0
0

Kā sagatavot dārza tehniku pavasara darbiem?

Kopīgot
15. marts, 2023

Dārza sezona ir tepat aiz stūra! Pirms dārza darbu plānošanas, veltiet laiku, lai pārdomātu, kādu dārza tehniku izmantosiet tā uzturēšanai. Lielākā daļa jūsu dārzkopības darbarīku ziemas laikā būs bijusi guļas stāvoklī, tāpēc, pirms to atkal ieslēgsiet, ieteicams pārbaudīt, kādā stāvoklī tā ir pēc ziemas sezonas. 

dārza tehnikas piederumi 

Pārbaudiet vai dārza tehnika nav salūzusi

Pārbaudiet, vai nav salauztu detaļu. Izņemiet visu dārza aprīkojumu no nojumes vai garāžas un vizuāli pārbaudiet, vai tajā nav salauztu vai bojātu daļu. Ja ir noticis sliktākais un jūsu tehnikas vienībai ir nepieciešams remonts vai apkope, pārbaudie,t vai iegādātajai tehnikai ir garantijas talons. Dodaties uz tuvāko servisa centru. 

Uzasiniet asmeņus un zāģa ķēdi

Ir ieteicams pārbaudīt instrumenta ķēdi un asmeņus, jo tie, iespējams, pēc sezonas ir kļuvuši neasi, un to griešanas malas būs jāasina, lai tie neradītu bojājumus. Piemēram, pļaujot ar neasu zāles pļāvēja asmeni, zāle var palikt sausa vai brūna. Būs jāpārbauda arī motorzāģu ķēdes un dzīvžoga šķēres zobi, lai pārliecinātos, ka tie ir pietiekami asi, lai veiktu smagos darbus. 

Pārbaudiet degvielas filtrus un aizdedzes sveces

Pārbaudiet, vai visos degvielas filtros nav netīrumu un bojājumu. Elektroinstrumentiem var būt dažādi filtru veidi, tāpēc, lai uzzinātu, kāda apkope nepieciešama, lūdzu, pārbaudiet tehnikas lietošanas instrukciju vai dodaties uz servisa centru pie speciālista. Vēl viens svarīgs uzdevums ir nodrošināt, lai tehnikas aizdedzes sveces būtu labā stāvoklī un gatavas dārzkopības sezonai, tāpēc kārtīgi tās iztīriet un, ja nepieciešams, nomainiet uz jaunām. Ja neesat pārliecināts, ka pats to izdarīsiet pareizi, INSERV.LV servisa meistari jums var palīdzēt. 

eļļas dārza tehnikai 

Uzlādējiet akumulatorus

Pirms sezonas sākuma pārbaudiet un uzlādējiet visus dārza darbarīku akumulatorus. Uzglabājot akumulatorus, akumulatora uzlādes līmenim ir jābūt 40–60%.

Nomainiet eļļu

Nomainiet eļļu benzīna dārza tehnikai, lai tā darbotos vienmērīgi un efektīvi. Vēlams izmantot eļļu, kuru ieteicis tehnikas ražotājs. Lūdzu pārliecinieties, ka vecā eļļa netiek izlieta zemē, bet tiek nolieta citā traukā.

Jauna degviela un divtaktu maisījums

Pirms sākat šo dārza sezonu, noteikti izskalojiet visu veco degvielu no tehnikas, pēc tam piepildiet to ar jaunu. Divtaktu instrumentiem sajauciet svaigu degvielas partiju ar eļļu attiecīgajā proporcijā. 

Pārliecinieties, ka dārza tehnika darbojas

Pirms dārza darbu uzsākšanas dodiet dārza elektroinstrumentiem nelielu iesildīšanos apmēram minūti - tas ļaus eļļai un degvielai cirkulēt pa instrumentu.

Ieeļļojiet un pievelciet visas vaļīgās detaļas

Ir svarīgi pārliecināties, ka instrumenti ir labā stāvoklī un labi ieeļļoti - noteikti pārbaudiet visas kustīgās daļas, ieskaitot gultņus, riteņus, eņģes un citas daļas.  Plašāku informāciju par to var atrast katras iekārtas lietošanas instrukcijā. Ja jums rodas šaubas par kādu no šiem uzdevumiem, nogādājiet tehniku servisa meistaram.

Veiksmi darbos!

dārza tehnika 


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu