0
0

Padomi, kā izdevīgi iegādāties instrumentus

Kopīgot
8. oktobris, 2021

Starp tik daudz izvēles iespējām un cenu kategorijām, reizēm ir grūti saprast, kurus piedāvājumus izvēlēties, un kā iegūt izdevīgāko darījumu par labāko cenu. Rakstā aplūkosim dažus profesionāļu sniegtos padomus. 

Instrumentu komplekts

Iegādājieties instrumentu komplektus

Ja ir nepieciešams papildināt instrumentu klāstu vai ir nolietojušies vairāki instrumenti un tie ir jāaizstāj ar jauniem, tad instrumentu komplekta iegāde būs īstā izvēle. Iegādājoties komplektu ir iespējams ietaupīt līdz pat 30%, ja salīdzina ar katra instrumenta iegādi atsevišķi. 

Komplekta iegāde ir īpaši izdevīgs darījums, ja vēlaties iegādāties akumulatora instrumentus. Jūs iegūsiet vairākus instrumentus, bet jums būs nepieciešams tikai viens akumulators un lādētājs, tas ir izdevīgāk nekā katram instrumentam iegādāties saderīgu akumulatoru un lādētāju. 

Instrumentu komplekta lielākais mīnuss ir tāds, ka tajos mēdz būt iekļauti instrumenti, kurus  nevēlaties vai nav Jums vajadzīgi, piemēram, lēts lukturis, kurš palielina instrumentu skaitu komplektā. Kompānijas mēdz komplektos iekļaut instrumentus, ar kuriem dari pats (DIY) meistari nav pazīstami. Tas ir lielisks veids, kā veicināt instrumenta atpazīstamību, un aicinājums lietotājam izmēģināt jaunu produktu. 

DeWalt komplekts

Pieturies pie viena zīmola

Ja esi nonācis kāda ražotāja ekosistēmā, tad ir vieglāk un lētāk tajā palikt, nevis izvēlēties vairāku ražotāju produkciju. It īpaši akumulatoru instrumentu laikmetā. Pietiek ar viena lādētāja un akumulatora iegādi, jo to iespējams bez problēmām pārlikt no viena instrumenta otrā. Piemēram, viens un tas pats akumulators der vairāk kā 50 RYOBI instrumentiem. 

Ja īpašumā jau ir akumulators un lādētājs, tas iesakām izvēlēties „tukšus” instrumentus bez akumulators un lādētāja, tādā veidā ietaupot naudu. Daudzi lietotāji vēlas iegādāties ātrās uzlādes lādētājus, kuri ir dārgāki, tādēļ ietaupījums ir vēl lielāks. 

Ja šobrīd Jūsu īpašumā ir vairāku ražotāju instrumenti, izvēlieties to, kurš Jums visvairāk patīk un pieturieties pie tā. Jūs ne tikai ietaupīsiet naudu, bet arī iegūsiet papildus vietu uz darba galda, jo būs vajadzēs mazāk akumulatorus un lādētājus. 

Vēl viena lieta, kurai jāpievērš uzmanība iegādājoties viena ražotāja akumulatoru, ir saderība starp jaunās un vecās paaudzes instrumentiem. Lielākā daļa instrumentu ražotāju piedāvā pēc iespējas lielāku savietojamību, bet ne visi. 

Iegādājies to, kas tiešām ir nepieciešams

Mēs visi pazīstam kādu, kuram garāža ir pilna ar labākajiem instrumentiem, kuri izskatās kā jauni, jo tie reti tiek lietoti. Dari pats (DIY) meistariem un cilvēkiem, kuri reti veic darbus, kur nepieciešami instrumenti, nav vajadzība maksāt par ierīcēm un funkcijām, kuras netiks izmantotas, vai par dārgiem instrumentiem, ja tie tiks izmantoti pāris reizes gadā, it īpaši tad, ja ir pieejamas lētākas ierīces ar tādām pašām funkcijām. Izņēmums ir tad, ja esat apņēmies kādu jaunu hobiju vai projektu, piemēram, izgatavot kādu priekšmetu no koka, un zināt, ka ar šis instruments daudz tik lietots projekta īstenošanā.

Ja vēlaties kaut ko salabot vai uzstādīt šūpoles, Jums nav vajadzīgi profesionālie instrumenti vairāku simtu vērtībā. Padomājiet par veicamajiem darbiem. Reizēm ir nepieciešami instrumenti ar lielāku jaudu, tad ir lietderīgāk izvēlēties profesionālu ierīci, kura kalpos ilgāku laiku un nebūs vajadzība to aizstāt ar jaunu. 

Dnipro-M

Tomēr nevajadzētu izvēlēties lētāko variantu

Lai gan lielākajai daļai māju īpašnieku nav vajadzīgi profesionālie instrumenti, tomēr lētākā modeļa izvēle var sagādāt vilšanos. Pat viena zīmola lētākajām instrumentu versijām nebūs tās pašas īpašības, izturība vai veiktspēja, kā modeļiem par augstāku cenu. 

 

Internetveikalā INSERV.LV atradīsi instrumentu komplektus no dažādiem TOP zīmoliem, piemēram, Makita, Milwaukee, Bosch, Dnipro-M, Ryobi u.c.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu