0
0

Kas jāņem vērā iegādājoties dzīvžoga šķēres?

Kopīgot
8. septembris, 2020

Iztēlojieties, kāds izskatās ideāls dārzs. Tas ir iežogots ar glītu zaļu žogu, tas pārsteidz viesus ar zaļajām skulptūrām. Uz cik veselīgs tas izskatās -  nav neviena sausa zara! Vai domājiet, ka uzturēt tādu dārzu ir sarežģīti? Nē, tikai jāzina viens noslēpums. Un mēs to atklāsim: lai sasniegtu tādus rezultātus, ir nepieciešams iegādāties dzīvžogu šķēres. Tās palīdzēs veikt šādus darbus:

  • Tērēt mazāk laika krūmu kopšanai.
  • Noformēt savu dārzu tikpat labi, kā to būtu izdarījis profesionālis, kura pakalpojumi ir ļoti dārgi.
  • Nejutīsiet nogurumu pēc krūmu un dzīvžoga apcirpšanas.
  • Panākt, lai visi zaļie stādījumi ne tikai izskatītos, bet arī būtu patiesi veselīgi.

1. Pamata parametri

Pirmais un galvenais parametrs ir jauda. Tā norāda, cik enerģijas patērē tehnika noteiktā laikā. Jo mazāks rādītājs, jo ar mazāku intensitāti varēsiet izmantot ierīci.

Piemēram, ja jums ir neliels piemājas dārzs, kurā bez zaļā žoga un pāris aveņu krūmiem nav nekā cita, “superspēcīgas”  dzīvžogu šķēres nebūs nepieciešamas. Pilnībā pietiks ar parasto akumulatora darbināmo vai elektrisko ierīci. Pirmkārt, jaudas jēdziens aizstāj akumulatora spiegumu. Šo divu rādītāju būtība ir viena – tie norāda, cik produktīva būs ierīce.

Bet, ja esat ieplānojis dibināt uzņēmumu, kas piedāvā dārza apsaimniekošanas pakalpojumus, tad ir jāizvēlas daudz spēcīgāks un profesionālāks variants no pieejamajiem (sākot no 600 W). Lieliski noderēs benzīna dzīvzoga šķēres. Tās varēs izmantot katru dienu, nebaidoties, ka dabiskais nodilums notiks ātrāk, nekā tam jābūt.

Nākošais, ne mazāk svarīgs faktors ir dzīvžoga šķēru svars. Veicot pirkumu, jums ir jāzina, kurš visvairāk strādās ar šo ierīci. Piemēram, sievietei ir diezgan grūti turēt aptuveni 5 kg smagus ierīci ilgu laiku ar izstieptām rokām. Tāpēc, jo ierīce ir vieglāka, jo labāk.


Ja esat ieinteresēts atrast “zelta vidusceļu” starp jaudu un svaru, pievērsiet uzmanību elektriskajām dzīvžogu šķērēm. Tā ir lieliska izvēle dārziem, kur nepieciešams apstrādāt pietiekami daudz zaļo apstādījumu. Gabarīti ir svarīgi. Ar vismazāko ierīci var veidot juveliera darbam līdzīgus griezumus, vadot to tikai ar vienu roku. Turklāt tās ir ļoti ērti uzglabāt un pārvadāt. Tomēr tās nespēs tikt galā ar veciem krūmiem. Lai to izdarītu, labāk ņemt iespaidīgāku dārza agregātu – ar to būs vieglāk strādāt.

Jāpievērš uzmanība arī šķēru korpusa materiālam. Visizplatītākais un vēlamākais materiāls – īpaši izturīga plasmasa. Tā nav pakļauta korozijai, ir triecienizturīga, viegla, un to ir vienkārši kopt.

Ir jāpievērš uzmanība apgriezienu skaitam un tukšgaitai. Jo ātrāk kustas naži, jo ātrāk tie tiks galā ar cietajiem zariem.

Krūmgrieža veidsVidējā jaudaVidējais svars, kgVidējais gājienu skaits
Akumulatora7.2 – 10 W2 – 2.5   apmēram 2200
Elektriskais500 – 550 W3.2 – 3.5apmēram 3000
Benzīna750 – 850  W5.2 – 5.5no 5000 līdz 9000


Ergonomika ir svarīgs faktors, bet ne vienmēr vissvarīgākais ierīces raksturojums. Dažiem modeļiem var mainīt pamatroktura pozīciju. Nolaidiet to uz leju – un darbs ar gariem augiem būs daudz vieglāks. Paceliet uz augšu, un variet apgriezt zemus dzīvžogus, kā arī nogriezt vienā līmenī dārza apstādījumus.

2. Īpašas iezīmes


La iegādātos akumulatora ierīci, noskaidrojiet kāda veida akumulators ir uzstādīts. Li-ion akumulatori salīdzinājumā ar niķeļa-kadmija akumulatoriem ir vairāk pieprasīti, tie daudz mazāk pašizlādējas un tiem nav raksturīgs atmiņas efekts.

Divi rādītāji ir pilnībā savstarpēji atkarīgi – akumulatora ietilpība un darba laiks. Jo lielāki rādītāji, jo ilgāk varēs strādāt bez pārtraukuma.

Pievērsiet uzmanību, cik ātri notiek uzlāde, un vai krūmgriezim ir rezerves akumulators. Tas ir īpaši svarīgi tiem, kuriem, piemēram, nav piekļuves elektrībai, un tas nozīmē, ka ierīci nebūs iespējams uzlādēt.

Motoršķērēm ir svarīgs benzīna bākas izmērs. Jo lielāks izmērs, jo ilgāk varēs strādāt bez pārtraukumiem. Tomēr tas ietekmē visas ierīces svaru, tāpēc labi apdomājiet, vai tiksiet galā ar smagāku ierīci. Starp citu, ja benzīna tvertne būs caurspīdīga, tad varēsiet sekot līdzi degvielas līmenim. Un tas nozīmē to, ka tad, kad būs nepieciešams uzpildīt tvertni, tas nebūs kā pārsteigums.

3. Kādi jautājumi jāuzdot sev pirms dzīvžogu šķēru iegādes?

Lai nopirktu ideāli piemērotas dzīvžogu šķēres, mēs iesakām uzdot sev dažus jautājumus. Piemēram,

  1. Cik bieži izmantosiet dzīvžogu šķēres? – Tā var noteikt nepieciešamo ierīces jaudas diapazonu.
  2. Kam visbiežāk ierīce būs nepieciešama – dzīvžogam, krūmiem, sīkiem koku puduriem? – Tas ļaus saprast kāda veida ierīce ir nepieciešama.
  3. Kurš aprūpēs apstādījumus? – Kļūs skaidrs, vai ir nepieciešama ļoti jaudīga un smaga ierīce, vai arī ir nepieciešams iegādāties vieglāku ierīci.
  4. Vai ir svarīga ātra apstrāde vai arī vēlaties to veikt lēnām un nesteidzoties, bet pēc iespējas precīzāk? –  Varēsiet noteikt, vai ir nepieciešama tehnika ar gariem vai īsiem nažiem, vai tiem ir jābūt vienpusējiem vai divpusējiem.

Pēc padoma variet jautāt arī mūsu menedžeriem. Viņi ne tikai pastāstīs par maksāšanas un piegādes nosacījumiem, bet arī palīdzēs izvēlēties piemērotāko modeli.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu