0
0

Noderīgi piederumi mērinstrumentiem

Kopīgot
4. februāris, 2022

Ja esat uzsākuši remonta darbus, piemēram, flīžu maiņu vannas istabā vai virtuvē, jaunu tapešu līmēšanu istabā vai plauktu pielikšanu, tad nāksies veikt daudz mērījumus. Kādēļ neiegādāties lāzera līmeņrādi? Ar tā palīdzību daudz ātrāk spēsiet veikt nepieciešamās atzīmes. Tomēr ir jāņem vērā, ka šīm ierīcēm ir jābūt novietotām uz stabilas virsmas. Rakstā aplūkosim kādus papildus piederumus ir iespējams iegadāties mērinstrumentiem. 

Lāzera mēristumenti

Iekārtas mērierīces stabilitātei

Lāzera līmeņrāži un tālmēri ir ierīces, kuras veic mērījumus no attāluma, tādēļ tās vēlams uzstādīt uz īpašiem stiprinājumiem. Visbiežāk šim nolūkam tiek izmantoti statīvi, jo tie ir piemēroti gan darbam iekštelpās, gan ārā. Statīva dizains ir diezgan vienkāršs, tas sastāv no 3 balsta kājām un kustīgas platformas. Kad ierīce ir uzstādīta uz statīva, ir iespējams pielāgot tās augstumu. Pirms statīva iegādes ir jāpārliecinās, ka mērierīces stiprinājuma tips atbilst stiprinājuma tipam. Ja mērierīci bieži ir plānots izmantot ārā, tad ieteicams izvēlēties statīvu ar spiciem kāju uzgaļiem. 

Remonta brigādēm un lietošanai mājas apstākļos ietiek ar mazo statīvu, kuru iesējams piestiprināt pie jebkuras horizontālas virsmas ar fiksācijas mehānisma palīdzību. Ierīce tiek piestiprināta magnētiskai pamatnei, kurai ir regulējams augstums, kā arī to var pagriezt uz augšu, leju, pa labi vai pa kreisi. 

Mērinstrumentu statīvi atšķiras ne tikai pēc augstuma un stiprinājuma veida, bet arī pēc materiāla. Statīvi var būt izgatavoti no:

  • Koksnes – šāda materiāla statīvi sver ne vairāk kā 3 kilogramus, tādēļ tos ir viegli pārvietot par būvlaukumu.
  • Alumīnija – salīdzinājumā ar koka statīviem, alumīnija statīvi ir izturīgāki un spēj noturēt smagākas ierīces.
  • Plastmasa – no plastmasas parasti izgatavo mazos galda statīvus, kuri parasti sver līdz 1 kilogramam. Šīs ierīces parasti tiek izmantotas darbam telpās.
  • Stikla šķiedra – no šī materiāla izgatavoti statīvi ir izturīgi pret dažādiem laika apstākļiem, tādēļ tie ir lieliski piemēroti darbam ārpus telpām. 

Neatkarīgi no veicamajiem darbiem – būvniecības, projektēšanas, ceļa remonta, iekšējo komunikāciju montāžas, mēbeļu montāžas – izmantojot statīvu, daudz ērtāk un ātrāk varēsiet atrast mērinstrumenta optimālo pozīciju.

Lāzera līmeņrādis

Bateriju izvēle

Liela daļa mūsdienu mērinstrumentu ir elektroniski, tiem ir displeji, gaismas, pogas, skaņas signāli un citas iespējas. Šādu ierīču izmantošana ievērojami vienkāršo mērīšanas procesus un palīdz ietaupīt laiku. Tomēr šādiem mērinstrumentiem ir nepieciešams strāvas avots, piemēram, akumulators vai baterijas. Baterijas var izmantot vienreizējās vai atkārtoti uzlādējamas. Ja mērierīci plānojat izmantot katru dienu, tad atkārtoti uzlādējamās baterijas ir īstā izvēle. 

Piederumi precīziem mērījumiem

Ja mērinstrumentus plānots izmantot profesionālajā jomā, papildus piederumi ir nepieciešami. Piemēram, lai atvieglotu darbu lielos būvobjektos, ieteicams tālmēram iegādāsieties papildus tēmēkli, kurš vairākas reizes palielinātu mērķēšanas diapazonu. Savukārt saulainās dienās novērtēsiet atstarojošās plāksnes iegādi. Darbā ar lāzera līmeņrāžiem tiek izmantoti speciāli lāzera staru uztvērēji, kuri ir ļoti jūtīgi pret lāzera gaismas starojumu un uztver ierīces radītos starus.

 

INSERV.LV atradīsies gan sev interesējošos mērintrumentus, gan nepieciešamos piederumus!


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu