0
0

Instrumenti bez kuriem neiztikt veicot dzīvokļa remontu

Kopīgot
20. novembris, 2018

Mājokļa remonta veikšana bieži vien saistās ar meistaru nolīgšanu, projektēšu un citiem izdevumiem. Taču mūsdienās cilvēkiem ir iespēja iegādāties visus nepieciešamos instrumentus, lai īstenotu remontdarbus pašu spēkiem. Tā ir saprātīga alternatīva, kas palīdz ietaupīt naudu, ar noteikumu, ka veicamie darbi nav pārāk sarežģīti, un ir vismaz pamatzināšanas par to, kā instrumentus izmantot.

Esam sagatavojuši sarakstu ar vairākiem svarīgiem instrumentiem, kuriem vajadzētu atrasties ikvienā mājoklī. Tā kā tuvojas Ziemassvētki, šī var kalpot kā ideja dāvanai. Ikviens, kuram patīk DIY jeb “Dari pats” remontdarbi, amatniecības darbi u.c. uzdevumi, noteikti šādu dāvanu novērtēs.

Akumulatora urbjmašīna

Kvalitatīva urbjmašīna ir nepieciešama ikvienā mājoklī. Tā var noderēt ne tikai remonta laikā, bet arī gadījumos, kad, piemēram, jāpiestiprina pie sienas plaukts vai virsmā jāizurbj caurumi. Lai arī interneta veikalā Inserv.lv pieejamas urbjmašīnas gan ar vadu, gan akumulatoru, bezvadu ierīce ir labāks risinājums gadījumos, kad jāstrādā vietās, kur nav elektrības pieslēguma. Akumulators tikai jāuzlādē, un varēsi to lietot pietiekoši ilgu laiku. Salīdzinot šo ierīci ar parastu skrūvgriezi, jāpiemin, ka skrūvēšanas darbi veiksies daudz ātrāk un efektīvāk. Vēl ērtāks šis process būs, ja urbis būs aprīkots ar apgaismojumu.

Naglotājs

Iedomājies, cik daudz laika iespējams ietaupīt, ja nepieciešams naglot koka grīdu vai kāda cita materiāla virsmu, kurā jāiedzen simtiem naglu. Ar āmuru to izdarīt būtu krietni grūtāk. Naglotājs savā darbībā izmanto saspiestu gaisu, tikai sekundes laikā iedzenot naglu materiālā. Izmantojot šo instrumentu, minūtes laikā iespējams iedzīt līdz pat 60 naglām!

Lentzāģis

Viena svarīga īpašība, kas piemīt šim instrumentam, ir tā garais un asais asmens. Tāpat instrumentam ir arī dažādas papildus detaļas. Ar to var griezt daudzveidīgus materiālus. Pateicoties tā īpatnībām, būs viegli un precīzi nozāģēt gan koksni, gan metālu.

Leņķa slīpmašīna

Šīs ierīces ir ļoti daudzpusīgas. Tautā dēvētais fleksis var tikt izmantots dažādiem uzdevumiem, tai skaitā, griešanai, zāģēšanai, pulēšanai, tīrīšanai un citiem darbiem. Arī izmantojamo materiālu iespējas ir visai plašas – apstrādāt var gan metālu, gan koksni, gan akmeni, ja tiek pievienots atbilstošs disks. Leņķa slīpmašīnai iespējams pielāgot dažādus diskus, atkarībā no veicamā uzdevuma. Tāpat ieteicams izvēlēties modeli, kurš ļauj arī mainīt roktura novietojumu, tādējādi atvieglojot strādāšanu no vajadzīgā leņķa.

Ripzāģis

Šie elektriskie instrumenti ir lieliski piemēroti dziļiem zāģējumiem. Ar to palīdzību ātri var izveidot precīzus un taisnus iegriezumus virsmā. Akumulatora modeļi ir piemēroti strādāšanai vietās, kur nav elektrības, taču jārēķinās, ka tie pēc laika būs jāuzlādē. Cirkulārais zāģis ērti ļauj pielāgot zāģēšanas dziļumu un leņķi, atkarībā no veicamā darba. Tāpat lielākai daļai ir pieejams arī putekļu ekstraktors, kas atvieglo strādāšanu.

Daudzfunkcionālais instruments

Gadījumos, kad vēlies ietaupīt un iegūt instrumentu, kas spēj paveikt dažādus uzdevumus, laba izvēle ir multifunkcionālā ierīce, kas var būt paredzēta griešanai, zāģēšanai, pulēšanai, slīpēšanai un dažādiem citiem darbiem.

Mērlente

Kamēr iepriekšējā raksta daļa ir veltīta elektriskajiem instrumentiem, svarīgi pieminēt arī vienkāršākās lietas, bez kurām remontdarbos ir grūti iztikt. Viens no šādiem instrumentiem ir mērlente, kas noderēs jebkuros darbos, jo, kā zināms, veicot remontu, svarīgs ir katrs milimetrs.

Līmeņrādis

Precīziem mērījumiem iekštelpās un ārpus tām noteikti noderēs arī kvalitatīvs līmeņrādis. Inserv.lv pieejami dažādi to veidi – krustlīniju lāzera, rotējošie lāzera un citi līmeņrāži dažādām vajadzībām. 

Šī ir tikai neliela daļa no instrumentiem, kas var būt noderīgi arī Tavā mājoklī. Ienāc Inserv.lv un aplūko plašo piedāvājumu pats!


Saistītie raksti

Atpakaļ uz jaunumu sarakstu