0
0

Kādi ir raidera plusi un mīnusi?

Kopīgot
8. maijs, 2020

Daudzi ainavu apsaimniekotāji un māju īpašnieku bez raidera nevar veikt nepieciešamos darbus. Šie jaudīgie instrumenti pagalma aprūpi var padarīt par vieglu brīzi, taču Inserv.lv patērētājiem atgādina, ka ir rūpīgi jāizvērtē vai tiešām šis transportlīdzeklis ir nepieciešams vai pietiks arī ar jaudīgu zāles pļāvēju. Iesakām klientiem iepazīties ar raidera plusiem un mīnusiem pirms tā iegādes!

Raidera priekšrocības

Raiders var padarīt pļaušanas darbu ļoti vienkāršu. Tā kā to vadības princips ir līdzīgs automašīnai, tad to vadība ir viegla, ļaujot jebkuram vadītājam izvairīties no fiziskas piepūles, kas rodas, stumjot parasto pļāvēju. Ja izvēlaties kvalitatīvu raideri, tad sēdeklis būs ļoti ērts, un ir iespējams uzstādīt lietussargu, lai pasargātos no saules.


Vēl viena unikāla raideru priekšrocība ir plašais dārza traktoru piederumu klāsts. Lai gan standarta pļāvējam var būt tikai asmeņu bloks, lai nopļautu zāli, raiderus parasti var aprīkot ar papildierīcēm, kas var palīdzēt izkaisīt zāles sēklas, savākt nopļauto zāli, tīrīt ielas, šķūrēt sniegu, u.c. 

Lai gan raideru papildierīču lietošanas iemaņu apgūšana var prasīt zināmu laiku, tie tomēr ir labāki nekā parastie stumjamie pļāvēji. Tas nozīmē, ka, izmantojot raideri, jums būs vieglāk izpļaut zāli nelīdzenā apvidū un saglabāt ātruma kontroli.

Raidera trūkumi

Lielākais trūkums, ko rada raiders, ir tā augstā cena. Tomēr, lai gan šie transportlīdzekļi maksā dārgāk nekā standarta stumjamais pļāvējs, tie sniedz daudz lielāku ieguldījuma atdevi īpaši profesionāliem ainavu apsaimniekotājiem vai mājsaimniekiem ar lielu pļaujamo platību. 

Raideri ar parasto stūres ratu ir viegli darbināmi, bet var būt grūti veikt ierastus pagriezienus. No otras puses, modeļi, kuriem ir divlīmeņu stūre, ir mazliet grūtāk vadāmi, bet to priekšrocība ir 360 grādu pagrieziena rādiuss. Lai gan tie ir dārgāki, šie raideri ar nulles rādiusa pagriezienu ir ar visefektīvāko darbību šajā produktu kategorijā.


Vēls viens iespējamais raidera trūkums ir izmērs. Pirms iegādes ir svarīgi apsvērt, vai tas tiks cauri vārtiem, kā to pārvedīs un kā to uzglabās. Ja jums ir papildu telpa šķūnī vai garāžā, tad tā būs jāizmanto raidera uzglabāšanai.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par raidera īpašībām, apmeklējiet dārza traktoru sadaļu, lai iepazītos ar modeļu specifikāciju. Ja jums ir kādi jautājumi, droši, sazinieties ar mums.


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu