0
0

Naglotājs vai skavotājs: kuru izvēlēties?

Kopīgot
24. septembris, 2021

Ir viegli sajaukt naglotāju un skavotāju, jo abas ierīces vizuāli izskatās diezgan līdzīgi, tomēr katrai no tām ir savas funkcijas un tās ir piemērotas dažādiem darbiem. Skavotāji ir līdzīgi naglu pistolēm, bet naglu vai tapu vietā, materiālu sastiprināšanai skavotāji izmanto skavas.

Ierīcēm var būt dažādi barošanas avoti, bet INSERV.LV galvenokārt ir nopērkami ar akumulatoru darbināmi skavotāji un naglotāji. Ar akumulatora instrumentiem ir ērti strādāt, jo nekas neierobežo vietu, kurā var strādāt. Vienīgais jāpatur prātā, ka akumulators ir jālādē, tādēļ ir jāsagatavo vairāki akumulatori, vai tuvumā jābūt uzlādes iespējai. 

Skavotāja un naglotāja pielietojums

Ja strādā ar koka izejmateriāliem, tad naglotājs vai skavotājs ir ikdienas sabiedrotais. Skavas būs pamanāmākas nekā naglas, tādēļ nobeiguma darbiem ir ieteicams izvēlēties naglotāju, ar kuru iespējams izmantot nelielas naglas. 

Ja jāsastiprina biezāki materiāli, tad labāk izvēlēties naglotāju, jo skavas ir īsākas un tās var neaizsniegties līdz apakšējam materiālam, kā arī tās nevarēs caurdurt ļoti cietu virsmu.   

Skavotāja funkcijas  

Visbiežāk skavotājus izmanto amatniecības darbos un nelielos projektos, kā arī mēbeļu izgatavošanai, it īpaši zonās, kur skavas nebūs redzamas, kad darbs būs pabeigts. INSERV.LV piedāvājumā atradīsiet, ka ir pieejams ne tikai skavotāji mēbelēm un nelieliem projektiem, bet arī celtniecības skavotāji, piemēram, skavotājus elektriķiem vai grīdas dēļiem. 

Skavotājus var iedalīt arī pēc skavu biezuma. Piemēram, skavotāji ar šaurajām skavām ir mazāk pamanāmi, tādēļ atšķirībā no pārējiem skavotājiem, tie ir piemēroti arī nobeiguma darbiem. Savukārt platās skavas būs pamanāmākas, bet tās nodrošinās izturīgāku savienojumu, tādēļ šie skavotāji ir piemēroti celtniecības darbiem, piemēram, kopņu būvniecībā, jumta likšanā un citos darbos. 

Naglotāja funkcijas

Salīdzinot ar manuālo naglu iedzīšanu, kad tiek izmantots āmurs, ar naglotāju darbu iespējams paveikt gandrīz bez piepūles, īsākā laikā un ar mazāku risku, tajā pašā laikā palielinot darba efektivitāti un precizitāti. 

Naglotājiem ir dažādas formas un izmēri, lai tie atbilstu dažādiem uzdevumiem, tādēļ tie ir piemēroti gan maziem projektiem, gan dažādiem nelieliem mājas darbiem, piemēram, līstu un margu piestiprināšanai, gan mēbeļu izgatavošanā, gan lielākiem būvniecības darbiem. INSERV.LV piedāvājumā atradīsiet dažādu zīmolu naglotājus – DeWalt, Makita, Milwaukee, Ryobi. 

 

Naglotāju un skavotāju kopīgās iezīmes:

  • Abus iespējams izmantot dažādiem apdares darbiem,
  • Atkarībā no sastiprinātajiem materiāliem, abi ir pietiekami izturīgi,
  • Abi ir paredzēti kā paliekošs, nevis īslaicīgs risinājums,
  • Abi nav piemēroti divu ļoti biezu vai ļoti plānu materiālu sastiprināšanai,
  • Abiem instrumentiem ir līdzīgi drošības riski, tādēļ ir jāievēro gandrīz vienādi drošības pasākumi,
  • Abi ir viegli lietojami.

Naglotāju un skavotāju galvenās atšķirības:

  • Daži naglotāji izmanto stiprinājumus, kuri nav ļoti pamanāmi,
  • Skavotāji ar platām skavām nav piemēroti nobeiguma darbiem,
  • Bieži vien skavas apdares darbos nevar noslēpt ar špakteli vai pildījumu, tādēļ tās var nebūt piemērotas visiem apdares darbiem,
  • Vajadzības gadījumā naglas ir vieglāk izņemt nekā skavas,
  • Naglotājs ir piemērotāks cietākām virsmām. 

Aplūkojot abu pamata funkcijas un īpašības, var secināt, ka gan skavotājs, gan naglotājs ir piemēroti gan nelieliem projektiem, gan dažādiem celtniecības darbiem, atkarībā no ierīces specifikācijas. Ja ir nepieciešamība bieži izmantot šāda veida instrumentus, ir jāapsver abu ierīču iegāde, jo katra no ierīcēm ir piemērotāka atšķirīgiem uzdevumiem.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu