0
0

Dari pats projekti ziemas vakariem

Kopīgot
28. decembris, 2021

Ziema var radīt omulīgu mieru vai, gluži pretēji, sākt aktīvi darboties pie mājokļa pilnveidošanas. Aplūko šos ziemas DIY jeb dari pats projektus un nelielās pārvērtības, lai piešķirtu mājoklim jaukus atjaunojumus un uzlabojumus. 

Sienu krāsošana

Pievērs uzmanību sienām

Uz mājokļa sienām raugāmies katru dienu, tādēļ tās var ātri apnikt. Labā ziņa ir tāda, ka ir vairāki veidi, kuros iespējams atsvaidzināt sienas. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties veikt nelielu dari pats projektu, vai veikt sarežģītākus atjauninājumus, mums ir dažas idejas. 

  • Nokrāso sienas. Krāsošana ir salīdzinoši lēts veids, lai pilnībā pārveidotu telpas izskatu. Jūs varat izvēlēties krāsu no kataloga vai palūgt sajaut krāsu pēc jūsu parauga, šādu iespēju piedāvā vairāki veikali. 
  • Izveido savu attēlu galeriju. Parādi savas labākās bildes! Fotografējiet to, kas liek jums smaidīt, izdrukājiet un pielieciet mājā pie sienas, lai tās sagādātu prieku arī citiem. Šādu projektu iespējams īstenot pāris stundās. Viss, kas ir nepieciešams, ir foto rāmīši, fotogrāfijas, naglas un āmurs. 

Virtuves un vannas istabas projekti

Noteikti esat dzirdējuši, ka virtuves un vannas istabas modernizācija ir viens no gudrākajiem ieguldījumiem mājoklī. Modernais interjers jums sagādās prieku ikdienā, vai noderēs, ja plānojat mājokli pārdot.

  • Atjaunojiet vannas istabas flīzes. Šis projekts prasīs ilgāku laiku, kā arī prasmes, taču rezultāts ir tā vērts. Ja flīzes ir novecojušas, tad visa vannas istaba izskatās nolietota. Nomainiet flīzes un telpa atkal liksies jauna un dinamiska. Šim darbam lielisks palīgs ir perforators, ar kura palīdzību darbu paveiksiet ātrāk.
  • Nokrāsojiet skapīšus. Virtuves un vannas skapīšu maiņa var būt dārga, bet, ja nevēlaties veikt kapitālo remontu vai iztērēt pamatīgu naudas summu, tad pamēģiniet tos pārkrāsot. Kvalitatīva gruntskrāsa ir šī darba pamatā.
  • Veiciet furnitūras maiņu. Ātrs veids, lai vannas istabu un virtuvi padarītu patīkamāku ir furnitūras nomaiņu. Veltiet šim darbam pāris stundas un nomainiet sliedītes atvilktnēm, rokturus un eņģes, lai viss iegūtu vienotu izskatu. 

Dari pats

Guļamistaba

Pievērsiet uzmanību savai guļamistabai, padariet to personisku un izveidojiet par patvērumu no pārējās pasaules. 

  • Jauni aizkari vai žalūzijas. Jaunu aizkaru vai žalūziju iegāde atjaunos telpas izskatu un padarīs to vēl mājīgāku. Lai vēl vairāk dažādotu izskatu, izvēlieties arī jaunu aizkaru stangu, kuras pielikšana ir īpaši vienkārša ar elektriskā skrūvgrieža palīdzību.
  • Jaunas apgaismes ierīces. Vai jums pie gultas jau ir piemērota naktslampiņa? Ja nē, tas ir pienācis laiks tādu iegādāties. Bet, ja vēlaties telpu padarīt interesantāku, izvēlaties dažādas LED apgaismes ierīces, kuras iespējams regulēt pēc jūsu velmēm. 

Idejas interjera elementiem

Vei nevēlaties veikt lielu darbus un ziemas periodā vēlaties veikt nelielus amatniecības projektus? Šie dari pats projekti piešķirs mājai personiskāku stilu, turklāt tie var noderēt kā idejas dāvanām. 

  • Atslēgu pakaramais. Lai izvairītos no atslēgu nozaudēšanas, izgatavo atslēgu pakaramo savām rokām. Šim darbam vajadzēs dēli, slīpmašīna, urbjmašīnu un āķīšus. Ar slīpmašīnas palīdzību iegūsti dēli sev vēlamajā formā, izveido caurumus āķīšiem un darīts, iegūsi oriģinālu atslēgu pakaramo.
  • Palešu izmantošana interjerā. No paletēm iespējams izgatavot vairākus interjera elementus, piemēram, no vairākām paletēm ir iespējams izgatavot gultas rāmi grāmatu plauktu. Galvenais šādu projektu īstenošanā ir īstie instrumenti un radošā domāšana.

Atslēgu pakaramais

Tagad tikai atliek ķerties pie darba! Ir aizraujoši vērot kā izmainās un pilnveidojas mājoklis. Ar nelielu piepūli, radošumu un īstajiem instrumentiem telpas iespējams padarīt mājīgākas.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu