāks tas būs, jo jaudīgāks parasti ir flekša motors. Lai arī dažkārt pircēji uzskata, ka labāk izvēlēties slīpmašīnu ar lielāko disku, tā nav pareiza rīcība. Katram darbam ir atbilstošs konkrēts diska diametrs, piemēram, precīzākiem uzdevumiem derēs smalkāks disks. Disku diametri variē no 115 līdz 300 mm.

Barošanas tips slīpmašīnai

Inserv.lv pieejamas divu veidu leņķa slīpmašīnas – elektriskās un akumulatora. Katram no šiem veidiem ir savas priekšrocības un trūkumi, piemēram, elektriskais modelis ir viegls un darbojas bez apstājas, taču tā lietošanu ierobežo vads, kuram jābūt pieslēgtam pie strāvas. Savukārt akumulatora modeļi ik pēc laika ir jālādē. Lai izvēlētos īsto, izpēti dažādus variantus un pārdomā, kādus darbus plāno veikt ar ierīci.

Apgriezieni minūtē

Tev arī vajadzētu pārbaudīt to, kādi ir slīpmašīnas apgriezieni minūtē, pirms izdari pareizo izvēli. Jo lielāks šis skaitlis, jo efektīvāk darbosies ierīce. Inserv.lv atrodamo slīpmašīnu disku rotācijas ātrumi ir dažādi, to diapazons ir no 400 līdz 4400 apgriezieniem minūtē. Pārliecinies, ka izvēlies savām vajadzībām atbilstošu modeli.

Flekša jauda

Šajā ziņā izvēle ir diezgan vienkārša – jo lielāka jauda (W), jo spējīgāka būs slīpmašīna, un ar to varēs paveikt arī sarežģītākus uzdevumus. Lielākiem diskiem parasti ir nepieciešama arī lielāka jauda. Tāpat pievērs uzmanību arī ierīces spriegumam (V), lai akumulatora sistēma nodrošinātu efektīvu slīpmašīnas darbību. Eksperti norāda, ka īpaši izturīgas un kvalitatīvas ir “Makita” un “Ryobi” slīpmašīnas, kas pieejamas arī Inserv.lv, turklāt mūsu piedāvājumā ir arī “Makita” ripzāģi, urbjmašīnas, ēveles, instrumentu komplekti un “Ryobi” frēzes, gaisa kompresori, lapu pūtēji un dažādas citas ierīces un instrumenti.

Pielāgojamība

Vairums leņķa slīpmašīnu sniedz iespēju mainīt to diskus un arī citus aksesuārus, ja tas nepieciešams. Tas Tev ļauj izmantot vienu un to pašu ierīci vairākiem mērķiem. Lai izmantotu šo priekšrocību, pērkot fleksi, pārliecinies, ka tam var mainīt sastāvdaļas.

Vienmērīga iedarbināšana

Vienmērīgas palaišanas funkcija ļauj vienkārši kontrolēt ierīci, izvairoties no kļūmēm, kas var būt bīstamas cilvēkam. Tomēr vienmēr ir jāatceras, ka slīpmašīnas motoram ir jāuzņem pilns ātrums, lai ar to sāktu darboties. Pārbaudi, vai Tevis izvēlētajam modelim ir šāda vienmērīgā starta funkcija.

Rokturis

Ja tas ir iespējams, ieteicams izvēlēties pielāgojamu sāna rokturi. Tas ļaus ērtāk izmantot abas rokas slīpēšanas laikā. Taču pat tad, ja Tu slīpmašīnas lietošanā izmanto tikai vienu roku, tik un tā ir ieteicams dot priekšroku modelim ar pielāgojamu rokturi. Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību tam, vai rokturi ir aprīkoti ar anti vibrēšanas funkciju. Tas ļaus izmantot ierīci ilgstošāk, un Tavas rokas tik ātri nenogurs. Turklāt pretvibrēšanas funkcija ļauj daudz vieglāk kontrolēt slīpmašīnu.

Pielāgojams aizsargs

Meklējot leņķa slīpmašīnu, lūkojies pēc tāda modeļa, kuram ir pielāgojams aizsargs. Tas nodrošinās aizsardzību pret dzirkstelēm un daļiņām, kas var lidot pa gaisu slīpēšanas laikā. Turklāt šiem aizsargiem ir jābūt pārvietojamiem, lai tos pielāgotu savām vajadzībām.

Interneta veikals Inserv.lv piedāvā ļoti plašu slīpmašīnu klāstu. Papildus leņķa slīpmašīnu piedāvājumam, vari aplūkot arī orbitālo, ekscentra un lentes slīpmašīnas.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu