0
0

5 instrumenti, kuri nepieciešami katram mājokļa īpašniekam

Kopīgot
16. augusts, 2022

Būt par mājokļa īpašnieku nozīmē rūpes par to gadījumos, ja kaut kas salūst vai ir nepieciešams remonts. Lai šo uzdevumu varētu pilnvērtīgi veikt, nodrošiniet sevi ar labu pamata instrumentu komplektu. Šajā rakstā uzzināsiet, kādi instrumenti ir nepieciešami ikvienam mājokļa īpašniekam. 

Kuri instrumenti ir daudzpusīgākie un funkcionālākie? Esam apkopojuši dažas no populārākajām izvēlēm.  

Urbjmašīna

Urbjmašīna

Ja ir viens instruments, kurš ir nepieciešams katram, tad tā noteikti ir urbjmašīna. Protams, reizēm pietiek ar skrūvgriezi, taču ar urbjmašīnu darbs ies uz priekšu daudz ātrāk. Šis instruments ir ļoti daudzpusīgs. Ilgiem urbšanas darbiem ir vēlams izvēlēties instrumentu ar vadu, taču lielākajai daļai mājokļu īpašnieku pietiks ar akumulatora urbjmašīnu. Urbjmašīnai ir pieejami daudz un dažādi piederumi, tādēļ tā ir piemērota daudziem darbiem. 

 

Triecienurbjmašīna

Milwaukee triecienurbjmašīna

Vēl viens svarīgs instruments, kuru ir nepieciešams iegādāties, ir triecienurbjmašīna. Šis instruments ir līdzīgs urbjmašīnai, tomēr abiem ir dažas ļoti būtiskas atšķirības. Ar laiku mājokļa īpašniekiem sāks vajadzēt abus – gan urbjmašīnu, gan triecienurbjmašīnu, it īpaši tiem, kurus aizrauj praktiski hobiji. Kāda ir galvenā atšķirība starp abiem instrumentiem? Triecienurbjmašīna nodrošina 2 līdz 3 reizes lielāku griezes momentu nekā vidusmēra urbjmašīna, kas lieliski noder, ja ir nepieciešams skrūvēt ļoti cietā koksnē vai pat betonā. 

 

Ripzāģis 

Dewalt ripzāģtis

Ripzāģis ir svarīga daļa no pamata instrumentu komplekta. Ar to nav iespējams paveikt tik daudz kā ar galda zāģi, tomēr ar kvalitatīvu ripzāģi ir iespējams iegūt precīzu griezumu. Šim instrumentam ir pieejami asmeņi dažādu materiālu zāģēšanai, sākot ar cietiem materiāliem līdz apdares darbiem vai pat flīžu zāģēšanai. Salīdzinot ar citiem zāģa veidiem, rokas ripzāģis aizņem mazāk vietas, tādēļ tas ir piemērots arī glabāšanai dzīvoklī. 

 

Slīpmašīna

Ryobi slipmašīna

Izvēloties bezvadu slīpmašīnu, iegūsiet komfortu un nebūsiet piesaistīts strāvas avotam, galvenais, lai instrumenta akumulators ir uzlādēts.  Slīpmašīna lieliski noder, lai nogrieztu metāla caurules, armatūras stieples, flīzes, naglu galviņas, kā arī citiem darbiem. Nomainot instrumentam disku, tas kļūst piemērots slīpēšanas un pulēšanas darbiem. Galvenais ir izvēlēties veicamajam darbam piemērotus piederumus.

 

Multiinstruments 

Multiinstruments

Ar šo parocīgo ierīci ir iespējams pārgriezt metālu, flīzes, betonu, koku un plastmasu, kā arī ar tā palīdzību ir iespējams atbrīvoties no vecās krāsas un veikt durvju apdari. Ar multiinstrumentu ir iespējams piekļūt grūti aizsniedzamām vietām, piemēram, durvju rāmjiem. Tas ievērojami palīdz ietaupīt laiku, jo apstrādei nav jāņem nost visa detaļa. 

 

Lai gan ir ļoti plašs instrumentu klāsts, kurus vēl var pievienot savai kolekcijai, tomēr lielākajai daļai mājokļu īpašnieku vajadzētu pietikt ar rakstā minētajiem. Tie noder gandrīz visos mājokļa uzlabošanas projektos un nelielos remonta darbos, kā arī neaizņem daudz vietas. 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu