0
0

Kādus portatīvos lukturus izvēlēties?

Kopīgot
20. oktobris, 2022

Garie rudens un ziemas vakari ir ideāli piemēroti, lai pievērtos darbiem garāžā vai darbnīcā, tomēr ir jāņem vērā fakts, ka vakaros ātri paliek tumšs, tādēļ kvalitatīvs apgaismojums kļūst vēl svarīgāks. Ir pieejami lukturu modeļi dažādām gaumēm un dažādās cenu kategorijās, tomēr plašas izvēles klāsts var radīt apjukumu. Kā izvēlēties labāko apgaismojumu savām vajadzībām? 

Lielāko daļu no lukturiem var iedalīt divās daļās – vada un bezvada modeļos. Vada modeļiem ir ierobežots darbības rādiuss, jo tam visu laiku ir jābūt pieslēgtam pie elektrotīkla, kā arī šie lukturi nav parocīgi pārvietojami. Savukārt bezvada modeļi darbojas ar bateriju vai akumulatora palīdzību. Šiem modeļiem ļoti svarīgs ir akumulatora darbības laiks, lai būtu iespējams rēķināties un plānot darbību laiku. 

Led lukturis

Bieži vien garāžās vai darbnīcās izvēlas LED lukturus, jo LED spuldzes ir ļoti energoefektīvas un ilgmūžības, tādēļ nav jāuztraucas par nepieciešamību mainīt spuldzīti pēc pāris mēnešiem. Ir vairāki būtiski ieguvumi, izvēloties LED lukturus: 

  • Salīdzinājumā ar halogēna spuldzēm, LED gaisma tērē par aptuveni 80% mazāk enerģijas,
  • Daži modeļi ir ūdens izturīgi. Šis ir svarīgi, ja ar lukturi plānojat strādāt ārā vai ūdens tuvumā,
  • Vairākus modeļus ir iespējams uzlādēt ar USB palīdzību,
  • Darbam paredzētie lukturi bieži vien ir aprīkoti ar triecienizturīgos korpusos. 

Led darba gaisma

Viena lieta ir kvalitatīvs telpas izgaismojums, kas ir liels ieguvums, tomēr bieži vien ir zonas, kur ir nepieciešams labs papildus izgaismojums. Piemēram, ja nepieciešams veikt darbu automašīnai zem  motora pārsega, kur daudzas detaļas ir dziļi paslēptas, ir svarīgi izvēlēties piemērotu papildus apgaismojumu. Ja ir nepieciešamas brīvas rokas, tad ļoti labs risinājums ir LED lukturis, kuru ir iespējams pakarināt. Ar šādu lukturi darba zona ir labi izgaismota un ir iespējams brīvi darboties. 

Tomēr, ja nav vietas, kur varētu pakarināt lukturi, bet ir nepieciešamas brīvas rokas, tad vēl viens labs risinājums ir galvas luktura izmantošana. Lielākais galvas luktura plus ir tāds, ka vairs nebūs nekādas traucējošas ēnas, nebūs jāmeklē īstās vietas, kur novietot lukturi. Gaisma vienmēr būs tur, kur skatīsies. 

Parocīgi ir arī modeļi, kuru pamatnes ir aprīkotas ar spēcīgu magnētu, kurš ļauj lukturi piestiprināt pie lielākās daļas horizontālu un vertikālu metāla virsmu. Parasti šāda veida lukturus izmanto garāžās, darbnīcās, rūpniecības uzņēmumos un tehniskās apkopes darbos. 

Pēdējos gados arvien populārāki kļūst uzlādējami LED prožektori, jo tie nav piesaistīti strāvas avotam un ar vienu uzlādi spēj darboties līdz pat 6 stundām. Šāda veida bezvadu prožektori ir labāki arī no darba drošības viedokļa, jo kabeļi var radīt paklupšanas risku darba vietā. 

Ryobi lukturis


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu